Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost 7.teden, ploda ni videti

7.teden, ploda ni videti

Zanima me, ce je katera tukaj med vami, da se ji je na koncu pokazala sreča.

Včeraj sem bila na prvem UZ, videla se je GV, za plod pa mi je napisal, da so nejasni obrisi ploda, torej po svoje to razumem, da ga ni videl. GV pa je bila se zelo majhna.Ker moram čez 14 dni znova na UZ, še ne vem kako bom preživela to čakanje, ker me to ubija.Zelo sem prestrašena, da bo na koncu mogoče res prazna GV.

Je imela katera podoben slučaj?

Se to, zanosila sem sele v 3. postopku ICSI, sedaj pa to “sranje”.

Jaz sem tudi bila prvič po 14 dneh pri Rešku in je rekel, da se ploda ne vidi, da je samo Gv. Čez 14 dni pa je bil prod in tudi srček

Neja

Pri meni se v tem tednu ni vedelo utripa, je pa bila GV manjša kot 22 mm.

Sem imela tudi čez 14 dni UZ, to je ta četrtek, pa je bila vmes abrazija. No, pa bom šla samo Reškota pogledati, in se zmeniti kdaj in kako dalje.

Tudi jaz sem spraševala na forumu, kako to, da če še ni utripa, pa so mi punce odgovorile različno, pri enih je bilo vse ok naprej, pri drugih, pa se je končalo slabo.

Tako, da torej, čakanje je edino kar ti preostane.

Upam, da ti uspe, in bo na nasl. UZ vse v redu.

Srečno. Bata.

Ponavadi Reš naroča približno 1 mes. po ET-ju.Pri meni ki sem imela ET 16,9 in UZ 14,10 se je videl en plodek s srčkom in ena vrečka,ponovno čez teden dni pa dva srčka…Pri moji prijateljici pa se je prvič videlo dve vrečki čez teden dni pa sneto jajce,ter plodek s srčkom-ET in UZ sva imeli isti dan.To je lahko zelo različno..

Torej je več takšnih primerov, da se mesec po transferju vidi le GV.Malo ste me kar potolažle…Je še kakšna, ki bi imela podoben primer?

Pozdravljena,

Še moja izkušnja. Žal se pri meni ni izšlo srečno, pa vseeno naj napišem:

pri 6t4d se je videla le gestacijska vrečka, brez ploda… nosečnost potrjena jaz pa čist iz sebe od sreče…
čez 14 dni, 8t4d je gestacijska vrečka zrasla iz 10 na 20 mm, plod je bil viden, le utripi ‘kao’ slabi…. na tretjem Uz je bila še vedno prisotna gestacijska vrečka, ki je celo zrasla, le plod je bil videti kot ‘razkrojen’… Lahko samo še povem, da so bili ti trije tedni zame kot peklenska gugalnica. Obupno sem se počutila, po 4 IVF končno plus, ki se je 16.novembra lansko leto končal z abrazijo.

Upam, da bo pri tebi konec SREČEN.
Čarna

Zanima me, ker gre v tem primeru za umetno oploditev in ni naraven cikel, ce je mozno, da se je embrio prijel kasneje npr.teden po transferju, ker imam naravno zelo dolge cikluse na 40 dni, ali je to nemogoce, ker je bilo vse sprozeno umetno, tudi ovulacija? Se vedno se obremenjujem in na vse nacine racunam, kaj bi lahko bilo, da se plod v 7.tednu se ni videl. Kitty lahko mogoce ti pomagas?

Ajda, si imela transfer 3. ali 5. dan? Če je bil 3. je to kar pogosto. Poznam kar nekaj punc, ko se na prvem uz še ni videlo utripa, na naslednjem pa. Če pa je bil ET 5. dan, se pa navadno že vidi, če pa ne, ni nemogoče, da se na naslednjem ne bo. Reš je zelo direkten in ti lažnega upanja ziher ne bi dajal, če bi imel že zdaj slab občutek. Se pa še ta dva tedna tkoo vlečeta, bolj kot samo čakanje na test … bodi pozitivna :-)držim pesti!

Transfer sem imela 5.dan…

Tko nimaš kaj, kot čakat. Nejasni obrisi mogoče le pomenijo, da neki čez par dni pa le bo. Poskusi se mogoče drug teden zmenit pri svoji G, takrat bi se moralo že videt. Vem, kaka živčna vojna je to čakanje, poskusi bit vseeno pozitivna. Srečno!

Aja, naravni ciklus tuki nima nobene veze, zarodek se vgnezdi nekje med 6. in 7. dnevom, torej dan ali dva po transferju. Pri daljših ciklusih je kasneje ovulacija, zarodek se pa razvija po približno istem tajmingu.

Ja, sem se odločila in se že naročila pri svoji ginekologinji. Rekla mi je, da je plod lahko še res tako mali, da se ne vidi, lahko, da je stisnjen nekam ob steno, lahko pa da je res GV prazna. Vprašala me je še, če je bilo kaj krvavitev. Teh nisem imela, zato mi je rekla, da bi lahko bila še kakšna možnost. Torej, v ponedeljek sem naročena na UZ, tedaj bi se menda že moralo kaj videti. O, jaz še vedno upam in čakam na veseli dogodek. Najbolj grozno je, ko prehodiš tako dolgo pot do nekega uspeha, potem pa se ti podira svet…

Ja, zarodek naj bi se vgnezdil tako kot je napisala Lorra, se pa lahko zgodi tudi kasneje, tega pa nihče ne ve, a že po HCG-jih lahko sklepajo, da se nekateri “primejo” takoj, nekateri pa veliko kasneje, saj se HCG izloča od vgnezditve naprej in punce s HCG-jem okoli 100 so sigurno imele kasnejšo vgnezditev, kot tiste ki so imele HCG-je preko 2000 ali več.
Kar mirno, vem da je čakanje obupno, polno strahov in zakajev (sem čakala), meni se ni izšlo, izšlo pa se je moji znanki, ki je imela še šlabše upanje od mene, a po 10-tih dneh so videli dve vrečki in dva srčka!Upanje imaš, pa čeprav se ti zdi kilavo, nikoli ne veš, kaj boš videla na naslednjem UZ, a misli pozitivno!

lp pa vso srečo

škratek

Res hvala za te besede, žal mi je samo, da nisem dala krvi, ko sem naredila test. Ginekologinja me je včeraj vprašala koliko sem imela hormon v krvi, pa sem ji rekla, da me dr.Reš ni poslal na odvzem krvi. Ne vem zakaj ima ravno tako strategijo, ampak dobro, bo kar bo, sedaj ne morem nič spremenit, lahko le čakam….in molim….

Mogoče bom sedaj vprašala nekaj povsem čudnega, pa bi bila vseeno vesela, če mi katera to razloži…

A če se je prijelo, pa neglede kdaj, HCG vedno pokaže oz. se iz dneva v dan viša?

Kaj pa če se ni prijelo, a je potem HCG = 0.

Me zanima, ker sem danes 12 dan po transferu, pa se kar ne upam in ne upam testirat.

Kolikor jaz vem, je nosečnost potrjena če je HCG vsaj 40 ali več, če pa ni pa je manj kot 40 ali tudi 0, po navadi je hormon okoli 5, če je test negativen. Tako sem jaz seznanjena s teh forumov, ni pa 100%. Bo mogoče katera bolj strokovno razložila.

Kot je napisala ajda če je hormon nad 5 je prisotna nosečnost če je z nosečnostjo vse v redu mora vsak dan hormon narasti za polovico oz. vsaka dva dni za 100% npr. če imaš danes hormon 50 bo jutri 75 in pojutrišjem 100 moraš pa kri dajati vedno v istem laboratoriju.

ajda kri greš še vedno lahko dati. Odvzem ponoviš po 72 urah in v tem času se mora vrednost podvojit.

Nosečnost se šteje nad 40. Podvojite se pa mora po 72 urah. Vmes pa vrednost ne narašča tako pravilno kot je napisala tanči. Lahko po 24 urah naraste minimalno in potem v 72 urah podvoji in je to čisto vredu. Zato je nesmiselno delat preiskavo po manj kot 72 urah.

Ne vem če bo kateri koristlo,pa vendar.Jaz sem imela 14 dni po ET-ju 3 dni starega zarodka hormon ßhcg komaj 87,po 72 urah 350,po 72 urah pa 900.
V 6 tednu se je na UZ že videl utrip,plodek pa je bil velik 6mm.
V skupini sem imela najslabši pozitiven rezultat.Je pa bila ena,ki ga je ime okoli 1000,pa se ji na Uz ni videl plodek ampak samo gestacijska vrečka.Obe sva bili naročeni čez teden dni na ponovni UZ.Pri meni so ugotovili hematom,pri njej pa se je lepo videl utrip.
Tk da je vse mogoče,jaz ti pa želim,da se isteče srečno.

[url=http://lilypie.com][img]http://b1.lilypie.com/9jZhp2/.png[/img][/url]

No, sedaj sem ze v 8.tednu in komaj cakam, da grem na drugi UZ k svoji ginekologinji (pon.), da izvem ce je moj plodek prisoten. Ze dva dni me spika v maternici, ostro zbadanje, kot bi me nekdo pikal z iglo. Kaj bi lahko bilo to? Ce plod raste, pravijo, da se maternica siri in zato so tudi prisotna spikanja, upam, da je to res to. Mene pa zanima, ce je GV res prazna, ali bi kljub temu rastla in so zbadanja ista, ali ne…toliko me zanima….

New Report

Close