Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 5 letnik in plenica

5 letnik in plenica

Septembra bo sin star 6 let. Ponoči ima plenico. Z možem sva zelo dolgo ponoči vstajala ga zbujala tudi po dvakrat in dajala lulat. Redkokdaj smo ulovili tisti ta pravi tenutek. Rezultat vsega tega je bil, da smo ponoči postali vsi slabe volje , fant je jokal ko sva ga zbujala. No pol leta nazaj smo mu dali ponovno plenico in sedaj vsaj spimo. Če se zbudi ponoči gre tudi sam na stranišče. Pred spanjem je nehal piti, vendar to ne pomaga.
Fant je začel spati pri drugih (s prijateljem na smučanju, s planinci gre na tabor … ) . Zaenkrat težav nismo imeli, vendar čisto mirna pa z možem nisva več.

Do kdaj čakati ? Fant je zelo zdrav, poln energije, shodil je z devetimi meseci in pol.

Hvala za karšnikoli nasvet.

Maša

Spoštovana Maša,
razumem vaše težave in problem otroka.
Starost 6 let je sedaj, ko gredo otroci v šolo tista, pri kateri je potrebno poskrbeti, da ne lulajo več v posteljo. Saj bodo šli na kakšen tabor ali pa v šolo v naravi in zelo nerodno je pred skupino vrstnikov, da bi se zjutraj zbudil moker.
Zato vam svetujem sledeče: če je otrok zdrav, ni nikoli imel vnetja sečil (jaz običajno pred tem opravim še pregled urina, urin na Sanford, po potrebi pa še ultrazvok sečil), potem je smiselno predpisati terapijo s tabletami Miniril. Odlične so in otrok je suh, starši pa ugotovijo, kako je super, da otrok ne lula več.
Miniril je zdravilo, ki deluje kot naravni hormon, ki ga izloča naša hipofiza, po domače hormon proti lulanju (antidiuretilčni hormon). Znano je, da otroci z nočnim lulanjem nimajo normalnega-zvišanega nočnega izločanja tega hormona. Zato ga dodamo v tabletkah, 1 uro pred spanjem, ob tem pa poseben režim pitja tekočion pred spanjem (ne omejimo, le zmanjšujemo). Zdravilo skorajda nima stranskih učinkov, je pa zelo učinkovito. Predpiše ga lahko tudi pediater na osnovnem nivoju.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close