Dva dni nazaj mi je bilo še najtežje, ker sem dobila veliko čokoladic in sem jih imela en dan doma in sem samo o tem razmišljala, potem pa sem se jih na srečo naslednji dan znebila. nisem se prekršla in sem čisto ponosna nase :). Je kar težko, ker nekateri si dovoljujejo majhne prekrške, jaz pa zase vem da majhen prekršek pri meni vodi v velikega, ker si vedno potem rečem, če sem se pa ravno pregrešila, potem se moram na veliko.
Ali se zavedate, da vztrajamo že tri tedne, juhuu! Nove, dobre navade so že pridobljene :).
Lonna, iz tvojih ust (pardon, izpod tvojih prstov) v božja ušesa. Ko bi le bile pridobljene! Mene že dva dni (v celem postu je to zdaj prvič) kar malo mika kaj sladkega, ampak NE pomeni NE in to velja še naprej. Do Velike noči so še natanko trije tedni, kljub obilni čokoladni zalogi se še držim – če sem zdržala do sedaj, bom tudi še te tri tedne. Kajti če tele tri tedne ne zdržim, kako bom potem kasneje, ko bom prišla na svojo željeno težo, le-to vzdrževala? Zdaj je čas, da se nekaj naučim in da iz tegale posta potegnem tisto najboljše, predvsem spoznanje, da je mogoče, če le hočem.
Lep, sončen dan vsem!
Točno tako, Lenka, se podpišem pod tvoje sporočilo, če ne bomo zdaj vzdržali, kdaj pa potem. Pa še zdaj je dober čas, ravno pred poletjem :).
Prav občudujem vse, ki imate doma zaloge čokolade in se vsak dan zmorete upirat tem zalogam, v bistvu morate imeti še enkrat več volje, ker je vedno na dosegu roke.
Jaz sem si zadala še eno novo akcijo. Kar nekaj časa nisem nič telovadila in s prvim spomladanskim dnem sem zopet šla v akcijo. Pa tudi sladkarije ti manj dišijo, ko se natelovadiš.
Pozdravljene!
Natanko 4 tedni posta so za nami. Toliko je tu gor besed o čokoladi, da sem za foro šla naredit popis zalog čokolade pri nas doma. Stanje je tako:
– Milka 300g, različni okusi: 7 kom,
– Milka 100g, različni okusi: 4 kom,
– I love Milka (bonboniera srček): 2 kom,
– Merci: 4 kom,
– Dorina, 100g: 2 kom,
– bonboniere različne: 8 kom,
– čokoladne figurice (Božički, parklji, Miklavži): 4 kom,
– Ferrero Rocher, velika škatla: 1 kom.
Tako, zdaj vsaj vem, čemu vsemu se odpovedujem. Ampak sploh ni problem. Tiste skomine od zadnjič sem premagala, danes pa sem tele čokoladne zaloge čisto mirno vrtela po rokah in jih gledala BREZ LUŠT! Od kod se je pri meni vzel tale vedenjski vzorec, nimam pojma, ampak tole je zame gromozanski uspeh!
Lep, sončen dan vsem! (Joj, kar polepšala sem si dan!)
Lenka 01, imate pa pravo trgovinsko zalogo doma. Jaz mam malega otroka pa je morda več kosov le kinder jajčk. Torej si lahko upravičeno ponosna nase, ker samo gledaš.
Jaz bom sedaj, ko se gre proti finišu malo poostrila zadevo. Še ne vem kako.Opažam da povečujem uporabo suhega sadja, zato je logično da ne rabim še sladkarij. Morda se bom do konca odpovedala še suhemu sadju in medu.
Ojla!
Si sploh predstavljate,da je čez dva tedna že Velika noč.Meni čas res ful hitro mineva in res si nisem predstavljala da bom tale moj post izpeljala do konca-zdej sem že kar precej sigurna,da mi bo uspelo.Sem se pa odločila,da dobre navade ohranim tudi po praznikih,le nekaj mesa se bo potem znašlo na krožniku.Res sem vesela,tehtnica kaže 6kg manj,je pa res da sem še daleč od zdrave teže.Meni je ta postni čas koristil predvsem tako,da mi je povrnil malo zaupanja vase,mi dal nov zagon,da vem če res hočem -tudi zmorem.Hvala tisti,ki je odprla to temo in lep pozdrav vsem.
Še teden dni posta. Skoraj smo prigurale do konca. Kakšen dober občutek me navdaja, ker vem, da sem premagala željo po čokoladi! No, ne bi rada hvalila dneva pred nočjo, ampak kakor se zdajle stvari sučejo, ga ni razloga, zaradi katerega bi bila pripravljena prelomiti svojo postno zaobljubo: nič čokolade. Ravno zadnjič mi je sin rekel, da bo treba pospraviti zalogo čokolade, ker se bliža Velika noč in bo mami spet lahko napadla čokolado. Pa mu ni imelo smisla razlagati, da me čokolada nič kaj ne mika. Sem se pa v tem času znebila 300 gramske Milke – sem jo podarila. Tako da zaloge so še vedno velike, pa še povečale se bodo, ker so pred vrati prazniki z darili.
In teža? Odkar ne jem čokolade in vzporedno (z nekajdnevnim zamikom) tudi ostalih sladkarij (no, tu so bolj mišljene sladice, ker do bonbonov in podobnega mi ni kaj dosti), so se kile spet lepo premaknile navzdol – od pusta do danes sem izgubila 2kg. No, ni ne vem kakšen uspeh, ampak pomembno je, da sta izpuhteli z mojega telesa.
Tako, vztrajamo še en teden, potem pa si lahko čestitamo, saj bomo premagale same sebe, kar pa je v življenju ena najtežjih stvari!
Lp
Odlično Lenka, saj kila pa kila pa se takoj pozna na občutju, to je uspeh. Sej pravijo, da je najbolje lepo počas postopoma.
Zadnji teden prihaja, kako kaj vztrajate?
A veste da ob nedeljah ni posta, ker je vsaka nedelja mala velika noč in tako se v bistvu do velike noči sploh ne postimo 40 dni, ampak 47, če se odrekamo tudi ob nedeljah.
Res je, da ob nedeljah ni posta, zato traja ves čas vključno z nedeljami malo dlje. Ampak pravzaprav nič hudega, če je teh sedem dni več, ker nam to ne škodi. Danes je že ponedeljek, do Velike noči je manj kot teden dni, to pomeni, da smo že v tistih dneh, ki so pri 40-dnevnem postu viška! Bomo zmogli? Bomo, ja!
Lp
Dokazali smo, da zmoremo! Včeraj sem si res privoščila enega Bacija – na zmago. Sicer pa sem sklenila, da se bom tudi v prihodnje bolj ali manj držala na stran pri sladkarijah, saj sem ugotovila, da sem v postnem času, ko na jedilniku ni bilo čokolade (no, pa tudi drugih sladkarij), spet začela lepo hujšati. In to je navsezadnje največja nagrada za moj trud.
Lp
Moj 45 dnevni post je bil popolnoma brezmesen, tudi brez rib in ostalih mesnih izdelkov – nisem niti pogrešala in na koncu mi niti velikonočna šunka ni kaj ekstra teknila
45 dni brez sladkarij sem sicer prekršila z 2 kosoma torte – 2 rojstna dneva … pa kakšen mini grižljal čokolade, bom pa zato nadaljevala brez sladkarij do konca življenja 😉 … no s kakim manjšim posladkom ob posebnih priložnostih pa s čokolado v hribih 🙂
pa še 45 dni brez piva – tud brez problema.
Tehtnica ne kaže nič manj, se je pa vsaj vstavila na isti cifri, ker prej je šlo iz meseca v mesec samo gor, gor, gor …
Sem pa tudi pridna s telesnimi aktivnostimi, največ joga in hoja, ki pa je žal pogosto počasna, saj me največkrat spremlja naš trletnik… no, se imava pa fajn, ko preučujeva gozdno življenje …