4 urni delavnik
Pozdravljeni!
To mora delodajalec odobrit, se preden karkoli zacnes urejat na csd, moras imeti pogodbo o 4 urnem delavniku, kar pomeni, da je zal tako, da se odloci delodajalec ali bos lahko uveljavljala to pravico ali ne. Zal je tako.
Jaz imam to sreco in delam 20ur na teden, oz. 4 ure na dan, od 8-12.
lp
potem pač reči da boš delala 20 ur na teden, pri tem sicer delaš 8 ur dnevno, se pravi en teden 2 dni drugi teden 3 dni v tednu. pa boš videla kaj ti bo rekel. ne vem sicer če to lahko, ampak najbrž gre, moje mnenje je namreč da ti dela težave namensko, se mi zdi da nobeno delo ne zahteva 8 ur konstantne prisotnosti, ali pa se motim.
Polovičen ali skrajšan delavnik je tvoja pravica in delodajalec nima kaj odobravat. Je pa tvoja dolžnost, da ga s koriščenjem te pravice pravočasno seznaniš in pametno je, da se skupaj domenita, kako in kaj, če se da. Res je, da ni nikjer napisano, kdaj te razporedi na delo in je to lahko zate tudi neugodno. Nikjer ne piše, da boš delala npr. 8-12, kot tebi paše, lahko te da dela od 11-15h, pa si spet v riti. Tudi možnost dela 2 dni/3 dni je čist realna, če se delodajalec in ti tako zmenita. Kakorkoli, dobro je, če je kakorkoli možno, da se z delodajalcem pogovarjaš in dogovarjaš, da malo popusti eden, malo drugi in se najde nek kompromis, ki je sprejemljiv za obe strani. Dejstvo pa je, da je skrajšan delavnik pravica, ki ti je delodajalec ne more in ne sme odrečt.