5 tednov noseča, znakov pa ni več
Sem v 5 tednu nosečnosti. Ko sem v 4 tednu naredila test so me že bolele prsi in bilo mi je rahlo slabo, tudi spala bi cel čas. Jedla pa sem vse.
Bradavice so bile rahlo pekoče, prsa trda in boleča.
Včeraj pa so vsi znaki zbledeli. Bradavic skoraj ne čutim več ob dotiku, prsa so sicer napeta ampak niso več zelo boleča na dotik. Splošno počutje je v redu. Izcedek je bel in nič rjavega ali krvi.
1. pregled imam šele v 11 tednu in se mi to zdi predolgo za čakat, ker me skrbi da je plod odmrl zaradi nenadnega izginotja znakov. Kaj bi ve storile na mojem mestu? Bi me ginekologinja vzela samo zaradi “izginotja znakov” ali bi rekla da pretiravam. Ker je rekla naj pridem samo če krvavim, kar pa ne. Kakšne imam še druge možnosti? Ali se na UZ pri 5 tednih sploh že sliši utrip srčka?
Je imela katera tako izkušnjo, da so ji znaki izginili pri 5 tednu pa se kasneje spet pojavili?
mogoče pa si se navadila na vse te znake in si jih sprejela za samoumevne ker si pač noseča…
meni ni bilo nič slabo, nič me niso bolele prsa, nobena hrana mi ni smrdela ali posebno dišala, bila sem malo bolj utrujena in menstre nisem imela to je bilo vse kar se znakov tiče….
…je bil tudi pri meni vedno prisoten strah da bi bilo kaj narobe… v 11 tednu sem rahlo krvavela, naredila celo paniko šla na urgenco in so mi na pregledu povedali da mi je samo žilica v nožnici počila (ker je zaradi nosečnosti pač več krvi notri)…
sedaj sem v 30 tednu nosečnosti in še vedno je isto…brez slabosti, brez kakšne posebne želje po hrani…
Zdravo!
kaj pa poznejši znaki?
v 14. tednu jih nimam več, za kar sem vesela, vendar mi trebuh ne raste preveč (ne pričakujem da bo vsak dan večji, vendar mi je pred par tedni začel rasti in nehal), kar me bolj skrbi je to, da ni več napet, sploh pod popkom, kjer je bil še nekaj časa nazaj…zanima me samo ali je to normalno ali slučajno prej ni bilo v redu?
pregled sem imela v 11.tednu in je bilo vse v redu in še teden po tem.še čutim zbadanje in krče maternice (blažje).bolj kot sebe bi rada pomirila mojega, ker lahko opazuje samo rast trebuščka in ker ga ni (na prvi pogled se mi nosečnost še ne pozna), ga je malce strah in bi rad vedel, da se ne pogovarja samo z mojim popkom 🙂
res hvala za pomoč
lp
Hvala 🙂 za enkrat samoplačniški ne bo nujen, ni ravno panika – vsaj pri meni ne, verjetno je sprememba nastala zaradi prebave, saj sem prvo trimesečje res imela porazno, zdaj je malce bolje, pa zaradi slabosti sem na koncu šla kakšno kilco dol (no verjetno so kile iste sam mal manj maščobice je), tako da sem ga malček že pomirila.
pregled imam drug teden, tako da računam na končno potrdilo, da je vse v redu in vse v planu, kot bi moralo biti.
Bom pa vsekakor omenila to na pregledu, za vsak slučaj.
hvala 🙂 lep dan želim