Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 3DM – kje ste, kako vam gre?

3DM – kje ste, kako vam gre?

na 2. den solata ne odpade – lahko tudi peso, zelje, skratka take bolj lahke zelenjave, tudi če je kačep – in še kos kruha. Odpade pa zelenjava na 3. dan, zato si jo pa lahko na 4. dan privoščiš malo morje, pazi le, da ne škrobne – ne fižola, koruze, grah.
T.

kitty naj ti bo tolažba da je z mano isto- ma kaj to sam kaj ko je na veliko noč sadni- mene bojo ganjali………….
je treba neki zmozgat- jst bom imela kar en krog prej vodni dan drugače se mi strga…..

Anaya, res ti čestitam za uspeh in hvala za tolažbo in nasvet glede kave. Grem kupit natren. Na rolerjih me pa ne boš videla, ker sem jih samo enkrat obula za 5 min. Mi ne gre. Od športa samo smučanje in kolo.
LP

Živjo,

hvala za informacije in priloženo dieto. Mislim, da se jo bom kar lotila.
Tebi pa želim uspešno 3M dieto še naprej.
Lep dan, Ines

Hvala Tinkara. A veš, kaj se mi full čudno zdi? Včeraj sem šele začela z dieto, pa imam danes zjutraj 2 kg manj! A si predstavljaš, koliko sem prej “požrla”, če je bilo samo od hrane 2 kg?

Hvala Tinkara. A veš, kaj se mi full čudno zdi? Včeraj sem šele začela z dieto, pa imam danes zjutraj 2 kg manj! A si predstavljaš, koliko sem prej “požrla”, če je bilo samo od hrane 2 kg?

Kako to misliš, četrti dan solato? Saj je treba jesti samo sadje.
Al pa se motim?

danes sem 1. dan drugega kroga 3M (začetnica)-dve vprašanji
-na 4.dan lahko jem tudi solate??
-26.04. grem na poroko od sestrične???? se je katera pregrešila kakšen dan
vmes?

hvala, hitro in učinkovito hujšanje vam želim

Anaya,
lepo , da si spet z nami. mi je zelo všeč tisto “dietna mama”…držim pesti za čimprejšnje okrevanje…pa kar počasi…
tvojemu rezultatu -16, ČESTITAM!!!
no, jaz danes začenjam 7.krog, rezultat sicer samo -3, in to že kar cel teden…ampak vem, da bo šlo dol…tako da ne obupujem…problem imam še vedno s pitjem…mi nekako ne gre voda dol…no, kavico si zjutraj sladkam z natrenom (brez sladkorja namreč ne funkcioniram…)…pregrešila sem se pa enkrat količinsko (sem se nažrla, da mi je bilo 3 dni slabo-ne bom več!)…pa kavico kdaj spijem tudi sladko (na kakem obisku, če me prej ne vprašajo-se mi ne zdi lepo, da bi potem pustila…ja veste, jaz pa ne pijem sladke…)
ostani še z nami, čeprav si z dieto že zaključila!

ja, tudi mene je strah praznikov (najprej Velika noč, potem pa še rojstni dan)…saj bi še šlo, ko ne bi bilo treba za druge pripravljat…no, to je meni muka-pripravljati večerjo, jaz pa na kakem sadju…vem, da se šunki in potici ne bom mogla odpovedat…pa bo že…
Punce, držte se!

Živ!
Danes moj prvi dan –
ob 6.30 zajtrk : 2 pomarančki, 2 dl vode
ob 8:00 kavo brez (brrrrr)
ob 9:30 – strašno kruljenje v želodcu – popila 3 dl vode

in zdaj tankam vodo dalje.

Imam pa vprašanje: ali lahko pojem puranji zrezek s katerega dol postrgam
paniranje?

lp, Lili

Tudi jaz ne vem kako bo čez praznike, sem si ravnokar izračunala, da imam v nedeljo sadje, hvala bogu, da imam v ponedeljek meso. Bom najbrž malo grešila-ooooo groza!! Potički se pač ne znam odpovedat.
Bomo pa potem bolj pridne!!!!

ladybird, hvala… včeraj, ko me je dragi za nagrado peljal v trgovino, sem ponosna ugotovila, da se je zgornja konfekcijska št. zmanjšala za 2-3 številke, spodnja pa za dve 🙂 Veselja in navdušenja mi najbrž ni potrebno podrobno opisovat 😉
Na 2. dan malo potrpi, saj se dnevi hitro spet obrnejo… a glede rezultata bi bila lahko bolj zadovoljna sama s seboj, saj 2 kg v 14 dneh niti ni tako malo! Pohvali se 🙂

DaMa, tako se govori :))) če se le da, se potrudi zdržat. Meni je velikokrat pomagalo to, da sem se prepričala, da bom ostalim dokazala, da nisem šibka in da to ni le še ena mojih muh, ampak, da sem odločna in ne klonim skušnjavam 🙂

sš, bodi močna in vztrajna! Pomisli na to, kako boš zadovoljna skakala okoli v poletnih stvareh in kako rada se boš pogledala 🙂 Normalno je, da se teža tudi ustavi in stagnira, kam bi pa prišla, če bi se ti vsak dan v teh 90-dneh nekaj poznalo?! Malo se pomeri, centimetri včasih znajo potolažit bolj kot kilogramčki…
Ja, pogovor s “somučenicami” pomaga in te obvaruje pred depresivnimi mislimi v kriznih časih… hvala tudi tebi in obljubim, da vas ne pustim na cedilu, le prav hitra z odgovori verjetno ne bom… a se bom, ponosna na uspeh vsake, trudila, zato dokažite sebi, ostalim in meni, da znate bit vztrajne, trmaste in pridne 🙂

Čau, Dee – vem, da je včasih tećko, pa ti kaj ne diši oziroma ni pri roki, a skleni, da si ga dovolj sračkala in si, če ne gre raje privošči stvari, ki so tisti dan dovoljene – npr. kruh in sir + solata (salame so tudi boljše kot testenine na 1.-proteinski dan, a se ne zdaj oklepat le tega hehe)..
tudi z Argo kocko si lahko pomagaš do juhce 😉
pest suhega sadja lahko poješ vsak dan za zajtrk, a koliko boš od tega sita in če boš zdržala do kosila, veš sama 😉 za lajšanje krize med obroki pa bi bilo bolje, da si pomagaš s svežim sadjem, saj suho ponavadi vsebuje kar precej sladkorja…

Kitty, draga moja, ti povem nekaj še bolj žalostnega? Sama sem imela vodo ravno na rojstni dan 🙂 A sem preživela – rekla sem si, da bo to najlepše darilo, če bom uspešna, zato je potreben tudi TA – vodni dan… in je šlo, le praznovanje sem prestavila…
Za Veliko noč se tolaži, da te bodo dobrote počakale – potička na sladek dan in šunkica na mesni 🙂 Saj je težko, a ne hiti… vsega si boš lahko privoščila! Verjamem, da ti bo uspelo, le tisti dan poskušaj odmisliti dobrote… zaupaj si in bodi stoodstotno pri stvari!

Aleja, ob tolikem vzhičenju in ponosu nad svojo odločitvijo, se to zgodi vsaki 😉 1. in 2. dan lahko ješ solato in zelenjavo, ne glede na to, katere dovoljene dodatke uporabiš – tudi ketchup.
Ne, kanček olja in kisa ne bosta ogrozila tvojega uspeha. Ogromno vode oz. nesladkanega čaja moraš piti skozi cel dan, ravno tako po 20. uri, če še ne spiš, saj se tako telo čisti! Sama sem bila v času hujšanja (par tednov nazaj) ravno na zdr. pregledu in so me popolnoma prestrašili, ko so ugotovili, da je urat oz. sečna kislina povečana (takrat očitno nisem dovolj pila, a je bil že čez par dni rezultat normalen.. seveda, sem pozabila povedat za dieto ;))
Malenkost, oglasi se še…

maxi, ne vem kakšne vse sestavine so v sojini omaki in malo me skrbi, ker nimam pojma, kaj je to salsa (vse, kar mi ob tej besedi potegne je plesoče :)) Malo namigni in pomagaj mi, prosim…

pika, hvala, tudi men rolanje prvič ni šlo, kljub temu, da z drsanjem nimam težav, a sem jih potem obula še parkrat in zdaj lahko rolamo vsi, ta malo postavimo v voziček in šibamo..

sarako, ja, 4. dan naj bi cel dan jedli sadje vseh vrst, a če se ti zdi, da bi ti bilo s solato veliko lažje, si jo privošči…
O kakšnih pregrehih razmišljaš? Košček tortice ali pojedina? Kateri dan ti pride na 26.4.?

poli salamca, hvala, hvala! Meni navadna voda tudi nikakor ni šla, pa sem poskusila Zalo z limono in se tako navadila nanjo, da jo pišem še vedno 🙂 Poskusi z Mercatorjevo vodo z limono, morda ti bo pomagala tista… saj ni ne ena, ne druga limonada, a vsaj malo spremeni pust okus vode…
Pa še nekaj – iz kozarca mi tudi ni šlo, zato zdaj vsake toliko nagnem 1,5 l flašo in mi pomaga (ni ravno najlepše, a se ne sekiram prav dosti, važno, da jaz pijem :))

Lili, rada bi ti odgovorila, da ‘škodi’ le panirana oblogica, a sama veš, da ni tako… če ne gre drugače, si za silo lahko pomagaš tudi tako… za kosilo pojej dva, da boš zdržala do večerje, ko boš pojedla le enega!
Kruljenje boš poslušala morda še kak teden ali dva, potem pa se želodček počasi umiri.. sicer se bo še kdaj kasneje sem in tja oglasil, a bodi trmasta in ga umirjaj z vodo…

Uh, srčno upam, da se vam bo dalo zgornje brati 🙂
Lepo se imejte, mislim na vas,
Anaya

Šalša je navaden pasiran paradajz. Vloženi pelati al pa šalša, vse je isti pes. Ima dva grada menj ku voda. Flikneš čez pašto al čez pico in v obeh primerih je dobro, če flikneš zraven še malo origana in bazilike. 🙂 Pa žajbelj, če ga maraš. Ima polno antiseptičnih lastnosti.

A, punce, med dieto si je namesto solate včasih dobro privoščit šparglje. Kuhane in eno pikico zabeljene. Brez trdo kuhanih jajc, da ne bo kakšna pozabla (razen na proteinski dan, hihi). Za med dieto so priporočljivi, ker vežejo nase razne strupene snovi iz telesa in jih skozi ledvice prenesejo v neškodljivi obliki.

hahaha, kako sem se ob zgornjem prebiranju nasmejala svoji nevednosti… upam, da je uživala še katera, ker pravijo, da je smeh zdrav 🙂 hjah, tale salsa je bila dobra 😉

Hvala, Kitty,
Anaya

Okje, moja verzija, ko nisem doma – beri: čepim za računalom in se cel dan smilim sama sebi – potem preživim ob sadju. Če pa sem doma rabim kaj ornk za pod zob – ker se moja dva bašeta z normalno hrano, takrat jem zelenjavo – korenček, solatko, itd. da lažje preživim.
T.

Nekaj me bega: presledek med glavnimi obroki je 4 ure, med sadnimi 2 uri – kaj pa med npr. kosilom in sadnim obrokom? Pa še nekaj: ali je lahko sadni obrok sestavljen iz različnega sadja?
Ali je pravilen razpored tole: 7.30 zajtrk (sadje), 9.30 malica (sadje), 12 kosilo, 15 malica (sadje), 18 večerja – plus veliko nesladkane tekočine in rekreacija?

Se opravičujem za obilo vprašanj – veliko uspehov vsem in lep pozdrav!

Sama sem zajtrk jedla enkrat med 7:30 in 10. uro, kosilo ponavadi med 15:30 in 16. uro, ko sem prišla iz službe (razen pustih testenine, ki sem jih okoli 13. ure šla iskat v bližnjo oštarijo – 300,- sit), večerjo pa sem mlela med 18:30 in 19:30 uro… nisem toliko gledala na razmake, saj sem o tem prebrala šele pred kratkim v reviji Jana…
Zelo pomembno je, da nikoli ne preskočiš nobenega obroka, saj če organizem ne dobi pričakovanega obroka, ga to dobesedno zmede in bo zato pri prvem naslednjem obroku del hrane takoj spremenil v zalogo… zato jejte redno, vse tri obroke!

Na sadni dan naj bodo vsi obroki sestavljeni iz raznovrstnega sadja… lahko ješ v treh obrokih, lahko melješ raztreseno čez cel dan… med ostalimi tremi dnevi (na proteinski, škrobni in OH dan ješ za zajtrk določeno sadje – tj. ali 2 pomaranči ali 2 hruški ali 2 jabolki ali pest suhega sadja… ne pa vse skupaj, kot so nekateri narobe prebrali… če je med temi tremi dnevi huda kriza, si pomagaj s prej omenjenim sadjem (pomaranča, jabolko, hruška ali malček suhega sadja)…

Upam, da sem ti kaj pomagala…

Veš kako je … vprašanje, ali je to nevednost. Ko je prišel en moj kolega študirat iz Kp v Lj, je pač nakupoval v bližnjem supermarketu. Pol je pa bla enkrat nedelja, pa market zaprt, odprta je bla sam ena majčkena trgovinica malo dlje, ki ni bila samopostrežna. In so prišli na obisk kolegi in jim je hotel naredit pašto. Pa je skočil v trgovino.
kolega: Kaj maste šalšo?
prodajalka:? Kaj pa je to?
kolega: Ma uno, iz pomidorov!
prodajalka: ???
kolega: Ma, ja, za dat na pašto!
Si lahko misliš, kolko časa je trajalo, da sta se zmenila?

hahahahaha, duš Kitty, kako znaš ti človeka potolažit in lepo nasmejat 😉

Se šlišimo jutri, ker šibam dobre volje damu papat,
Anaya

Tudi za mano je dokaj uspešnih 16 dni.
Na tehtnici pokaže -3kg. Obseg pasu pa -3.5 cm, na bokih pa 4 cm.
Joj kolk sem sem bla vesela.
Pa sem šla probat eno fletno poletno oblekco, ker nisem mogla verjet.
In mi je oblekca ohlapna!
To ti pa da elana.

Ej punce, brez vas skor da ne verjamem, da bi mi uspelo. Vaši (naši) posti mi veliko pomenijo, vedno me vzpodbudijo in najdem v njih motivacijo.
Velika hvala tudi tebi Anaya, da vse deliš z nami in nas vzpodbujaš.

Veliko uspeha vsem in čim manj pregreh.
Še poročajte.

New Report

Close