Najdi forum

Živjo,

zanima me, če je katera bila na UZ ob dopolnjenem 6. tednu in kakšen plod se je videl.

Lp.

Bila, ploda se ni dalo posebej videti, se je pa videlo vse skupaj kot en mehurček v maternici, premera dober centimeter, ki je utripal.
ganljivo.

Ali to pomeni, da je v bistvu že bil zaznaven utrip? Pri meni se namreč vidi gestacijska vrečka, pa ena bela pikica, ne vem, kakšne velikosti. G. je rekel, da je to plod, vendar bi se utrip že moral videt, ampak se ne. Po mojem je kaj narobe in bo vse skupaj šlo…

K.

Ne, ni nujno, da se pri 6t že vidi utrip. Lahko je tudi kakšen teden kasneje. Ne skrbi preveč, pa bo vse dobro.

Pri meni tudi še ni bilo utriba, včeraj pa je pri 10t otroček že veselo brcal in migal z rokicami.

Napačno mnenje imaš!

Ni nujno, da gre vse…
Je bilo že tako, da se ni zaznalo srčka tudi pri 7 tednih!

Ali je ženska dejansko kasneje zanosila, ali pa kaj drugega…vse je možno, zato ti ni treba nič paničarit.
srečno!

Jaz sem bila v šestem tednu na UZ in je bila moja G prijetno presenečena, da se je že videl utrip. Mi je že na začetku rekla, da mi nič ne obljubi, da se bo kaj videlo. No pa se je. Ni nujno, da je kaj narobe. Saj se tudi otroci ne rodijo vsi enako veliki pa ni z njimi zaradi tega nič narobe.
Verjamem pa, da ti ni lahko.

Vso srečo,

Tinka

Kakšne velikosti pa je bil vaš plod, moj je namreč majhen, tako je rekel g. Zato pesimizem…

jest pa bila prejšni teden na pregledu (noseča 7 tednov in 1 dan oz. v 8 tednu 1/7, računano od zadnje M) in se je videla le gestacijska vrečka, ploda pa ne. bila danes na pregledu in gin. ugotovil, da se plod že vidi (velik 7mm) in naj bi bila šele danes 6-7 tednov noseča, in ne 8 tednov in 1 dan kot sm si izračunala. kar pomeni, da sem zanosila več kot en teden kasneje.

upam, da bo vse ok

Jaz sem bila na uz tam nekje 5 5/7 glede na zadnjo M, videla se je gestacijska vrečak in en majhen fižolček, ki je bil velik tam nekje 6mm, niti sledu o kakšnem utripu…mislim, da se utrip vidi pri večini nekje od 8T dalje, tako da nikar ne bodi v skrbeh, mogoče si zanosila kasneje kot misliš, da si in tako zgodaj je pomemben vsak dan.

Misli pozitivno

Mene pa zanima, zakaj vse tako zgodaj hodite na UZ? Glede na to da ti v nosečnosti praviloma pripadata le 2, a to pomeni da boste vse imele več UZ ali pa le še v 20t?
Jaz imam prvi pregled jutri, pa sem v 10t.

Sem v 12 tednu pa sem imela že sedaj 3 UZ preglede.

Joj, kakšno vprašanje. Zato verjetno, ker nimamo vse enake nosečnosti kot ti, a ne.

Meni se je v 6. tednu videla le gestracijska vrečka. Šele v 8. tednu sem videla tudi plodek in utrip srčka.

Jaz sem bila v ponedeljek na pregledu 5 teden in 5 dni in se je videla samo gestacijska vrečka, ploda še ni bilo. Naslednji teden imam spet UZ ko bom v 6 tednu in 5 dni in upam da se bo videl že plodek in srčni utrip.

Moj pikec je bil pri šestih tednih velik 3 milimetre.

Jaz sem bila na UZ v 6. tednu,ker še ni bilo zaznati srčnega utripa, sem bila ponovno na UZ v 7. tednu – takrat je bilo s srčkom vse OK, pikica pa je bila velika 8 mm :)))

Tudi pri meni se pri 6 tednih še ni videlo utripa, samo gestacijska vrečka, pri 7 tednih pa je bilo videti plod in utrip

Ne se razburjati. Kolikor sem jaz obveščena, je pred 8-12 tednom nesmiselno delati UZ, ker se ne vidi dosti…. Seveda pa je normalno da če ima nosečnica probleme, da jo pregledajo če ne gre morebiti za izvenmaternično nosečnost. SAmo to me je zanimalo, če je bil pri vas sum na izvenm. ali zakaj ste imele tako zgodaj UZ?

Povsem nesmiselno ni, ker se lahko na ta način zgodaj ugotovi IMN in tako prepreči odstranitev kompletnega jajcevoda…

Pozdravljeni,

jas sem bila včeraj na prvem pregledu po zaostanku menstruacije in me je dala na UZ….po njenem izačunu bi morala biti v 8 tednu tako kot sem si jaz izračunala možno oploditev pa v 6 tednu. V glavnem rekla je da je zarodek premajhen in ne sliši bitja srca in da vidi možno krvavitev, jaz pa nimam menstruacije. zanima me če je vsega veselja konec in če je imela katera od vas podoben primer? hvala

New Report

Close