Moram pohvaliti 90 dnevno ločevalno dieto. Moj mož je v 3 mesecih shujšal 25 kg. Držal se je točnih navodil po knjigi, res se ni pregrešil niti enkrat in rezultat je fantastičen. Ni ga za prepoznat.
Vendar me sedaj moti to, da s to dieto še kar nadaljuje, bojim se da je to prevelik šok za telo. Vendar imam občutek, da se boji nazaj jesti “normalno”, da se ne bi spet zredil. Ko mu to omenim, mi trdi, da ni lačen in da mu to zadostuje. Vendar pa opažam, da je postal precej bolj nervozen, utrujen… naj dodam da vsak dan kolesari 20 km.
Kako naj ga prepričam, da prične več jesti?
Po moje ni toliko problem v “več jesti”, temveč v enolični prehrani, kakršno predpisuje ločevalna dieta (najhujši zločin se mi zdi jesti beljakovine le vsak četrti dan, ko pa so edine zaslužne za graditev in obnovo telesnih celic). Če se boji mešanja živil, potem mu predlagaj, naj za zajtrk poje sadje, kosilo naj bo en dan OH, en dan škrob (čeprav je zame en in isti pasulj), za večerjo pa beljakovine z zelenjavo. Tako bo obdržal režim ločevanja živil znotraj obroka, preko dneva pa bo dobil vse elemente zdrave prehrane.
Nervozen in utrujen je (ugibam) zato, ker se mu mišična masa ob tako enolični prehrani razgrajuje, telo se ne obnavlja in s takim načinom prehranjevanja bo samo še slabše.
Ja veš Anina da se strinjam s tabo. S časom se te enolične hrane naveličaš. Naprimer jaz sem bila slabe pol leta na ločevalni pa vam povem da riža videt ne morem ampak resno (včeraj sem ga skuhala za foro ampak vam povem da ga nisem pojedla in sem mislila da bom bruhala samo s tem ko sem ga vidla)!!! saj si ma različno skombiniraš ampak vedno se vse vrti okoli testenin riža in mesa.
Čeprav rezultati so dobri, oz.pri meni so bili čudoviti, no saj to da sem več kot dobro polovici kg pridobila nazaj že veste:(
Klju temu pa sem zdaj že en teden ponovno na tej dieti, ampak ravno včeraj sem študirala da bom imela kosila kot priporoča dieta večerje pa beljakovinske, včasih pa tako kot za kosilo.
Za vašega moža pa nevem kaj naj vam rečem razen tega da sem jaz v slabi polovici leta zgubila 30kg, polovico las o menstruaciji ni bilo ne duha ne sluha. Seveda sem sama pretiravala-večino dni sem pa imela eno in isto prehrano.
Rezultate dieta prinese samo potem ko jo opustiš oz.se ne držiš njenih zapovedi saj 85% se nazaj zrediš.
Ne ga lomiti, 3MD se sme izvesti, potem pa obstaja tudi knjiga “Naslednjih 90 dni”. Samo toliko, moja znanka se je šla 3n x zaporedoma MD, torej 9 mesecev, bila je čudovita, lepo je shujšala, a vendar pristala v bolnišnici zaradi motenj hranjenja. Bojda zaradi 3 kratne zaporedne diete.
Ne ga sračkat! Je pa zadeva čudovita!