Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi 40. let, želja po spoznavanju, vendar odpor do spletnih appov

40. let, želja po spoznavanju, vendar odpor do spletnih appov

Zdravo,

se še kdo v tem času sooča s tem, da bi želel spoznati nove ljudi in morda tudi bodočega partnerja, vendar pa zaradi omejitev in trenutnega stanja nekako ne ve kaj bi, do spletnih aplikacij in portalov pa čuti odpor in zaradi “slovesa teh appov” in zaradi “javnega” izpostavljanja?

Če da, kako se soočate s tem in kakšen je vaš pogled na to.

Sem bila na dating app-ih, ko se je začela korona in prvi lockdown, pa tudi letos. Sicer ne vem, kaj s “slovesom” teh app-ov misliš. Gor so prav enaki ljudje, ki jih srečaš tudi v trgovini, knjižnici, na pošti… pač kamorkoli greš. Ni tako, da so na app-ih marsovci LOL 😀

Problem zna biti edino to, da ima vsak neko pričakovanje tam gor- eni za sex, eni za resno zvezo in se ljudje ne dobivajo “svobodno” in spontano, pač pa z nekimi pričakovanji v ozadju. Sama iščem nekaj resnega in zato sem se dobila samo s takšnimi, ki iščejo tudi resno. Problem nastane, ker pač vsak moški potem že misli, če smo se dobili, bo iz tega tudi zveza. Zelo težko ali nemogoče jim je dopovedat, da ne, dobili smo se zato, da se vidimo v živo, spoznamo. To še nikakor ne pomeni, da bo iz tega nastalo kaj več. Posledično imam potem vedno problem se jih otepat in pojasnjevat, da se pač ne vidim z njimi, ker oni pridejo tja s fix idejo, da zato, ker smo se srečali, bo avtomatsko zveza nastala. Tako so malo “delusional” 😀

Ampak v grobem niso appi noben bav bav. Kolegica je med karanteno na tak način spoznala fanta in se že selita skupaj 🙂

Ne smeš imeti nekih pričakovanj in fix ideje, ker sploh ni rečeno, da je tvoj “pravi/ prava” tudi tam gor.

Itak, da se. Jaz ne maram javnega izpostavljanja. Sem ob spodbudi kolega bil nekaj časa na Tinderju pa mi ni potegnilo. Enostavno ne morem tam swajpati ljudi kot da bi bili izdelki v spletni trgovini. Sploh ne vem kako si naj ustvarim mnenje na podlagi običajno prveč obdelanih slik in kratkih opisov. Ljudi na teh appih vidim kot nekakšne lupine. Nasplošno sem človek, ki mu po zunanjosti odgovarja cca vsaka tretja ženska med 20 in 40. Mi je bolj pomememben karakter in pa predvsem iskrenost. Tud nisem nekaj preveč fizično privlačen čisto povprečen. Z iskrenim pristopom pomoje težko kaj dosežeš prek teh appov.

Moje videnje je, da so ti appi bolj primerni za ekstrovertirane ljudi in take ki mastrubirajo na suho preko sporočil. Pa tudi lep ali družbeno zaželjen moraš biti drugače je bolj malo ujemanj, zraven pa želijo še cel čas uturiti naročnino.

Dosti je wanna be jabačev glede na to kaj mi je soseda pokazala. Njej skos neki slinavi tipi pišejo od “otrok” do “atijev”. Ona je 25 in se zna dobro zrihtat in nastavit, tko da izpade vsaj en nivo boljše kot v resnici. No ko sem jo prvič vidal na jutranji kavi brez make upa sem bil kr malo šokiran, res si z make upom dobro popravi obrazne linije. Ampak ja ko sem bral kake si to pišejo mi je mrak na oči padel, čisti šalabajzerizem. Njej pač odgovarja pozornost, vse skupaj je tako malo absurdno.

Jaz sem drugače mal poseben, ker sem neploden, tko da odkar sem starejši zadnje tri leta, me večina žensk takoj odpiketira ko to zvejo al pa mi ponudijo prijateljstvo, ki se konča, ko se zaročijo ali kaj podobnega.

Razmišljam, da bi mogoče še enkrat probal sam bi se fokusiral sam na +30 ženske. Pač mamice pa take, ki al nočejo otrok al pa je prepozno.

Hvala obema za iskrena odgovora, ki sta me obenem tudi nasmejala.

Poznavalka, ni da so bav bav, ampak res slisim vec slabih kot pa dobrih zgodb.

Poleti sem preko znanke pocekirala Tinder in mi ni bila nic kaj prijetna izkusnja, ker res zreducira cloveka na sliko in besedo, vidis pa vse zivo in na spletu pridejo vse “posebnosti”, berita cudaskosti na plano. In ja, se strinjam s swajpanjem in primerjavo z izdelki v spletni trgovini …

Racman Jure :), imas poseben primer, je pa tudi res, da je to stvar, ki je v odnosu zelo pomembna in je razumljivo, ce drugi osebi to ni ok. Mislim, da si se prav fokusiral.

In ja, dejansko razmisljam v smeri, da clovek, ki bi bil meni ok, ne uporablja takih appov in da bi dejansko imela izjemno sreco (v smislu loterije), ce bi se kaj takega zgodilo (za kar je izjemno majhna moznost). Tako da ja, tezko se bom odlocila za to.

Racman Jure- ja, ogromno jih išče samo pozornost in ženske so res v večini takšne, da dajo gor neke retuširane sexy fotke (mi je tu in tam kakšen prijatelj pokazal profile), da pritegnejo čim več moških, kateri jim potem pišejo osladnosti. Jaz sem dala normalne slike gor. V živo nikoli ne nosim makeupa, tako da si ga tudi za te slike nisem delala, si ga niti ne znam LOL 😀 Ne maram osladnih komentarjev in takšne tipe sem vedno samo blokirala, ker kažejo zgolj svoj plehki površinski nivo. Tipkala sem si samo s tistimi, kjer je padla kakšna konstruktivna debata, ampak na žalost je tega tako malo kot bi iskala iglo v senu. Ko sem se pred meseci dobila še z zadnjim, ki pri 38ih letih v živo ni zmožen neke normalne, kulturne debate, sem vse appe poslala nekam ter se izbrisala, ker mi je potrata časa.

P.S. ne, ne želimo si vse ženske otrok 🙂 Moram ob tem tudi povedati, da so eni moški kar nadležni, ko ugotoviš, da iščejo samo maternico za razplod.

Mika4- lepo, da si se nasmejala 😀 Jaz bi lahko knjigo napisala o teh izkušnjah, ki so včasih kar bizarno smešne 😀

Sem mnenja, da je najbolje lastna izkušnja, ne pa, da pogledaš Tinder od nekoga drugega in si narediš mnenje. Kajti to kar je pisal Racman Jure, da je soseda imela v Tinder pogovorih, tega pri meni ne bi našel, če bi moje pogovore pogledal, saj vse plehke takoj eliminiram. Seveda moram priznati, da tudi tisti resni niso garancija, da bo v živo potekalo enako. Imam kar nekaj izkušenj, da znajo ljudje samo super pisat, v živo pa so skoraj popolnoma “nemi” (in potem si celo želijo, da se vidimo še 1x omg).

Pred leti je en znanec nek večer na eni klepetalnici naletel na žensko, ki je tisti večer prvič v življenju šla na klepetalnico. Sedaj sta poročena že nekaj let 😀

Tako, da res ne moreš vedeti v katerem “grmu” te pričaka tapravi 🙂

Hej poznavalka648,

svaka čast 🙂 si me spomnila na eno 30 letnico s katero sem se dobival ko sem bil 22. Ona tudi ni nosila makeup in je bla fascinantna. 🙂

Drugače pa zgleda, da imava drugačno metodologijo. Jaz se rajši učim iz izkušenj drugih ljudi, ker se mi zdi, da si tako lažje ustvarim bolj objektivno mnenje. Ljudje smo včasih težko iskreni sami s sabo. Pa še več podatkov lahko pridobiš na tak način. Drugače je pa res, da sem na hitro posplošil.

Vem, da si vse ne, sej ljudje smo različni. Tko moških kot žensk je vsake sorte.

P.S. A si pripravljena mogoče deliti kak kontaktni podatek?

Poznavalka648, tudi meni je všeč tvoj pristop. Sem se pa spomnila, da sem pred leti preizkusila enega od teh appov in je resničnost preveč odstopala od spletnega okolja, tako da sem potegnila črto, da to ni zame (občasno sem se sicer zelo zabavala v pogovorih, ampak ugotoviš, da je to izguba časa). Zdaj sicer ponovno razmišljam o tem, ker je večina mojih aktivnosti in načinov spoznavanja ljudi odpadla zaradi vsem znanega razloga.

Racman Jure, zdi se mi, da imava podobno metodologijo (vsaj na dolgi rok) :). Ej, dejansko sem po zadnjem postu Poznavalke pomislila, da mogoče bi se pa vidva lahko malo bolj spoznala.

Poznavalka, kar si napisala se mi zdi nekako blizu RJ. Vsekakor se mi oba zdita dobra družba za pogovor, vsaj po spletu ;-)))))

Hvala enako 🙂

sej če si želiš debatirati mi lahko kaj napišeš na moj fejk mail [email protected] 🙂

Jaz sem zdaj bolj ko ne na dopustu.

Pa lepe praznike 😀

Ne bi uganila, da je fejk mail ;). Mogoce pa res kaj napisem in lep konec leta tudi iz moje strani.

Sem pricakovala se kaksen sočen komentar od Poznavalke;)

Kot tip 35l, fotr 2 otrok, porocen, nisem merodajen morda, vendar skozi svoje oči bi predlagal tebi, ma še sam sebi: Vpiši se v plesno šolo! Ne vem kako tega ostali ne vidijo: druzba, ples, rekreacija;  ali pa postavi šotor v kampu za vikend in se prepusti… Appi so loterija in nas ne isci tam! Tudi nas ne išči v sluzbi ali lokalih, raje v knjiznici, na troli ali v vrsti na upravni 🙂 Srečno!

Financiranje posojila

Potrebujete kredit?

Na voljo smo vam, da vam ponudimo vsa posojila, kredite, financiranje, naložbe po ugodni obrestni meri 3% na mesec. Ponudba velja od 5.000 € do 10.000.000 € z trajanjem od 1 do 30 let. po potrebi nas kontaktirajte. Elektronski naslov: [email protected]

WhatsApp: +38630762694

Viber: +38671391409

New Report

Close