Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 7,5 mes in kapica po kopanju

7,5 mes in kapica po kopanju

pozdravljene!

uf, kar groza me je postavit tole vprašanje, ampak moram: a dajete svojim skoraj osemmesečnikom še vedno po kopanju kapico na glavo? to je sicer že naš tretji sonček, ampak se sploh ne morem spomniti, kako dolgo sem prvima dvema dajala kapico na glavo po kopanju. uf…

hvala za odgovore in lep dan vsem, metka

mi smo dajali kake tri mesece

Obvezno dajem Gašperju pri njegovih 8 mescih kapico po kopanju. Seveda se upira, ampak jaz sem zaenkrat zmagovalec. Ko zaspi mu po ene 2 urah dam kapico dol, da se ne zaplete s trakci med spanjem.
Kaj sem počela pri prvem mucku – nimam pojma.

mi smo dajali po kopanju kapico na glavo le kake 3 mesece. pri 8 mesecih sva mu laske že fenala – hladno pihanje (ne tisti vroči zrak).

lp, sabina

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

Jaz mu glavo samo fino zbrišem.
Do 3 meseca sem dajala kapico, potem pa ne!

Samo prvih par mesecev, sedaj ji glavico sfrotiram, še malo vlažni lasje se pa sami posušijo v kakšnih desetih minutah. Doma imamo 22 stopinj, do sedaj se zaradi tega še ni prehladila, ima 7,5 mesecev. Je pa manj lasata kot sin v tej starosti. Sin je imel desetcentimetrsko frizuro pri sedmih mesecih, čeprav sem ga pri štirih že strigla. Sinu sem perjanico posušila s fenom.:)

jaz mu dam še vedno kapico, star 9,5 meseca, ko pa trdno zaspi, mu jo dam dol; v spalnici imamo od 17-19 stopinj za spanje

mi smo s tem početjem nehali okoli 4. meseca.

Mislim, da sem vztrajala do 6. meseca, potem sem jo začela sušit s fenom (ima ogromno las in kapica ni nič zalegla).

Tajna30

Hčerka, prvi otrok, rojena junija, sva ji skozi vse vroče poletje po kopanju dajala kapico in za povrh še vključila gretje, ko smo jo kopali. Dobro, da je preživela. Sin, rojen konec februarja, marec je bil zelo mrzel, midva pa sva se šele enkrat poleti spomnila, da sva pri hčerki uporabljala kapico in segrevala stanovanje na kakšnih 30 stopinj. Tudi sin preživel. Po mojem je že čas, da kapice pospravite. Srečno!

A da dajate kapico po kopanju na glavo? Hmmm sem mislila, da so to delale le naše mame. Naša je ni imela NIKOLI (tudi takoj po porodu ji ne niso dali, pa je bila prezgodaj rojena!) – pa je rojena pozimi, kopamo jo vsak dan (lase umivamo 2x na teden) in do sedaj sploh ne vemo, kaj pomeni, da je otrok bolan! Las ima za ca. 2-3 cm-ne veliko – dobro obrišem s plenico in to je to. Fenamo je ne. Tam kjer jo oblačimo malo imamo ca. 22 stopinj – če je treba malo vzgem kalorifer (kopalnica je topla od radiatorja), v spalnici pa ca. 18-19.
Sicer pa že odkar je imela par mesecev spimo pri odprtem oknu – tudi sedaj pozimi (okno je na kiper). Me prav zanima, če tudi ve to prakticirate?

hehe, vanja2, še ena takšna! po prebiranju odgovorov me je najprej kar malo zmrazilo, kakšna mama sem! nikoli kapice, spimo pri odprtem oknu, nikoli dodatno ne grejemo stanovanja za kopanje. no, mogoče smo ga v prehodnem času, ko je bilo že mrzlo, kurili pa še niso, ene dvakrat, drugače pa ne. pa je moj piki rojen dva meseca prekmalu. na intenzivni so mi rekli, da naj ga ne oblačim preveč.

sem se pa jeseni, ko je bilo zunaj cca. 10 stopinj celzija in sem gledala otročke , kako so napravljeni (budda, kapa, rokavice, kouter…), spraševala, kako jih bodo pa pozimi oblekli… zdaj jih ne srečam več, mogoče je premrzlo in se raje notri grejejo…

čau
ps. malo sem tečna danes, ker sem slabo spala

prvič nam je otroka skopala patronažna in ni iskala kapice…tako sploh nisem vedela, da bi jo naj po kopanju uporabljala, zato je nisem nikoli.
a se to začne, ko dobi večjo frizuro?

Jaz jo nisem dajala nikoli, ne pri prvem in ne pri drugem.

Kapica po kopanju?
Sem imela samo idejo, da bi jo morala dajat, pa mu je julija, ko smo imeli 30 stopinj v stanovanju nisem dajala, kasneje pa tudi ne.

ja, prvi mesec. Potem je bilo itak poletje, zdaj pozimi (star je 8 mesecev) pa mi ni na pamet padlo, da bi to uporabljali…. pa je fant čist zdrav.

hvala vsem za odgovore!!

New Report

Close