Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 6 mesečni dojenček noče jesti nič

6 mesečni dojenček noče jesti nič

Pozdravljeni!

Sem mamica 6 mesečnega fantka. Do četrtega meseca sem ga samo dojila, nato uspešno uvajala nove okuse, po petem mesecu, pa sem ga dojila samo zjutraj, zvečer in ponoči, imel je dva gosta obroka, ostalo je dobil adaptirano mleko, ki ga je tudi že lepo sprejel.

Prejšnji teden je začel zavračati adaptirano mleko, tudi dojit se ni hotel, jedel je samo sadne in zelenjavne kašice. Čez dva dni je dobil prvi zobek. In od takrat ne je več čisto nič. Ne adaptiranega mleka, ne kašic, ki so mu prej šle v slast. Pri meni se doji, a jaz mleka še zdaleč nimam dovolj. Teknejo mu le sadni sokci, zato mu dajam čimbolj kašaste.

Vmes smo imeli sistematski pregled, z urinom je vse v redu. Fantek je čez dan poln energije in ni videti, da bi mu kaj manjkalo.

Pediater na neješčnost ni dajal posebne pozornosti. Je pa drugače fantek težak 6650 g, pri porodu je tehtal 3020 g. Medicinska sestra mi je rekla, da ga lahko mučijo zobki in da ni panike ker ne je. Če bi se to nadaljevalo in bi bilo vse skupaj več kot 14 dni, potem naj pridem nazaj…Rekla je še, da ima otrok dovolj zaloge…prej naj pridem v primeru, da opazim, da ne napreduje ipd.

Vseeno se mi zdi malce kruto…14 dni brez mleka, kašic….nič….14 dni samo sokci….me upravičeno skrbi? Kaj mi svetujete?

Že vnaprej hvala.

Spoštovana Sanjab,
verjetno je vse zaradi zobka. Sprva mu je izraščal, nato pa izrastel. Občuti nekaj novega v ustih,m zadeva ga tudi moti. Počakajte še nekaj dni, da se privadi, da ima nekaj v ustih (zob), pa bo bolje. Pri drugem ne bo več takih občutkov.
Čeprav se vam zdi, da prav ničesar ne poje, pa verjetno ne bo tako hudo v teh par dnevih.
Seveda mu hrano ponujajte, prav tako mleko in pijače. Sigurno bo začel bolje jesti, otroci se praviloma ne pustijo izstradati, če so prej lepo jedli.

Kar pogumno, še nekaj dni in bo vaš otroček spet mali jedec.
lp
Tanč

New Report

Close