90.roj.dan
Jaz sem kupila svoji stari mami samo praktične stvari (posteljnino in blago za krilo). In eno starejšo fotografijo sem dala povečat in v okvir. Malenkosti, priznam, ampak je bila zelo vesela. Rože ovenijo, njihov vonj jo ponavadi prisili, da jih da ven (kakšen smisel ima potem), sladkega ne jé, zato sem prinesla samo par kosov skutine torte iz Mercatorja in dala gor svečko za 90 let.
Vsako leto smo jo namreč poslušali, kakšna brezzvezna darila dobiva, pa še prostora nima zanje. In me je spametovalo.
Toncka
je praznovala 80 rojstni dan in jast jo vprašam kako je praznovala,pa mi odgovori:lepo je bilo,sem imela veliko obiskov rož pa sem dobila toliko, da se mi zdi kot da bi na PARAH LEŽALA. Za tiste ,ki ne vedo kaj to pomeni,kot da sem v mrliši vežici. No pa bodi pameten kaj prinesti za darilo.Jast ponavadi noni in tašči,ki sta že 80+ in tudi ne marata rož naredim košaro,culo ali kaj podobnega in napolnim z raznimi čaji,dodam med,limone nekaj jogurtov ,suhega sadja za kompot,pa še nekaj banan in pomaranč in to je to.Sta vedno veseli.Pa itak sta najbolj veseli,da ju obiščemo.Mi sicer taščo in babico obiskujemo vsaj enkrat na teden.