Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 3DM – kje ste, kako vam gre?

3DM – kje ste, kako vam gre?

Meni tudi po en teden ni šlo nič dol, potem pa čez noč 2 kg, nato spet en teden nič, potem pa minus 1 kg, tako da ne obupaj!!!!

Živjo,

z zanimanjem prebiram poste o 3M dieti in prov vesela sem, ko vidim, kako se bodrite in si svetujete. Imam pa eno vprašanje: sama nimam težav s kilažo, čeprav sem se čez zimo zredila za 3 kg, bi jih sedaj spravila dol. Zanima pa me, ali se je smiselno iti to dieto, recimo samo 1 mesec. Zadovoljna bi bila, če bi dol spravila 3-4 kg.
Nekje sem zasledila, da se v tako kratkem času metabolizem ne spremeni, ampak meni je bolj pomembno to, da odvečne kilograme “vržem dol”. Hvala in bodite še naprej tako vztrajne!
Lp, I.

Hm, kako bi človek opisal okus žafrana? malce sladkast, a zelo specifičen. Kdor ga mara, ga mara, kdor ne pa… Meni je dober, vsekakor pa sem človek, ki ima rad raznolike začimbe. Popra sploh ne uporabljam, razen zelenega li rdečega, črnega nič, imam pa rada rožmarin, baziliko (jo jemo na tone čez poletje), česen, čebulo (mljask, čebulna juha), drobnjak, timijan…. jih imam vedno sveže v lončkih. žafran pa seveda od Droge P.
T.

Ali je juha na koncu obroka obvezna – se lahko zamenja z čim drugim – vodo? Vesela sem, ker lahko začnem že danes, saj sem nevede pravilno kombinirala današnji, prvi dan.
lp

Nisem bila še pretirano lačna. Moje težave z lakoto se začnejo enkrat med 4. in 6. popoldne. Ampak danes bom (upam, če ne bo tamauček tečen) na občnem zboru društva znanstvenih in tehniških prevajalcev, pa me bo kakšna žgoča debata odvrnila od misli na hrano. Tisti sladki kanapejčki, ki bodo pripravljeni za med pavzo, me zagotovo ne bojo. Moram vzet en jabček s sabo.

Imaš zagotovo več možnosti: ena je, da nekaj časa ločuješ živila po Hay dieti (glej post, ki ima v subjectu “za zdolgočasene”, lahko ti pošljem tudi po mejlu, je naslov gor nekje), lahko pa uporabiš tole spodaj. Napisano je bilo v luninem koledarju v Mojem malem svetu. Ali deluje, pa seveda ne vem 🙂

Četrtek, 10. 4.: od 1.40 samo zelenjava brez zabele
Sreda, 16.4.: od 21.36 ves dan samo neslajene tekočine
Sreda, 23. 4.: od 14.18 ves dan samo navadni jogurt
Četrtek, 1. 5.: od 14.50 ves dan samo meso in mleko

Pika, iz tvojih besed v moja kolena :))))) hvala za tolažbo… upam, da se kdaj srečava v mestu na rolerjih hehe 😉
ja, tudi če ješ popolnoma tako, kot je treba, se ustavi.. pa tud kakšna nazaj skoči, zato ne obupajte in si ne pulite las, kje ste naredile napako… skače gor in dol, vse do konca… tudi ustavi se in sama sem bila že čisto na koncu, ko se mi 14 dni niti premaknilo ni, potem pa kar na lepem 🙂 bistvo je, da ne izgubiš volje in si bolj trmasta kot kilce, ki se ne morejo odločit, al bi šle dol, al ne ;P
Tole s sladko kavo bi pa ti svetovala, da raje uporabiš sladilo! Prav?

Ines, dieto je potrebno držati vse tri mesece, da bi izgubljeno težo ohranili… kaj bi se zgodilo, če bi se je držala le en mesec ne vem, mislim pa, da tega nima smisla preizkušati, saj nihanje kilogramov in testiranje diet vsekakor ni blagodejno za telo… razumljivo je, da če imaš preveč le 3-4 kg, jih zagotovo ne boš izgubila 20, pa čeprav boš jedla hrano po dieti vse tri mesece… moj topel nasvet vsakomur je, da pretehta pri sebi kaj želi, se poglobi v vsako dieto, se o njej čimbolj pozanima in šele nato loti hujšanja… poskusi najti sebi primerno dieto – pred časom je TinkaraC pisala o Dietni zeljni juhi (najdeš jo tudi med Etinimi izdelki), ki jo poleg ostalih stvari uživaš 14 dni (meni se zdi, pobrskaj malo med starejšimi sporočili) in izgubiš do 7 kg… še najhitreje in najbolj zagotovo pa boš te 4 kg izgubila, če skočiš do fitnesa 😉

Tinkara, nisem sploh vedela, da je žafran užiten 😉 eksperimentiranja me je kar malo strah, a bom v primeru, da bom kje naletela na jed, ki bo začinjena z žafranom zagotovo poskusila… potem ni nič podoben ingverju?

Kitty, glej, da se boš prej napokala sadja, da ti drugo sploh na pamet ne bo prišlo hehe 😉

Uff, sama sem danes jedla krvavico (mljaska!) in skledo paradižnikove solate (za vse, ki jim bo to padlo v oči – sem že KONČALA z dieto)… kaj bo za večerjo pa še ne vem …

Se slišimo jutri, zdaj moram po čebelici!
Anaya

oops, tvoj post sem spregledala! juho naj bi bilo obvezno popiti ob koncu kosila na prvi – proteinski dan, a če ti ne gre, potem je bolje, da jo izpustiš… ti pa priporočam, da si jo močno segreješ, natočiš v skodelico in srkaš kot čajček – je odlična…
če pa bi juho rada izpustila, ker se ti je ne da (oz. nimaš časa) vsake štiri dni kuhat, si morda lahko kdaj pomagaš tako, da v 2dcl vode prevreč polovico goveje kocke 😉

voda pa je vsekakor dobrodošla – zato pij, pij, čimveč pij – na galone!

pohvale za velik korak, ki si se ga odločila narediti,
Anaya

Hojla,

Nepopolnoma pozdravljena viroza se mi je povrnila in zdaj kreham na kavču kot zmašana.

Veseli me, da si boljše, Anaya. Poročam o svojih rezultatih: danes sem 16. dan na 3M dieti in zjutraj sem na tehtnici presrečna ugotovila, da sem shujšala že 4kg. Večno vam bom hvaležna za spodbudo, ker sama sigurno ne bi zdržala toliko časa – nisem karakter kar se tiče diet (vsaj do zdaj nisem bila). Kakšen mičken kiksek se že zgodi, ampak mislim, da ni panike, če gre tako lepo dol. 3M dieta mi je tako prišla v kri, da bi mi bilo verjetno slabo če bi se zdaj najedla tako kot sem se včasih. Mislim da je res stvar v rednih obrokih s pravilnimi kombinacijami.

Držimo se naprej in si poročajmo!

Nataša

No, vidiš, da je uspelo tudi tebi… zelo dobro ti gre in veseli me, da ti ni prehudo 🙂
Predvsem je tako kot si rekla – redni vsi trije obroki (ne izpustite nobenega) in prave kombinacije 🙂

Čimprej se pozdravi in odmaši,
Anaya

No, jaz sem z vami šele 6. dan, pa je sta šli dol dve kilci. Danes sem torej na škrobnem dnevu in sem jedla za kosilo stročji fižol na solati s čebulo.. Ali sem storila napak?

Hvala!

Čeprav sem šele 6. dan na dieti, se mi ni uspelo upreti čokoladi (ampak iz izkušenj vem, da lahko kljub temu shujšam, si mislim, vseeno bolje kot dišeči kruh, ki ga gloda tamala), vendar poskušam ostati le na parih koščkih.

fižol, solata in čebula gre krasno skupaj, zato si lahko brez skrbi…
glede čokolade pa poskusi takrat, ko imaš 3. dan za večerjo sladico, pojesti dve čokoladni tortici (ne kakšne druge sladice) in vrstico jedilne Gorenjke, da bo ja čim več čokoladnih zadev 😉 morda ti bo uspelo, da bi zdržala spet 4 dni brez nje 🙂

bravo, lepo ti gre,
Anaya

Anaya, lepo pozdravljena spet med nami!
Sama sem danes 14. dan – krompir v oblicah in solata. Samo 2 kg manj, ampak je o.k., glede na to, da sem že pred 3M en teden hujšala po sistemu “manj žri” in spravila dol 1,5 kg.
Cilj mi je spravit dol še 7 kg, to pa vem, da bo v naslednjih 2,5 mesecih šlo. Tudi če bo kaj več, se ne bom jezila.
Posebnih problemov nimam, le drugi dan mi ne diši preveč. Krompir in riž mi ne gresta najbolj, še manj pa fižol (haha, zbirčna Metka). Ampak ko imaš cilj pred seboj, tudi to ni taka reč.
Da je lažje, vsak teden pomerim kiklo, ki mi je že kar nekaj časa preozka. In ko mi bo spet prav….:))))))

Anaya, čimprej se pozdravi! Pa čestitam k uspešnemu zaključku diete!

LP

uh sam da se slisimo.jaz sem zdj v 3.tednu-mislim da je slo dol od 3-4 kg.se kaksnih 8 pa bo.sam sem se zadnjic pregresila in sem pojedla na beljakovinski dan en rogljic in kos potice.mater sm se zrla-se dans mi je zal.zdej pa res ne bom vec gresila.

Pozdravček!
Super Anaya, da si ponovno z nami! Še malo počivaj , čez kak teden pa ponovno na rolerje!Jaz se diete še kar pridno držim z manjšimi kiksi,danes sem 4krog-1.dan,kilogrmov je 3 manj,vendar je tako stanje že štiri,pet dni. Že malo obupujem! Od hudega že dva dni nisem delala trbušnjakov! No, danes jih bom spet. Malo se moram v red spravit! Upam ,da nam boš še sledila in nas ob tem bodrila.Vsekakor pa ti čestitam ob zaključku diete! -16kg! Kapo dol!

Lp!

Veš kaj sem jaz naredila za drugi dan. Ful velik solate, notri sem dala pa krompir. To je tudi sicer pri meni zelo priljubljena jed. Pa limonco stisnem notri, da ne dam preveč kisa in drugih zadevc.

Bok, bok punce, lepo da vam gre , Jaz sem ga parkrat kiksnila in grem še enkrat(kava z mlekom , solata in testanine ,pa nič juhe) same velike napake.Zanima me če je dovoljena juha-agro kocka prekuhana,alli mora biti prava juha.Meni zelo odgovaraja če si skuham samo kocko.Ali je dovoljeno jesti vsak dan suho sadje.Hvala za odgovor

Jaz sem si na prvi dan pomagala kar s kocko – sem tapravo juho kuhala šele pozneje. Potem sem jo pa zamrznila v vrečke po 2 dcl (tiste od mleka, so mi od tamaučka ostale), pa imam za celo prvo serijo.
Jaz sem razumela, da je dovoljeno jesti suho sadje za zajtrk, sam ne bi pretiravala z njim.

A vam povem nekaj strašno žalostnega? Zame, seveda. Na velikonočni ponedeljek imam vodni dan. Že zdaj trpim zaradi tega 🙂

Spet nevedna Aleja. Ali pomeni da solata ali druga zelenjava odpade, če si riž pojijem s kečapom? Upam, da vsaj solata ni problem, če si jo delam s soljo, bučnim oljem in kisom? Pa še to, od 20.00 do 04.00 lahko pijem? HVALA “dietna MAMI”! Radi te imamo.

Kitty, še meni prosim en mail! THX!

Tudi sama sem članica 3 MD kluba, danes sem prvi dan 2. kroga. Zaenkrat -1 kg.
Moja edina pregreha je vsakodnevna grenka kava z mlekom, brez tega ne gre. Upam, da ne bo narobe.

Anaya, me veseli, da si zopet z nami in vse čestitke k izgubljenim kilogramom.
Kako je pa z sojino omako v kombinaciji z rižem ali krompirjem? Ali pa malo salse poleg pelatov na pizzi?
Hvala za nasvet. Punce, drž´te se!
LP, maxi

New Report

Close