Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 9-letnica

9-letnica

Pozdravljeni! Imam hči staro devet let. Je največja in najtežja v razredu ( 40 kg, velika cca. 140 cm.) Po čelu ima mozoljčke, kot takšna pubertetnica, zelo hitre se spoti in njen pot smrdi, kot pri odraslem človeku, lasje se ji zmastijo že tretji dan po pranju, opažam pa tudi, da ima zelo pogosto potne roke – dlani. Naj povem, da se to dogaja že skoraj tri leta in ko sem bila z njo pri dermatologinji, ko je imela bradavice, sem ji to omenila, pa mi je rekla, da bo že minilo. Ko sem vse to povedala pediatrinji mi je rekla, da sedaj je pač vse prej, da dobivajo punce že v četrtem razredu menstruacijo in da ji očitno vse prehiteva, potem pa je dala pregledat kri in sicer če bi bilo kaj narobe s ščitničnim hormonom. Vsi izvidi so bili b.p. Napisala mi je dve kremici za mozolje, vendar ni nič boljše. Prosim, povejte mi, kam se lahko še obrnem. Hvala in lp

Spoštovana alja,
deklica je vstopila v puberteto in tega razvoja ni (več) moč preprečiti. Torej bo zgodnja po razvoju, še kakšno leto ali dve največja v razredu, dobila bo menstruacijo nekje po 10.letu in bo zgodaj nehala rasti. Tu ni kaj narediti.
Akne po obrazu zdravimo s Klimicin T tekočino, to je alkoholna raztopina v kateri je antibiotik Klimicin, s čimer zdravimo te vnete akne. Če s tem nismo dovolj uspešni in so akne velike, ognojene, potem je seveda možno uporabljati še druga zdravila, po novejših priporočilih zadostuje Differin gel, npr. Pa še druga orožja so v orožarni zdravil, ampak zdravimo stopnjesko (najprej manj, potem zmeraj več, če je treba).
Akne nastanejo izključno zaradi spolnega razvoja (izločanje androgenih hormonov) in nima nobene zveze s čokolado, drugo hrano in ostalimi preživetimi nasveti. Pazite, da si ne iztiska ogrcev in gnojnih izpuščajev z rokami.

lp,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za hiter odgovor. Naj povem, da je bilo pri meni ravno tako, do 5.razreda sem bila največja v razredu, na koncu osnovne šole pa med najmanjšimi. Menstr. sem dobila pri enajstih letih in sem bila takrat najnesrečnejša na svetu. Upam,da druga hči ne bo tega “podedovala”.

New Report

Close