70 km2 stanovanje – ena ali dve klimi?
Končno smo zbrali denar in si bomo lahko privoščili klimo (hlajenje + gretje)! Ful sem vesela 😉
Sedaj pa ne vemo, ali za 70 km2 veliko stanovanje vzeti eno klimo ali raje dve? Kako ste se vi odločili?
S katero znamko ste zadovoljni? Nekateri mi priporočajo Panasonic, drugi Mitsubishi.
In koliko vas je prišlo stati vse skupaj? Z montažo vred?
Hvala za odgovore 🙂
Mi imamo 2 notranji enoti za 110m2. Eno v spalnici in eno v dnevnem prostoru. Gretje uporabljamo le jeseni zjutraj, da se na toplem oblečemo, potem pa se itak vklopi centralna.
Je pa komaj zadosti in dolgo traja, če bi grel-hladil celo etažo, pa še prostori so zelo odprti – malo sten in vrat.
Priporočam 2 enoti za 70m2, mi bi rabili skoraj 3.
čakaj malo..klimo boste rabili verjetno za dnevne prostore ali kaj..ponavadi je klima za en prostor do nekje 30m2, seveda če izbereš dobro klimo..Pazite, da ne bo ropotala, da ne bo glasna, da bo res vredu in če boste izbrali res dobro bo tudi cena mal dražja in njena moč večja in bo mogoče dovolj le ena…če že greste v nakup klime svetujem, da se ornk pozanimate od več ponudnikov, naj vam oni svetujejo in nato primerjate ponudbe in boste takoj vedeli katera klima je in katera ne! Dobra klima stane, tista poceni jajca ne kupujte!
Ja, zaradi klime bo svet propadel, ne zaradi drugih stvari.
Mi doma imamo klimo, ker če ne je poleti neznosno (ponoči tudi do 30 stopinj). Naša ekološka ozaveščenost se začne pri tem, da imamo po celem stanovanju samo varčne žarnice, skrbno ločujemo odpadke, ne uporabljamo mehčalca in zelo malo praška (priporočeno doziranje je ful preveč), čistil ne uporabljamo (kakšne kisline za odmašitev cevi), čistilo za posodo je biološko, itd.
Kaj pa ti narediš za okolje? Nimaš klime, se pa voziš z avtom za 50 metrov.