Najdi forum

90 dnevna locevalna dieta

Pozdravljeni!

Ze nekaj casa berem posto na vasi strani. Vsec mi je, da se med seboj podpirate, ker to daje nek zagon. Cestitam vsem, ki ste na kakrsen koli nacin uspesno oklestili kilograme.
Tudi sama sem se odlocila, da preizkusim 90 dnevno locevalno dieto. Zacela sem pred enim tednom in se se kar dobro drzim. Ta dieta je moje zadnje upanje. Imam 20 kg prevec in ne najdem nacina, kako bi se jih znebila. Moja napaka je, da pri vsaki “dieti” prehitro obupam in rezultatov ni! Ali pa so bolj mali in jaz si jih ne priznam, ker to ni to kar sem zelela! Tudi okrog te diete ze imam pomisleke! No, pa da ne bom tako crnogleda! Potrudila se bom in upam, da mi bo uspelo, da bom lahko tudi jaz enkrat pokazala svoje telo taksno, ki si ga zelim.

Lepo se imejte, ko pa bodo vidni prvi rezultati, pa sporocim!

Se naprej se podpirajte in delite svoje tezave z drugimi! Res pomaga, ce lahko komu poves! :))

Zelim vam lepe soncne dni in veliko uspeha!

Dea

Jaz sem se enkrat že držala te diete(sicer z manjšimi prekrški) in sem v mesecu in pol izgubila 8,5 kg. Izgubiti jih moram še vsaj 30, tako da sem še na slabšem kot ti. Tudi jaz prehitro obupam. Upam, da mi bo tokrat uspelo in bom zdržala do konca.
LP,
Lisa

Seveda bosta zdržali!Saj imata nas ,da vaju vzpodbujamo v težkih trenutkih!
Najpomembnejši korak sta že naredili – ZAČELI STA.

LP in imejta se radi
A

Živjo dekleta!
Majhen nasvet in malo vzpodbude! Jaz sem v letu in pol izgubila 20kg. Prvih 15 samo z bolj zdravim načinom prehranjevanja ( manj maščob in sladkarij ) in niti ne preveč odrekanja, preostalih 5 pa z 3md, katero končujem ravno danes. Želela bi vama samo povedati, da izguba teže ni v dieti ampak v glavi, kar pomeni, da moraš verjeti, da ti lahko uspe in potem ti tudi bo. Treba pa se je truditi na dolgi rok in ne samo nekaj tednov, hkrati pa po prekrških zbrati voljo in nadaljevati. Nekaj prekrškov ne bo prineslo kilogramov nazaj, obupanje in vračanje k starim vzorcem pa bo.Za doseganje postave, ki si jo želimo, pa je potrebno tudi nekaj telovadbe. brez pretiravnja, a malo vseeno. Jaz sem ravno pred kratkim pisala na ta forum, da nikakor ne morem izgubiti trebuha, kjub majhni teži, ampak sem vztrajala pri trebušnjakih in se že malo pozna. Torej bistvo doseganja naših ciljev je vztrajnost in optimizem 🙂 Iz lastnih izkušenj bi vama rada še povedala, da se razlike v teži poznajo hitreje, kot razlike v obliki telesa, tega pa vama ne govorim zato, da bi vama vzela voljo, temveč ravno zato, da si je ne bosta vzeli sami, če rezultati ne bodo tako hitro vidni, kot sta pričakovali. Obljuljam vama, da vztrajnost obrodi sadove!
Le veselo in z veliko volje naprej, vsem lahko uspe!
Lep dan vsem, Alinka.
P.S.
Upam, da nisem preveč zatežila 🙂

Nikakor Alinka. Nisi zatežila. Vse, kar si povedala, drži in je tako. Sploh kar se tiče telovadbe. Na dolgi rok se vse obrestuje…
Vroč in sparen pozdrav iz Brežic

Pozdravljena,

povsem te razumem. Mislim, da smo vse iste, kar se tiče diet. Hitro bi rade shujšale v kratkem času. Ker pa kilogrami težje gredo dol, obupamo na začetku.
Takrat, ko hitro shujšaš, se tudi hitro zrediš. Tukaj ni učinka.
Jaz osebno svetujem iz svojih lastni izkušenj to Čelanovo dieto-sedaj je izdal to knjižico z 90 dnevno ločevalno dieto. Jaz sem za Čelanovo dieto izvedela lani in sem res začela hujšati, po tem sistemu, da ne mešaš živil med sabo. Meni osebno, med vsemi dietami, ki sem jih daj poskušala ta najbolj odgovarja. Ješ lahko vse, tudi sladko. In to je za telo zelo pomembno. Pri hujšanju se ponavadi odrekamo stvarem in tako nehote telo prikrajšamo za določene snovi. Po vsem tem lahko postanemo slabotni ali pa se nam pojavlja zelo velik apetiti, po stvareh, ki jih naj ne bi jedli…in na koncu se prekršimo in pridobimo kilograme.

Jaz sem po tej dieti lani shujšala 15 kg. Težo, ki sem jo pridobila držim še danes, kar je zelo pomembno, da se nisem zredila. Sicer bi še mogla shujšati in sem že na dobri poti, da bom še to leto dosegla svoj cilj. Pomembno je tudi gibanje. Jaz vsako jutro telovadim. Pozimi vozim Orbitrek, poleti pa sem na kolesu. Ko se telo navadi na tak ritem, ti je zelo hvaležno za vsak izgubljeni kilogram.

Če še hočeš kaj vprašaj, ti z veseljem odgovorim.

Se popolnoma strinjam s teboj. Tudi sama imam težave s trebuhom, ki še kar noče izginiti in čeprav vsi v družini dvomijo v to, da je to mogoče (leta in pa pet otrok), sem sama prepričana, da mi bo uspelo. Vem, da ne morem doseči idealne mere, a nekaj centimetrov in pa predvsem trše mišice -to pa mislim, da mi bo uspelo. čas bo prinesel svoje.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Mia, prosim te, povej mi, kako to, da lahko v beljakovinskem dnevu ješ skupaj beljakovine in kruh (škrob?). Po vseh metodah kombiniranja to dvoje ne gre skupaj. Ali je dovoljeno zato, ker je to majhen kos?
Hvala!

Ma kaj te briga zakaj, shujšaš vseeno in to je pomembno!

Mia, mene pa zanima, ce so se pri tebi pojavile med dieto kaksne alergije. Mene je zacela po petih dneh diete koza srbeti. Ce se popraskam, me pa pece!

Lep pozdrav!

Tudi jaz sem en teden nazaj začela z dieto. Zanima pa me, koliko lahko poješ npr. testenin. Sama si jih skuham približno 8 dkg. Upam, da to ni preveč. Kruhu sem se pa odpovedala. Prosim, če mi napišete približne količine testenin, mesa in riža, da bom imela vsaj približno občutek, kako naprej.

Jaz sem si “naštimala” poln globok krožnik. od začetka sem ga brez problemov zmazala, zdaj pa, ko sem že končala, pa več kot polovico ostane, oziroma si naložim pol manj. Nikoli pa nisem nobene stvari tehtala. Isto s pizzo. V začetku sem pojedla celo, zdaj pa samo pol. Delaj po občutku, pa bo najbolj prav.
LP!

Pozdravljena Višnja,

kruh lahko ješ zraven pri obroku, ampak ni vseeno kakšen kruh. Ta kruh mora biti polnozrnati. Naj te ne bega dejstvo, da zaradi kruha mešaš kombinacije, ker polnozrnati kruh pospešuje prebavo zaradi semenk.

Lp, Mia

Pozdravljena,

žal ne vem zakaj se ti je pojavila alergija. Če si jedla to kar običajno ješ, naj to alergije ne bi povzročilo. Če pa si jedla kaj takega, kar prej nikoli nisi, je možnost za alergijo. Malo pomisli, če je bilo kaj takega. Lahko si postala alergična na kakšne zunaje sprejemljivke (pršice, cvetni prah, plesen,..). Jaz nisem dobila nobenih znakov alergije.

Kako pa kaj napreduje hujšanje?

Dam ti pa še ta nasvet.
Jaz sem tudi vsak dan zjutraj, pred obrokom in zvečer pila jabolčni kis z vodo. (1 žlico + 2dc vode). Jabolčni kis z medom sem kupila v trgovini, znamke Šampionka. Kis odvaja vodo iz telesa in uravnava prebavo. To sem delala 7 dni, pa sepet malo povze. Pa spet ponovno. Če si ne moreš čez dan pripraviti napitka, delaj samo zjutraj in zvečer.
Za prebavo je prav tako dobro (takrat, ko ne piješ kisa), da zvečer nadrobno narežeš figo in dodaš 1 žlico lanenega semena in čez to naliješ vodo. Pustiš čez noč in zjutraj poješ.

Lp, P

Pozdravljena Maksima,

v Čelanovi dieti je napisano, da lahko imaš poln krožnik testeni, riža,… za večerjo pa polovico. Na začetku ti kar paše cel, potem pa se ti že želodec skrči in ne porabi toliko. 8 dag je cool, lahko pa tudi 10, če ti paše. Pomembno je to, da ne mešaš sestavin.
Mesa poješ dva kosa za kosilo.

A imaš načrt Čelanove diete?

Kruhu se ti ni potrebno odpovedovat, ker je dober za prebavo, samo polnozrnatega moraš kupovati.

Lp, Mia

Mia,
najlepša hvala za pojasnilo. Danes kruha sploh nisem jedla, čeprav imam beljakovinski dan (in bi ga pri kosilu lahko košček). Bom pa vedela za vnaprej!

Dosti sončka!

Huuu…tole mešanje hrane….
Jaz sem manj jedel (nič svinarije ala tortice ipd…), več telovadil in je šlo enakomerno čez 6 mesecev dol..

Enostavno in učinkovito.
Moja izkušnja…..

by

pogumno naprej jaz sem tudi šele začela ampak se ne dam

Mia, hvala. Počasi ugotavljam, da je tudi meni preveč toliko hrane, kot si jo pripravim, ampak požrešnost pa deluje :))) in pojem vse. Sicer pa sem si naročila tudi knjigo od Rine z recepti, tako, da mi bo lažje pripravljati hrano.

New Report

Close