4-mesečnik zavrača mleko
Pozdravljeni, moj sin je star 4 mesece in mleko kot mleko v tekoči obliki popolnoma zavrača. Poskusila sem že več vrst adaptiranega mleka pa nič ne pomaga, dvakrat potegne potem pa odriva. Svojega mleka že kak mesec nimam več, je pa od rojstva pil po flaški. Mleko mu ponudim pri vsakem obroku, vem da je lačen pa ga noče. To traja zdaj že par dni in ker ga tako dolgo nisem mogla pustit brez hrane sem mu probala dan na žličko… to pa je veselo jedel… Če mu naredim rižolino z mlekom ga je, če mu naredim gris od humane (primeren od 4mes) ga je, včeraj sem celo probala jogurt (vem da to še nikakor ne bi smela, samo kaj ko mi drugače mleka za nobeno ceno noče) in je tudi jogurt lepo jedel. Ni nobenih reakcij, blato normalno. Verjetno me boste okarali da taka hrana še ni za štirimesečnike saj vem da se po novem uvaja GH pri 6 mesecih samo kaj naj naredim če pa mleka kot mleka v tekoči obliki noče. Po flaški pije sadni sok in čaj brez problema, mleko pa ne. Probala sva tudi kuhan korenček in jabolko. Tudi to je brez problema. Kljub temu da naj 4 mesečniki ne bi znali jest po žlici moj sin prav lepo je. Ne vem kaj naj storim, z veseljem bi mu dajala še dva meseca samo mleko samo kaj ko pa tega noče in noče… A je zelo narobe če jemo po žlički in tako probamo dobit čim več mleka na ta način… drugače ne vem kaj naj…
Pa tudi s težo je bolj na spodnji meji.
Prosim za nasvet.. hvala.
več o tem, si lahko preberete na tem forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5054400,5090305#msg-5090305
L.P.6 mesečni dojenček zavrača adaptirano mleko Aptamil.O mleku noče niti slišati,ne po flaški,ne po žlici.V kašicah pa mleko normalno je,samega mleka pa ne spije niti 30 ml.Kašice po žlički normalno je.Problem je ponoči,ker ne pije mleka in je lačen,tako,da se zbuja na vsako uro.Čaja po flaški pa spije kolikor ga vidi.Zanima me kako bi lahko nadomestila te nočne obroke mleka in ali je hudo narobe,če samega mleka ne pije več?Hvala za odg.in l.p.
Forum je zaprt za komentiranje.