3DM – kje ste, kako vam gre?
Ojla, punce!
Kako ste? Še žive? Preživele? Upam, da niste obupale! Ah, ne… vem, da niste, ane? :)))
No, sama se danes uradno še crkljam, a jutri s polno paro v službo.. koleno še boli 🙁 ima katera iskušnje, koliko časa bolijo take poškodbe? v strahu sicer držim pesti, skoraj že molim, da jo bom odnesla brez kakšnih trajnih ali občasnih bolečin oz. posledic (rada bi še rolala, smučala, pa kaj vem, kaj bo še ‘in’ ;))
Torej… matra me kot vrag, kako vam gre? Je težko? Ni najlepš, a gre… morate si priznat, da tako peklensko hudo, kot je bilo pri drugih dietah ni… če se samo spomnim preštevanja kalorij!! grr, sem jezna na dietetike in njihove hipokalorične teorije in diete… teorija že v naprej obsojena na propad, le priznati si je butli nočejo…
Jaaaaa, sama sem do septembra konec (- 16 kg – sicer bi verjetno šlo več, če ne bi bilo tiste velike pregrehe s štrudlom, a kar je je… bom drugič bolj pridna :))…
v četrtek sem že jedla normalno pico – sem vesela kot cvetoča marjetica 🙂 in z velikim navdušenjem in veseljem naznanjam, da z normalno prehrano nisem dobila nazaj še niti grama, še celo dodaten kilogramček mi je šel dol 🙂
Tako da, bodite pridne, držite se diete in raje ne goljufajte preveč (sama sem se res držala diete in morda ene 5-krat naredila kak kiksek), bodite močne, ker vam povem, da se splača! Pa ne vem, če sem že omenila, kar je zelo pomembno – nobenega od treh obrokov ne smete izpustiti (če vas nima, da bi jedle večerjo, jejte za kosilo manj, ker se očitno za kosilo preveč najeste, pa ste za večerjo še site.. prisluhnite želodčkom in ko se vam zdi, da je poln, raje nehajte, tudi če niste vsega pojedle)!
Starih postov mi ni uspelo prebrat, zato, če ima katera še kak problem ali vprašanje, ki jo muči, pa nanj niste našle odgovora v prejšnjih postih, vam odgovorim jutri…
do takrat pa veselo na delo – jest 😉
Pogrešala sem vas,
Anaya
o končno si se pozdravla………
ja da te ne bom strašla po moji poškodbi pred 10-imi leti še danes vem kako bo vreme jutri, pa koleno oz. vezi so ostale malo mlahave- nestabilne- sam jst sem imela precej hudo mi je prebilo vez . Smučam vseeno, kolesarim tudi samo z malo manjšim naporom. Samo brez force pa se ti bo lepo pozdravlo
dieta gre brez problema…. z rahlimi kombinacijami z špinačo, porom, korenjem,… ma kile grejo vseeno dol 😮
kdo bi si mislil da me boste spravle v kaj takega……..
Tako da mislim da ne škodi pretirano če si malo skombiniraš- vsaj meni ne, da me ne boste pol ostale linčale.
Aja, še tole…
ko sem vam v že ravno govorila o pregrehih (v enem od svojih postov sem omenila svakinjo, ki je mešala kar se ji je sprdnilo – enkrat na je imela sadni dan, pa potem OH, pa potem 3 zaporedne dneve fižola, pa enkrat cel dan jogurti, pa enkrat na sadni dan okisano govedino… in ves čas mi je prodajala, da je izgubila 15 kg in tako sem si sama mislila, če njej nič ne škodi, ne bo tudi meni… in nasedla na štrudel ;)) – ne dajte se, ko boste morda poslušale o ‘neškodljivih’ pregrehih, ki si jih katera dovoli, ampak bodite še bolj trmaste in si dokažite, da ne boste klonile in se dale vlečt za nos…
… včeraj je namreč skesano razložila, da je shujšala le 9-10 kg 😉
tole zgornje je le v razmislek, spomnite se na to, ko vam bo najhuje in boste že ravno na tem, da bi vse skupaj začinile z …..
Lep dan, mislim na vas in držim pesti za vsako posebej!
Bodite močne,
Anaya
Me zelo veseli, da si se vrnila. Upam, da tudi s poškodbo ne bo težav. Jaz sem pred dvema letoma prav grdo padla z rolerji in sem si nategnila kolenske vezi. Sedaj po dveh letih nimam več težev in še vedno z veseljem rolam-sem si pa nabavila ščitnike, ker sem bolj nerodne sorte. Drugače pa na začetku nisem pretiravala, vsaj prvo leto ne. Potem sem pa začela počasi s kolesom, nato spet na rolarje, pozimi pa smučat in edino pri smučanju še čutim bolečino, drugače pa nič več. Tudi dieta nam kar uspeva, kilce grejo kar dol. Super!!!
ajajajaj, ion, tolažba ni najboljša… a če lahko ti še vedno smučaš, ni vrag, da tud sama ne bom :)) samo sem se pa odločila, da ga bom šla vseeno za vsak slučaj slikat..
kombiniraš lahko po mili volji tako, kot piše.. meso/zelenjava, fižol-riž-krompir-grah/zelenjava… če boš pridna, bodo šle kile dol, saj ni toliko pomembno količinsko koliko poješ, temveč kombinacija živil, ki jih ješ.. če se boš držala diete, boš sigurno nagrajena 🙂
Čestitke tudi Tinkari in Katji!
Tinkara, kako si pripraviš rižek? Tolčeš kar zgolj kuhan riž, ali dodaš ketchup, grah, ali kaj drugega?
Katja, koliko časa približno se te je držala bolečina? Šele po letu dni si spet stopila na rolerje? Mene je možek že to soboto nagovarjal, pa si nekako še nisem upala… koleno še vedno boli… sploh, ko počepnem ali vstanem iz počepa…
Ko se pojaviš na forumi, mi kar odleže. Ti si naša “dietna mama”! Veš kaj me zanima, kako lahko ješ riž z grahom? S korenjem razumem, ampak riž in grah sta v isti skupini. Zanima me tudi kaj misliš o tem, če bi špagete polila z nekaj žlicami solatnega kisa+olja (iz solate)? Bi bilo hudo narobe? Upam, da se spet kaj pojaviš, tako bolj mirno hujšam. Nisem gotova, katero hrano lahko kombiniram. Za vsako stvar sem v dilemi. Zraven riža, mislim, da lahko brez skrbi zmažem celo skledo paradižnikove ali zelene solate, kajne? 1.in2.dan lahko v kriznih trenutkih poješ pomarančo? ANAYA, HVALA za odgovore, neskončno sem ti hvaležna!
Anaya, moja poškodba je bila kar huda, tako, da se prvo leto res nisem mogla preveč rekreirati. Upam, da tvoja ni tako huda. Je pa res, da sem lahko eno leto napovedovala vreme!!! Potem pa je bilo vsak dan boljše. Začela sem počasi z kratkimi izleti s kolesom, kmalu pa tudi z rolerji – sem dobila občutek, da več ko sem se gibala bolje je bilo. Če misliš, da se počutiš že dovolj dobro za na rolarje poizkusi-če te bo zelo bolelo, pomeni, da boš morala še malo počakati.
Sama sem jedla le riž, graha nikoli (blek!), a sem mnenja, da se je ali grah, ali riž… testenine je bolje, da ješ brez solatnih dodatkov, sem prepričana, da par kapljic olja in kisa ne bo ogrozilo tvojega uspeha… solate (paradižnik, motovilec, zelena, regrad, paprika, kumare, rdeča pesa…) se lahko nabašeš 1. in 2. dan do onemoglosti 🙂 V vseh kriznih trenutkih lahko poješ pomarančo, ne bo ti škodila…
Če ti kombiniranje dela težave, se oglasi, pa ti bomo pomagale… če slučajno kakšno stvar spregledamo, napiši mail (tam nekako lažje slediš, a je spet problem, saj bi lahko tvoj ‘problem’ prišel prav še kateri :))
V veselje mi je, da ti lahko pomagam… lep dan in pogumno naprej,
Anaya
Draga/i NN,
pusti mail, ali piši na [email protected]…
Ciao Anaya, sem te že moooočno pogrešala.
Pokorno javljam, sadni dan (pojedla doslej eno banano in en mango, spila liter Zaja in en čaj) 4. krog, 4 kile. Približno, mogoče celo kilca več. Ja, vem, bi se morala stehtati tisti ponedeljek, ko sem dieto začela, pa se, sam bog ve, zakaj, nisem. Počutim se dobro, želodec me sploh ne peče (najbolj sem se bala želodčne kisline!) in strašno sem ponosna sama nase, ker še nikoli nisem tako dolgo vztrajala pri katerikoli dieti. In še nikoli nisem redno jedla toliko sadja, tako malo kruha z raznimi oblogami in spila tako malo mleka.
Če mi zaupaš svoj mail naslov, ti jo poskenirano pošljem (sem jo že ene par puncam, tako da ni blema). Ali pa mi piši na [email protected]
hehe, Muca, še ena, ki je nora na mleko? :))))
uau, pridna blazno!!!! zanimivo, kako se lahko discipliniramo, samo če hočemo 😉 meni je zelo odleglo, ko ni bilo nobenih hudih kompliciranih jedi in nekih abrakadabriških receptov s sestavinami, za katere še slišala nisem 😉 veliko lažje mi je bilo, ker sem vsak dan točno vedela kaj bomo jedli in mi ni bilo potrebno tuhtati “Kaaaj bomo pa daanes jedli?”… če sem za nasvet vprašala čebeli, sem dobila odgovor “šnite, palačinke, hrenovke ali kaj podobnega”, možeku pa je bilo itak vseeno… važno, da bo jedel 😉
Res zanimivo, a človek kar pogreša vaše dogodivščine 🙂
P.S.: Glede na to, da je ura že dve, bi si lahko privoščila malo več sadja 😉
Ojla, ojla !!
Anaya, te že vidim na rolerjih, samo malo še počakaj. Jaz imam večji problem, imam vijake v nogi pa še ne vem, kdaj bom sploh tekla ali smučala. Če ne naslednjo zimo pa drugo. Zato kar korajžno! Jaz sem shujšala 3,5 kg in sem v tretjem tednu, sedaj pa kar stoji. Edini greh je sladka kava. Ali se hujšanje tudi kaj ustavi, čeprav ješ, kot je treba? Sem že kar jezna. Bom videla, kaj bo ta teden.
LP