8. mednarodna konferenca o SKU, FM
10.1.07 se začenja 8. mednarodna konferenca o SKU, FM in sorodnih boleznih ( Florida, USA ).
Konferenca se začenja z 2-dnevnim srečanjem bolnikov, ki mu bo sledila 3-dnevna strokovna konferenca medicinskih strokovnjakov raziskovalcev in zdravnikov praktikov iz številnih držav sveta.
Na srečanju bodo predstavljeni rezultati najnovejših znanstvenih raziskav s področja bolezni SKU (CFS) in FM ter predstavljene najnovejše ugotovitve, spoznanja in smernice za klinično obravnavo bolnikov s SKU in FM.
Več o programu si lahko preberete tukaj: , ko bo objavljen zapisnik letošnje konference, pa bomo glavne povzetke skušali prevesti (s skupnimi močmi, če se strinjate).
Dosedanje konference so se odvijale na vsaki 2 leti. Zapisnike si lahko ogledate tukaj: .
Prijetno v nov dan vam želim!
Veronika
Zase in za našo skupino sem pripravila približen prevod – povzetek zapisnika. Ker nekatere vsebine izvirnika presegajo moje strokovno znanje, si prevoda ne bi drznila objaviti na forumu, če pa kdo želi, mu ga lahko pošljem po mailu.
Če je kdo pripravljen moj prevod dopolniti ali po potrebi korigirati, pa ga lahko naknadno objavimo na forumu.
Lep dan!
Veronika