6. teden
saj te je naročila še na en UZ, najbrž, pa počakaj in se ne sekiraj preveč. storit ne moreš veliko, le čakaš. če pa začneš krvavet pa ni kaj za čakat, greš takoj za sprejem.
svoje izkušnje pa ti ne bom pislala, da ti ne potrdim tvojih sumov, saj ni nujno da ne bo o.k. le to, da sem bila v podobnem položaju, in sem prosila da počakamo še malo, pa še malo na koncu sem šla pri polnih 13 tednih po M na abrazijo, krvavela nisme nič. le občutki (napeta prsa, slabosti,…) so prek noči izzveneli.
v vsakem prim. na naslednjem UZ se bo videlo če gre za odmrtje ploda, v tem prim. se bo gestacijska vrečka manjšala, tudi če ne krvaviš, če je vse o.k. in si dejansko noseča manj, pa bo plod rasel in se bo bo tudi videl utrip.
Živjo,
mene pa zanima kako je z ultrazvoki. glede na to da res pripadata samo 2 v nosečnosti me zanima ali ste morale ostale plačati in koliko so stali. predvidevam pa da če je sum na nepravilnosti v nosečnosti, da je ultrazvok brezplačen. al kako?!?!?!?!
prosila bi za pojasnila, sama sem namreč v 7.tednu in sem naročena drug teden na prvi pregled……
jaz sem bila na 1. UZ naročena predvidoma, ko naj bi bila noseča 7t, pa je bil za dobrih 10 do 12 dni mlajši plod, pa se je videlo in slišalo srčka… naslednji pregled sem imela v 10t 4/7 … pa se je že videla oblika, pa dobr, hitr srček….
Mene je na UZ naročila dokaj kmalu zaradi čakanja tudi na HSC (pregrada), da ja izključila IMN, pa da smo videli če je ok (smo se nekaj časa trudili)… zdej čakam na NS, pol pa ne vem kdaj bo naslednji UZ.
mislim, da bo več UZjev, glede na moje pretekle težave…
živjo, no ker je lih tukaj tale tema bom pa še jaz povedala svoje. včeraj sem bila na prvem uz in bi mogla biti noseča 8 tednov in 6 dni. ultrazvočni pregled je pokazal da je plodek velik le 6 mm in sicer naj bi bila v 6 em tednu nosečnosti. kar je čisto mogoče, saj nisem zanosila ravno na dan zadnje menstruacije kaj ne…no tak da mam naslednji teden še en uz da odvržejo sum da plodek ne raste, kajti takoj so se prijeli za to da plod ne raste saj ni velik za skoraj 9 tednov. ne razmišljajo pa da sem (definitivno) kasneje zanosila kak teden ali dva….jooj včasih zdravniki res ne razmišljajo. so po celem svetu takšni izgleda. prvega otroka sem rodila v ljubljani in mi je gin. tudi govoril celo nosečnost da otrok ne bo normalen in da nosečnost ne bo šla do konca, ker sem imela visok pritisk. in hvala bogu da sm vztrajala pri nosečnosti, saj imam zraven sebe zdaj 3 letnega fantka ki je zdrav k dren!!!! no in 8 mesecev nazaj sem se preselila na švedsko in tle mi spet takoj na prvem pregledu povejo da otrok ne raste brez dokazil….ja mislim kaj rečt;) hi hi
vsem srečno, jaz pa zase vem da bo vse ok;);)
papa
Kljub temu, da naj bi ti v nosečnosti pripadala samo 2 UZ ne poznam nobene nosečnice, ki bi ji dejansko naredili samo 2. Meni je moj g v 7ih mesecih naredil 6 UZ. In ne, ni treba nič doplačati. Mislim da je pač od vsakega g. odvisno kako se odloči glede UZ. Pa očitno tudi glede krvnih preiskav za tokso, ker sem jaz imela samo 2, pripadajo pa ti 3. In poznam še par istih primerov.
Buble, partner je lahko zraven na vsakem pregledu, če ti tako želiš. Po zakonu imaš pravico do spremljevalca pri vseh zdravniških pregledih, če seveda ti sama tako želiš. Na prvi UZ ga pa le vzemi s sabo, je zelo lepo, ko prvič skupaj vidita svojo pikico:)
Lp
Meni bi jih, če bi bilo vse ok. Tako sem pa potrditvena imela 2, ker se na prvem ni vedel srček. In po 30t mi je naredil 2x UZ, ker je punca sedela na ritki in je preverjal lego. Drugače bi mi pa res naredil samo 2: potrditvenega in morfologijo. NS sem plačala, kontrolni UZ pri 30t sem pa tudi plačala.