3m dieta-nejasnosti (sej vem, že spet)
No pa sem se tudi jaz odločila za tole dijetko.
Jaz imam danes tretji dan in mi nekako kar gre.
Imam pa nekaj vprašanj za Anajo in ostale poznavalke.
1. Ali si na špagete daš ketchup ali paradižnikovo mezgo(pelati)? Gledala sem ketchupe v trgovini in imajo kot sestavine navedeno tudi sladkor, modificiran škrob. Tako da ne vem, kaj naj polijem preko špagetov.
2. Kako je pa kaj s pijačo in alkoholom. V soboto gremo namreč s prijateljicami na zabavo. Ali je kaj dovoljeno piti (alkohola)?
3. Včeraj sem imela škrobni dan in sem imela za kosilo fižolovo juho in riž z zeljenavo. Za večerjo pa sem pojedla le riž. Ali lahko takole kombiniram hrano, ki je dovoljena na določen dan? Kajti na proteinski dan, kolikor je meni jasno, ni dovoljeno mešati hrano, npr. zrezke in jajca.
Hvala za odgovore in uspešno dieto želim vsem.
– Če sem prav razumela je ali ali – ali ješ fižol ali pa riž ali krompir, ne pa skupaj. Saj se štirje dnevi hitro obrnejo in ješ na en škrobni dan fižil, čez štiri dni pa riž (in to lahko poješ poln krožnik, kar je veliko, a ne?)
– alkohola NIČ! Telo se čisti, alkohol spet zastruplja. Piješ lahko vodo, ko je sadni dan tudi nesladkan sadni sok, čaj in kavo brez vsegam razen na preoteinski dan, ko lahko dodaš kanček mleka.
– na špagete lahko kečap, ker je OH dan, kar pomeni, da sladkor ne škoduje – a le na ta dan!
T.
Najboljše je, da sama pogruntaš kaj ti najbolj odgovarja… jaz sam malo mešam (pa mi grejo vseeno kile dol), naprimer včeraj ko sem imela spet prvi dan, sem šla v Mcdonalds, malo povohala, ha ha, si kupila kraljevsko solato (v kateri so zelena solata, paradižnik, kumare, sir in jajca) in v pekarni polnozrnato bombico in to pojedla. Za večerjo pa sem si naredila skledo solate in pol hrenovke… danes bom jedla za kosilo solato s koruzo, za večerjo pa zelenjavno juho (6 mix od Ete), jo spasirala in noter zakuhala riž.
Ravo to mi je všeč pri tej dieti, ker lahko skombiniraš kar imaš rad… na dieti sem od prejšnjega ponedeljka in sem šla dol 2,5 kile, še 5 kil pa bom spet kot srednješolka…
srečno in lep pozdravček tudi vsem ostalim na dietki,
Urša
No pa ste še mene prepričale, da se vam pridružim. Danes je prvi dan in imam zdajle kar slabo vest, ker sem toliko večerjala.
Mogoče malo vzpodbude za tiste, ki se bojite, da ne boste zdržale 3 mesece. Prijateljica je po tej dieti hujšala 1,5 meseca, izgubila 10 kg in jih v enem letu ni pridobila nazaj. Jaz sem si tako postavila mejo vsaj 1 mesec, potem pa upam, da me bodo “dobri rezultati” not potegnil in bom zdržala vsaj še nekaj časa.
Lep pozdrav vsem in hvala vam, da ste me navdušile, da se vam pridružim.
Milena
Punce hoj!
Mož in sine spita, jaz pa hop na forum k svojim sotrpinkam. Danes je pa KRIZA. Tako sem se veselila večerje tretjega dne, in naredila generalno napako. Po torto sem poslala totalnega tortnega anafabeta – mojega moža. On pa slaščice so dva planeta. Ga kar vidim, njegov tumpast pogled na torte in tisto nesramno prodajalko, ki mu je odrinila po mojem edino torto, ki jih ne morejo prodati. Sploh nisem vedela da prodajajo tudi tako zanič torte. Groza. Ker sem lačna kot vrag, ker tistega sploh pogoltniti nisem mogla, sem tudi en tolko sitna. Za kosilo sem naredila pico in jo sebi pustila nenaloženo. Ker jo moj dragi ni pojedel do konca sem jaz za večerjo butnila dol sir in šunko in pojedla tisti ostanek. Ma kaj češ. Drugo rundo, čez štiri dni, grem sama po torto. Si pravim: Sanda, ne se sekirat, ker od sekiranja in sitnarjenja rit raste.
Jutri je pa sadni dan. Ta mi je čisto kul, samo ne vem ali rahko res kar melješ sadje vse po vrsti celi dan kot hrček. Jaz sem si prejšnjo rundo narezala na ta velik krožnik jabolka, hruške, banane in dodala suhe slive in jabolčne krhle. To sem žvečila kakšno uro in sem bila zeelooo sita in zelo dobro sem se počutila. Potem pa sem večerjala šele čez pet ur z polovično dozo istega brez banan in sliv. Ma je blo čist fajn.
Imam pa eno pripombo na tole dijeto. Premalo je obrokov. Trije so premalo, ampak v originalu ni napisanih nobenih malic,…
No tako, sedaj pa grem popiti še pol litra vode potem pa spat.
Lahko noč in lepe sanje o vitkem žvotku. Sanda
Vsak dan naši pogovori potegnejo zraven še kakšno 🙂 Milena, dobrodošla 🙂
Žal se ne strinjam s tvojo tolažbo, da bo dieta na kratek rok ravno tako delovala, zato svetujem tebi in ostalim, da če že zberete toliko poguma in volje, da se diete lotite, bodite vztrajne in jo držite 3 mesece, kot je predpisano! Na začetku se ti zdi, da je 3 mesece blazno dolga doba, a mine hitro (kar spomnite se, da smo pravkar praznovali Novo leto in Valentinovo ;)) Cilj diete ni le shujšati, temveč tudi spremeniti metabolizem… kako se tvoja prijateljica prehranjuje zdaj in kako se je prej ne vemo, v vsakem primeru si zasluži, da ji teža ostane…
Drage moje, bodite vztrajne, da ni tako težko, ste ugotovile že same :))
Sanda, žal mi je, da vas na to nisem opozorila, saj sem sama ravno tako ‘nasankala’ prve tri, morda štiri sladke dni… hja, da je tako težko dobit DOBRO tortico, se mi še sanjalo ni, zato sem ravno tako poslala ponjo možeka hehe.. pa me revež čisto zmeden kliče po telefonu, a pomagalo je bolj malo – domov je prinesel sicer čokoladno torto, a je bila tako odurna (kot da bi bila glavna sestavina tobak), resnično ni bilo mogoče pogoltniti niti koščka, fuuj in če pomislim, da jo je hotela jesti tudi tamala, blah… če si iz Ljubljane, ti priporočam slaščičarno Zvezda (na vogalu pod plesno šolo Kazina – nasproti sidra).. s pico si prav naredila, drugič si lahko narediš tudi kakšne palačinke 😉 upam, da te je čokolada potem pomirila 🙂
Ja, lahko ješ čez cel dan različno sadje… če si se odlično počutila, ko si si sadje narezala na krožnik, potem bi bilo pametno, da to narediš tudi zdaj (meni ni všeč, ko jabka in banane oksidirajo, pa mi je potem tisto malo težje mlet hehe)
Očitno si bila prej navajena jesti več obrokov, zato jih zdaj pogrešaš… sama sem jedla ‘orng’ le enkrat na dan, zato mi zdaj trije čist pašejo… če je kriza, malo prigrizni, če se le da, pa nadomesti potrebo z vodo 😉
hehe, sanje poočasi uresničujemo, noč pa kot za nalašč prehitro mine 😉
Lp,
Anaya
A rees??? uau, to bo za probat, Tinkara! Najlepša hvala, si me navdušila s tem odgovorom, ker sem si ene parkrat zadevico že zvečer narezala v plastično posodico (hranila v hladilniku) in ko sem jo v službi z navdušenjem in lakoto odprla, me je kar minilo ob pogledu na rjave banane brrr 🙂
Za koliko časa limona pomaga proti rjavenju banan in jabk?