Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 5 bolezen pekoč jezik pri dvoletniku

5 bolezen pekoč jezik pri dvoletniku

Pozdravljeni,

naš dvoletnik že od torka toži da ga peče jezik. V torek ga je pregledala tudi pediatrinja in ni ugotovila nobenih nepravilnosti na jeziku. Dvoletnik še vedno vsak dan občasno toži, da ga peče jezik. Včeraj zvečer je dobil malo vročine, sedaj je spet ok. Ampak še vedno veliko joka zaradi pekočega jezika tudi ko kaj poje. Je možno, da je to 5 bolezen. Nima pa nobenih izpuščajev. Naj pa bi od znanke punčka imela 5 bolezen in jo naj bi tudi pekel jezik. Nikjer na internetu ne najdem med simptomi pekoč jezik.

Ali je tudi možno, da ga jezik peče zaradi antibiotika, ki pa ga ne jemlje več že tri tedne. Prej ga je jemal 10 dni ker je imel razlitje slepiča.

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Janja

Verjetno gre za neko virusno okužbo (blago povišana temperatura), ki povzroča spremembe v ustih in/ali na jeziku, kar pa pogosto ni mogoče videti. Malo oz. neverjetno je, da bi to bila posleedica jemanja ant6ibiotika toliko tednov nazaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close