Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 3DM – kje ste, kako vam gre?

3DM – kje ste, kako vam gre?

Salsa je tipična mehiška omaka, pripravljena na osnovi paradižnika, navadno zraven dodana še ostala zelenjava (paprika, čili,..). Pri nas jo dobiš nepekočo (mild), malo pekočo (meni najljubšo) in hot varianto.
100 g ima 43 kcal, pol žličke verjetno ne bi škodovalo, a ne?

Sojina omaka vsebuje: sol, vodo, sojine protejine, karamelno barvilo, en konzervans. 15 ml (jedilna žlica) naj bi imelo 10 cal. Jaz jo uporabljam pri pripravi rižot, ali le zelenjavnih krožnikov.

Upam, da sem ti malo razložila.
Vnaprej hvala za odgovor.
LP, maxi

Ih, pa je moja primorskost brcnila v temo … No ja, vsaj smejale ste se.

uau, Katkica – pridna zelo!!

maxi, kje ponavadi kupuješ salso in čigavo? Me matra, da bi poskusila 🙂 glede na sestavine, ki si jih napisala, ne vidim razloga, zakaj je na 2.-škrobni dan ne bi jedla… sama na tvojem mestu, če hujšaš po 3MD, ne bi preštevala kalorij, saj te niso pomembne (ni toliko pomembno, koliko ješ, temveč kaj ješ – kombinacija živil!)
torej, če se ti salsa dopade, si jo mirne volje lahko privoščiš tudi več, ne le pol žličke 😉
mm, k svojemu rižku dodaš salso, kaj pa ostalim? riž najprej skuhaš, pa nato dodaš mrzlo omakco, ali jo vmešaš že med kuhanjem?

dober tek,
Anaya

Jaz jo kupujem pri najboljšem sosedu. Firma Poco Loco, Salsa Mexicana medium. Super je, vam rečem! Malo zapeče, pa takooooo okusna je!

Sicer ne preštevam kalorij, hotela sem ti (vam) jo le opisat, kakšna je. Pazim na ustrezne kombinacije živil.

Salso lahko ješ mrzlo, lahko jo najprej vržeš na teflonsko ponev, dodaš riž, malo zaliješ z vodo – jami! Veliko improvizacije, pa je. Nikoli ni dolgčas ;O)))

Pa dober tek tudi tebi in ostalim.
LP. maxi

Saj veš, kdo drug spet panicira kot nevednica (ali pa mogoče vem, pa se bojim, da ne vem in zganjam paniko). 2.dan sem jedla regrad s fižolom in čebulo v solati, zraven pa kruh s kečapom. Ali 2.dan vsa dovoljena živila lahko kombiniraš s kečapom ali samo riž? A si ti jedla kečap a pelate? Ker K vsebuje dosti sladkorja?! Pa še to, H2O dan je lahko katerikoli dan po sadnem dnevu ali mora biti točno 29.dan? Ker bi en dan v maju na pikniku raje jedla kaj drugega ko sadje in bi malo kombinirala. HVALA DIETNA MAMI! Neizmerno smo ti hvaležne (si upam trditi v imenu vseh)! Čaoči suhica!

maxi, mm, bomo poskusli verjetno že čez vikend… še dvoje me zanima:
* koliko časa približno ti obstoji v hladilniku, glede na to, da se jo za enkrat porabi zelo malo…
* najbrž je buhteljček ne je… s čim mu kombiniraš rižek?
Ja, tole bo to.. upam, da zaideš še na tole temo, glede na to, da se je pomaknila precej niiižje 😉

aleja, ja, ja… seveda, vsa dovoljena živila lahko mešaš z dovoljenimi dodatki 🙂 sama sem jedla VEDNO ketchup, ker ga imam zelo rada, pelatov pa niti ne (malenkost premočen okus – definitivno preveč na paradižnik, ki ga imam sicer zelo rada, a ketchup je zakon ;)) Tako, da ni važno katerega izbereš.. ja, veliko ljudi moti, ker ketchup vsebuje tudi sladkor, a ga lahko ješ.. preverjeno 😉
v dieti piše vsak 29. dan (po sadnem dnevu) in sama sem se tega držala kot klop 🙂 svakinja tega sicer ni upoštevala (shujšala je 9-10 kg), a verjetno ne zaradi tega.. kako boš naredila ti, se odloči, a sama bi na tvojem mestu naredila tako kot piše, čeprav ti verjetno ne ustreza…

pozabila sem povedat, da je stanje na tehtnici po tednu dni še vedno enako 🙂 včeraj komaj zmazala ta najmanjše kokice v Koloseju, kdo bi si mislil (prej sva pojedla vsak svoje mega huh!)

pa-pa,
Anaya

Vsem vam v spodbudo … Moja najboljša prijateljica je na tej dieti od 20. januarja, ko so na vrsti slaščice za večerjo, se nabaše štrudla. Doslej je izgubila skoraj 25 kilogramov in je ni za spoznati. Kar tako naprej! Jaz se vam pa bolj intenzivno pridružim po porodu …

LP, Ana

Halo!
Jaz sem maxi z malim m, buhtljeva Maxi je pa z velikim M. Pa nič hudega ;o)))
Moja mala ima skoraj 21 mesecev in ji salse ne dam, ker je ta medium varianta malo pekoča. V hladilniku zdrži precej časa, lahko jo pa daš v plastično posodo (Curver, Tupperware), hermetično zapreš in podaljšaš čas trajanja.
Kupim pa malo posodico, 300 g.

Mali naredim včasih mesno rižoto, včasih s paradižnikom, včasih s smetano, včasih samo zelenjavno (notri vržem vso zelenjavo, ki jo v danem trenutku premorem), tudi s sojino omako + meso, curry varianto,…

Zdaj pa še moje vprašanje: konec naslednjega meseca ima moj nono okroglo obletnico in tudi žurko. Pa ravno na moj VODNI dan! Katastrofa, tale moja matematika. Pa bom raje naredila vodni dan en dan prej, tako da bom na žurki lahko jedla meso in zelenjavo (1. dan). Misliš, da bo grozno narobe?
THX za odgovor in LP,
maxi

aleja, tisto suhico sem čisto spregledala! Mi je kasneje padlo v oči, da je namenjeno meni :)))) ajajaj, od suhice je še zeeelooo daleč, a bo že – suhica ne, a ravno prava pa že ;P

maxi, sploh nisem bila pozorna na začetnice 🙂 jah, če že misliš prestavljat vodni dan, potem ti svetujem, da ga narediš en krog kasneje (po sadnem dnevu)… sama bi bila sicer karakter, a če se ti zdi, da ne bo šlo, potem je po moje bolje, da en krog kasneje kot enega prej…

ostanite dobre volje kljub dežju,
Anaya

maxi, jaz se čist strinjam z anayo že napisala – zagotovo mora biti vodni dan po sadnem dnevu. raje prestavi za en cikel pozneje. se tudi čist strinjam, da bi lahko bil nono kar užaljen, če ne bi za njegov praznik nič jedla.

New Report

Close