Pozdravljeni,
zanima me, če je že kdo slišal oz sprobal dieto 5:2 (ješ 5 dni, dva dni pa ješ samo 500-600 kalorij) in pa za dieto, kjer ješ samo vsak drugi dan, vmes se pa postiš. Pri obeh dietah naj bi na da, ko lahko ješ, jedel karkoli…
Meni se to ne zdi najbolj zdrava dieta in se mi zdi, da verjetno vse kile pridobiš po dieti nazaj… in še kakšno več.. imam pa dve prijateljici, ki sta na tej dieti in trenutno res lepo hujšata. Pravita, da se počutita odlično itd…
Kakšno je vaše mnenje o tem??
Ja, jaz sem brala o tej dieti JUDDD – vsak drugi dan ješ. No, tule je tudi link..http://www.johnsonupdaydowndaydiet.com/html/how-to-do-the-diet.html
Kaj pa vem, mogoče bi se splačalo poizkusit. Kako dolgo pa sta ti dve kolegici že n tej dieti in koliko sta dali dol? Koliko piše, naj teže ne bi dobil nazaj…
motnja se je razvila veliko prej, pred bilokakršno dieto in nima veze za to temo.
koliko sem shujšala nevem, ker nisem sledila časovno, šlo je dol vglavnem. diete vsekakor ne priporočam na dolgi rok, če pa se gre za par kg pred določenim dogodkom, poletjem,itd. pol pa se mi zdi ok.
point je, da dieta v kateri je vsaki drugi dan visok kaloričen intake, pripomore k vzdrževanju metabolizma, tiste, ki se tega tako zelo bojite.
Mišela, hvala za odgovor. Torej je prebava normalna, vsak dan, kljub temu, da ješ vsak drugi dan praktično 0? Kako pa je pri tebi na ABC dieti s prebavo?
Sicer pa imamo vsi nekako motnjo, ki iščemo diete…jaz se prenajedam z nezdravo hrano in zvečer, preden zaspim, mi je je žal in si zagotavljam, da bo jutri drugače…Seveda ni.
Ne vem..jaz se prenajedam zaradi čustev, zaradi dolgčasa, zaradi vsega, le zaradi lakote bolj malokrat.
Ti si prišla do dna, zakaj ne ješ dovolj? Koliko kg pa imaš zdaj in koliko si jih imela prej?
prebava je ob zadostni količini vode in telovadbe lahko vedno normalna, če le ni nekih zdravstvenih razlogov proti. lahko se uporabi tudi laneno seme in veliko vlaknin.
jaz nisem jedla ne zarad postave,ampak zaradi občutka hrane v želodcu, samokaznovanja, postopnega izginjanja in sovraštva do sebe. zdaj je boljše.
trenutno nisem na abc dieti in je minilo že kar nekaj časa, ko sem bila. verjetno ni diete ki je ne bi dala skozi, ker zelo rada eksperimentiram in ocenjujem razne diete. posledica odvečnega prostega časa verjetno…
hrano sem porazdelila čez cel dan, jedla pa vse (npr. jabolko narezala na koščke in jo pojedla tekom dneva, kakšen kapučino, zelenjavo, mes, čokolado…vse, v mini količinah)
hrane v želodcu še zdaj včasih ne prenesem, vendar je veliko bolje kot prej. občasno se začnem praskat, imam panične napade in/ali se zjočem.