37 let – pa še vedno samski :(
S prvim se strinjam, z drugo pa malo dvomim.
Zakaj misliš, da tale forum ni pravi? Ker tukaj ni dovolj izkušenih (s teboj vred) ali ker se tega na forumu ne da naučiti?
Sicer so res najbolj dragocene naše osebne izkušnje, vendar se tudi od drugih lahko kaj naučiš, če le nisi “pretrd” in še posebej, če ti nekaj ne gre najbolje.[/quote]
Pozdravljen Marko,
jaz ne mislim, ampak vem da tale forum enostavno ni tapravi da bi se @Girusu odprlo okno v žensko razmišljanje in s tem dojemanje le teh. Tukaj sigurno ne bo doživel katarce in ker si prepričan da se motim, predlagam da ga ti vzameš v roke in mu po svojih izkušnjah pokažežš kaj in kako. Mislim da potem takem imata par tednov zadosti da ga spremeniš v naslednjega Don Juana….
Tisti, ki forum prebiramo dlje časa, se s tabo ne bi strinjali. Ta forum drži zadovoljivo raven skozi Boštjanove zapise (uporabne, saj so impulz za nadaljnje razmišljanje oz. pokažejo, kako se sistematično lotiš iskanja morebitnih vzrokov doživljanja). Obenem ustrezno moderira odgovore ostalih sodelujočih – za kar največkrat niti ni potrebe, saj dopušča različnost mišljenj.
Med ljudmi je še vedno zasidrano prepričanje, da ni pomembno, kako se komunicira. Da je (čeprav zdravo) čustvovanje domena ‘slabičev’ oz. da se stabilni ljudje ne ukvarjajo z njim. A vendar se učiš celo življenje in področje medsebojnih odnosov je eno od takih, o katerih nikoli ne veš preveč.[/quote]
Pozdravljen @prisrčno,
jaz ne dvomim da mu g. Boštjan lahko pomaga @Girusu na osebnostnem razvoju. Tudi on ni bil v mojem kontekstu. In ne gre se tukaj kako komuiciraš in za “slabiče”.
Ampak sigurno tukaj na monu @Girus sam ne bo doživel katarce pri razmišljanju žensk in ” igre ” okoli le teh.
Ne gre se tukaj samo za to da mogoče znaš “upecati” kakšno, ampak gre za doživljlanje vsega skupaj…
In pomoje je @Girusu bivša še vedno v podzavesti, ker po vsej verjetnosti je ona končala z njemu oz. delala na tem da zveza propade.
S prvim se strinjam, z drugo pa malo dvomim.
Zakaj misliš, da tale forum ni pravi? Ker tukaj ni dovolj izkušenih (s teboj vred) ali ker se tega na forumu ne da naučiti?
Sicer so res najbolj dragocene naše osebne izkušnje, vendar se tudi od drugih lahko kaj naučiš, če le nisi “pretrd” in še posebej, če ti nekaj ne gre najbolje.[/quote]
Pozdravljen Marko,
jaz ne mislim, ampak vem da tale forum enostavno ni tapravi da bi se @Girusu odprlo okno v žensko razmišljanje in s tem dojemanje le teh. Tukaj sigurno ne bo doživel katarce in ker si prepričan da se motim, predlagam da ga ti vzameš v roke in mu po svojih izkušnjah pokažežš kaj in kako. Mislim da potem takem imata par tednov zadosti da ga spremeniš v naslednjega Don Juana….[/quote]
Ne ne, jaz nisem nič prepričan. Če bi bil, te ne bi vprašal. 🙂
NE zanikam pa, da ne more zvedet česa novega o sebi ali o ženskah, ki bi mu lahko koristilo v praksi.
Zdiš se mi super fant, ki pa preveč pada na pritiske okolice, ki ti sugerira, da si neko osamljeno kolo sredi množice srečno poparčkanih, ki imajo tudi že otročičke.
to, da so srečno poparčkani, je bolj mit, večina je skupaj zaradi interesov, drugače bi se med sabo požrli. Na silo ni dobro nič, torej ne z vso ihto pobrat vse, kar pride mimo, samo da boš po jusu. Mogoče ta forum ni slaba stvar, registriraj se in se ti bo oglasilo kakšno prijetno dekle, pa še vedno so v igri zmenkarske strani, tudi tam bo mogoče sčasoma kaj sreče.
Ne obremenjuj se z ničimer, če boš sam ali v dvoje ali v troje, poišči si stvari, ki te veselijo in živi po svojih najboljših močeh.
Mene pa zanima, kako se kaže ta podzavestna agresija do žensk in ženske seksualnosti in obratno, kako bi ženska kazala podzavestno agresijo do moških? Kako se razvije ta podzavestna agresija, pri obeh spolih?
Kako izboljša seksualno samovest moški in kako ženska? Kako presekati obupanost?
Sicer pa za avtorja žal nimam nekega pametnega nasveta. Edino kar mi pride na pamet je, da se enostavno prepustiš toku življenja, ne pristopaš k stvari kot da je to projekt, uživaš v življenju, počneš stvari, ki jih rad počneš, se družiš z ljudmi, v družbi katerih se imaš fajn, spoznavaš nove ljudi, raziskuješ, spoznavaš sebe… Partnerica pride ko si na to pripravljen… menda;).
Seksualnost je tako zapletena tema, da absolutno presega ta forum kot medij za komunikacijo te problematike. V preteklosti sem sicer poskušal razlagati zadeve glede seksualnosti pa so se takoj začeli dogajati feministični odzivi, s katerimi se težko spopadam saj temeljijo na ideologiji, da smo moški in ženske enaki. Sam zagovarjam stališče, da smo ženske in moški enakovredni in enakopravni v svoji različnosti. Jasno pa mora mora biti tudi, da smo oboji ljudje. Ko rečemo, da je nekdo ženska ali moški s tem nagovorimo razlike in ne kako drugače. Pri heteroseksualnem seksualnem aktu se ta razlika seveda kaže v največji možni meri.
Naj napišem samo to, da glavni srž moške seksualne in tudi siceršnje podzavestne agresije do žensk izhaja iz šibke identifikacije s penisom kot simbolom moškega, in strahu pred tem, da ga bo ženska kastrirala (ponižala, izkoristila, zavrgla …). Obratno pri ženskah ta agresija izhaja iz šibke identifikacije z vagino (nikakor ne klitorisom) in maternico, kot simbolom ženske, in strahom pred predajanjem/sprejemanjem moške potentnosti (popolni vaginalni orgazem zahteva popolno predajo). V obeh primerih gre torej za strah pred prepuščanjem/sprejemanjem tega kar v resnici smo. Zapisano ni samo stvar neke psihoanalitične teoretične ideje, ampak se to včasih manj včasih bolj jasno kaže tudi na telesnem nivoju.
In predno me sedaj forumaši kastrirate, naj napišem tudi, da je ženska v splošnem sposobna skoraj enake stopnje agresivnosti/potentnosti kot moški in da je v splošnem moški sposoben skoraj enake stopnje predajanja kot ženska. Prisotnost testosterona in estrogena tako v moškem kot ženskem telesu podpira ta koncept. Dobra seksualnost zahteva tako aktivne kot sprejemne kvalitete pri obeh partnerjih.
Vzrok za težave gre iskati deloma v kulturnih/religijskih okoliščinah. Zanimiva je tudi teorija, ki mi je logična, da je bil moški spol pravzaprav ustvarjen, da služi/ščiti bitju, ki je sposobno dati novo življenje (logično je, da je bolj pomembno bitje, ki lahko da novo življenje, kot bitje, ki tega ne zmore). Z rojstvom zavedajočih možganov in EGA, se je pojavil pri moškemu spolu občutek kastracije, posledica pa je razvoj na moških principih temelječe kulture, verstev in družbe (moška fizična moč in potreba po tem, da si podredi naravo glede na svoje potrebe je v preteklosti predstavljala signifikantno prednost). Kar je sledilo je več ali manj znano. Feminizem je seveda logičen odgovor na takšno gibanje in v tem kontekstu predstavlja pozitivno namero. Vendar to ni realnost. Nekdo, ki je bil zatiran mnogo vrsto let samo zato, ker je ženska (ali moški), ne more na problematiko spolov gledati objektivno.
Znotraj družine se odnos do seksualnosti, lastnega in nasprotnega spola vzpostavlja od 3 leta naprej (pred tem ni večjih razlik med deklico in dečkom). Otrok začne v tem obdobju jasneje kazati elemente seksualnega navdušenja in užitka. Težava je, ker ti občutki niso ločeni od ljubezni do staršev. Ko starši omejujejo, blokirajo, zaničujejo in kaznujejo otroka zaradi njihovega navdušenja nad užitkom (pogostokrat v povezavi s čustvi do starša nasprotnega spola) potem so posledice za čustven, osebnostni in seksualni razvoj otroka zelo negativne. Enako hude so posledice tudi v primeru, ko starši otroka izkoristijo za izpolnitev svojih čustvenih ali celo seksualnih potreb (tudi če ne pride do fizične telesne spolne zlorabe). Veliko škode naredi tudi neharmonični odnos med staršema. Od tu naprej seveda pride puberteta in kultivacija seksualnosti v družbi – žal smo tudi tukaj kot družba padli na izpitu. Dogaja se samo to, da enkrat ena, drugič druga ideološka skupina promovira svoj izkrivljen pogled na seksualnost.
Da se na pravilen način soočimo z opisanimi dilemami je potrebno obiskati usposobljenega psihoterapevta. Seveda pa tudi terapevti nismo izključeni iz tega kaosa, kar logično izhaja iz mojega opisa zgoraj. Dober terapevt (moški ali ženska) je oseba, ki se vsaj do določene mere razrešila svoje dileme glede seksualnosti, spolne usmerjenosti, spola in je seksualno prebujena.
Sami naredimo največ s tem, da se s partnerjem odkrito pogovarjamo o svojih občutkih, dilemah in strahovih. Če je vse to sprejeto, potem je lahko takšen odnos zelo zdravilen – in terapevt ni potreben.
Upam, da sem vam kaj pomagal. Za več informacij me lahko kontaktirate osebno.
Seksualnost je tako zapletena tema, da absolutno presega ta forum kot medij za komunikacijo te problematike. V preteklosti sem sicer poskušal razlagati zadeve glede seksualnosti pa so se takoj začeli dogajati feministični odzivi, s katerimi se težko spopadam saj temeljijo na ideologiji, da smo moški in ženske enaki. Sam zagovarjam stališče, da smo ženske in moški enakovredni in enakopravni v svoji različnosti. Jasno pa mora mora biti tudi, da smo oboji ljudje. Ko rečemo, da je nekdo ženska ali moški s tem nagovorimo razlike in ne kako drugače. Pri heteroseksualnem seksualnem aktu se ta razlika seveda kaže v največji možni meri.
Naj napišem samo to, da glavni srž moške seksualne in tudi siceršnje podzavestne agresije do žensk izhaja iz šibke identifikacije s penisom kot simbolom moškega, in strahu pred tem, da ga bo ženska kastrirala (ponižala, izkoristila, zavrgla …). Obratno pri ženskah ta agresija izhaja iz šibke identifikacije z vagino (nikakor ne klitorisom) in maternico, kot simbolom ženske, in strahom pred predajanjem/sprejemanjem moške potentnosti (popolni vaginalni orgazem zahteva popolno predajo). V obeh primerih gre torej za strah pred prepuščanjem/sprejemanjem tega kar v resnici smo. Zapisano ni samo stvar neke psihoanalitične teoretične ideje, ampak se to včasih manj včasih bolj jasno kaže tudi na telesnem nivoju.
In predno me sedaj forumaši kastrirate, naj napišem tudi, da je ženska v splošnem sposobna skoraj enake stopnje agresivnosti/potentnosti kot moški in da je v splošnem moški sposoben skoraj enake stopnje predajanja kot ženska. Prisotnost testosterona in estrogena tako v moškem kot ženskem telesu podpira ta koncept. Dobra seksualnost zahteva tako aktivne kot sprejemne kvalitete pri obeh partnerjih.
Vzrok za težave gre iskati deloma v kulturnih/religijskih okoliščinah. Zanimiva je tudi teorija, ki mi je logična, da je bil moški spol pravzaprav ustvarjen, da služi/ščiti bitju, ki je sposobno dati novo življenje (logično je, da je bolj pomembno bitje, ki lahko da novo življenje, kot bitje, ki tega ne zmore). Z rojstvom zavedajočih možganov in EGA, se je pojavil pri moškemu spolu občutek kastracije, posledica pa je razvoj na moških principih temelječe kulture, verstev in družbe (moška fizična moč in potreba po tem, da si podredi naravo glede na svoje potrebe je v preteklosti predstavljala signifikantno prednost). Kar je sledilo je več ali manj znano. Feminizem je seveda logičen odgovor na takšno gibanje in v tem kontekstu predstavlja pozitivno namero. Vendar to ni realnost. Nekdo, ki je bil zatiran mnogo vrsto let samo zato, ker je ženska (ali moški), ne more na problematiko spolov gledati objektivno.
Znotraj družine se odnos do seksualnosti, lastnega in nasprotnega spola vzpostavlja od 3 leta naprej (pred tem ni večjih razlik med deklico in dečkom). Otrok začne v tem obdobju jasneje kazati elemente seksualnega navdušenja in užitka. Težava je, ker ti občutki niso ločeni od ljubezni do staršev. Ko starši omejujejo, blokirajo, zaničujejo in kaznujejo otroka zaradi njihovega navdušenja nad užitkom (pogostokrat v povezavi s čustvi do starša nasprotnega spola) potem so posledice za čustven, osebnostni in seksualni razvoj otroka zelo negativne. Enako hude so posledice tudi v primeru, ko starši otroka izkoristijo za izpolnitev svojih čustvenih ali celo seksualnih potreb (tudi če ne pride do fizične telesne spolne zlorabe). Veliko škode naredi tudi neharmonični odnos med staršema. Od tu naprej seveda pride puberteta in kultivacija seksualnosti v družbi – žal smo tudi tukaj kot družba padli na izpitu. Dogaja se samo to, da enkrat ena, drugič druga ideološka skupina promovira svoj izkrivljen pogled na seksualnost.
Da se na pravilen način soočimo z opisanimi dilemami je potrebno obiskati usposobljenega psihoterapevta. Seveda pa tudi terapevti nismo izključeni iz tega kaosa, kar logično izhaja iz mojega opisa zgoraj. Dober terapevt (moški ali ženska) je oseba, ki se vsaj do določene mere razrešila svoje dileme glede seksualnosti, spolne usmerjenosti, spola in je seksualno prebujena.
Sami naredimo največ s tem, da se s partnerjem odkrito pogovarjamo o svojih občutkih, dilemah in strahovih. Če je vse to sprejeto, potem je lahko takšen odnos zelo zdravilen – in terapevt ni potreben.
Upam, da sem vam kaj pomagal. Za več informacij me lahko kontaktirate osebno.[/quote]
Naj povem nekaj iz prakse ne teorije.
Point ni nič drugega kot razdelitev vlog. Moški mora v zvezi biti moški in s tem biti zadolžen za svoja opravil in ženska za svoja.
Pa s tem ne mislim da je moško opravilo da leži na kavču in pije pir, ženska pa da kuha… Ni tako enostavno.
Ženska bo doživela čustveni orgazem samo takrat ko bo čustveno zadovoljena in fizično, vem že nekaj takih orgazmov sem imel šanso ponuditi ženskam. S tem ne mislim o squirtanju to je fizično kakšni tudi zares to ne paše preveč… Vem zdaj boste vsi rekli, ja kaj pa si mislš da si pa ne vem kaj še… Ampak tako pač je… Res me ni treba biti sram če zaradi tega izstopa od ostalih…
Predstavljajte si to kot tipke na klavirju, če hočeš res eno simfonijo zares lepo igrati moraš igrati na vse tipke črne in bele in ne pozabiti na pedala da dobiš tisti taprav zven. Spolni odnos z žensko se lahko začne preden jo dotaknete.
No tako je z žensko, ženske so le prelepa simfonija katera čaka na enega virtuoza kateri natančno ve kaj dela…
Prav moram se zdaj grdo izraziti ampak večina moški misli damo o tem kako bojo porival, pa nabija pa nevem kva še in sej kakšni to paše ampak sam trenutno. Ne bo ji tak spolni odnos ostal v spomin….
MGTOW je šovinistična balada.. kjer je osebek prepričan, da je sam perfekcija sveta in se ne potrebuje nikjer in v ničemer nič novega naučiti, prilagoditi.. Nespremenljiv in popoln. Današnja verzija antičnega Narcisa.
Podobno je na osnovi nacionalnosti, določati o svojem odnosu z žensko. Moški že v osnovi bežijo pred inteligentinimi ženskami, imajo raje drobne.. skratka z eno besedo: “obvladljive”.
En takšen način lažnega pumpanja ega, je seveda poiskati si ženo pri drugih narodnostih, ki jih smatramo za “nižje”
Skratka vse, da bi se lahko zafrustrirani moški lahko počutil “nekaj več”. Egoistične blodnje mevžastih maminih sinčkov, ki imajo (njim obvladljive) ženske zgolj za praznjenje.. kot sta to že pojasnila pokojna Dr. Rugelj in Košiček.
@eazylove in @Stepni_Volk, tole sta pa kar vredu napisala, bi se kar strinjala. Mislim, da smo vsi skupaj malo izgubili kompas – moški, kaj pomeni biti moški in ženske, kaj pomeni biti ženska. Mislim, da iz tega izhaja precej težav in nerazumevanja v odnosih.
Bojim se, da to kar sem napisal predhodno nima prav velike veze z razdelitvijo vlog v odnosu. Sicer je res, da skrb za otroke in gospodinjstvo v večji meri spodubuja receptivne kvalitete, skrb za zunanja opravila in doseganje ciljev ter zaključevanje projektov pa aktivne, vendar nič o tega ne bo pomagalo moškemu in ženski, da bosta imela bolj zadovoljujoči seksualni in čustveni odnos. Partnerski odnos moškega brez receptivnih kvalitet in ženske brez aktivnih kvalitet je praktično nemogoč.
Veseli me, da ste dober ljubimec in ne bi rad zmanjševal pomena tehnične sekualne spretnosti, ki je tudi seveda pomembna, vendar pa za ženski polni orgazem celega telesa ne sme prevzeti odgovornosti moški, ampak ženska sama. In če govorimo o polno seksualno in čustveno prebujeni ženski bo takšna ženska doživela takšen orgazem tudi po 2 minutah agresivno – čutne penetracije, na koncu katere se bosta tako moški kot ženska izgubila v orgazmu. Da se pri takšni ženski vagina ustrezno navlaži je potrebnih nekaj sekund – in za to ni zaslužen moški s svojimi tehničnimi seksualnimi spretnostmi. Seksualnost in ljubezen sta eno. Pri ženski (in moškemu), ki ima vzpostavljeno to enost, je takšen scenarij nekaj običajnega.
Brez zamere, to ne leti osebno na vas, ampak na splošen družbeni trend, ki žal ni v skladen s pravo naravno orgazma (moški nismo odgovorni za ženski orgazem, v ozadju te odgovornosti je kontrola nad ženskami).
Morda še to, moška ejakulacija še ni polni orgazem, če le tega moški ne doživi v celem telesu (najpogosteje tako ženske kot moški občutijo orgazem zelo lokalno, omejeno na genitalije).
So pa tehnične seksualne spretnosti pomemben vidik, ko hodimo po poti do cilja, ki opisujem, prav tako ni zelo verjetno, da bomo v praksi vedno doživeli polni orgazem.
Bojim se, da to kar sem napisal predhodno nima prav velike veze z razdelitvijo vlog v odnosu. Sicer je res, da skrb za otroke in gospodinjstvo v večji meri spodubuja receptivne kvalitete, skrb za zunanja opravila in doseganje ciljev ter zaključevanje projektov pa aktivne, vendar nič o tega ne bo pomagalo moškemu in ženski, da bosta imela bolj zadovoljujoči seksualni in čustveni odnos. Partnerski odnos moškega brez receptivnih kvalitet in ženske brez aktivnih kvalitet je praktično nemogoč.
Veseli me, da ste dober ljubimec in ne bi rad zmanjševal pomena tehnične sekualne spretnosti, ki je tudi seveda pomembna, vendar pa za ženski polni orgazem celega telesa ne sme prevzeti odgovornosti moški, ampak ženska sama. In če govorimo o polno seksualno in čustveno prebujeni ženski bo takšna ženska doživela takšen orgazem tudi po 2 minutah agresivno – čutne penetracije, na koncu katere se bosta tako moški kot ženska izgubila v orgazmu. Da se pri takšni ženski vagina ustrezno navlaži je potrebnih nekaj sekund – in za to ni zaslužen moški s svojimi tehničnimi seksualnimi spretnostmi. Seksualnost in ljubezen sta eno. Pri ženski (in moškemu), ki ima vzpostavljeno to enost, je takšen scenarij nekaj običajnega.
Brez zamere, to ne leti osebno na vas, ampak na splošen družbeni trend, ki žal ni v skladen s pravo naravno orgazma (moški nismo odgovorni za ženski orgazem, v ozadju te odgovornosti je kontrola nad ženskami).
Morda še to, moška ejakulacija še ni polni orgazem, če le tega moški ne doživi v celem telesu (najpogosteje tako ženske kot moški občutijo orgazem zelo lokalno, omejeno na genitalije).
So pa tehnične seksualne spretnosti pomemben vidik, ko hodimo po poti do cilja, ki opisujem, prav tako ni zelo verjetno, da bomo v praksi vedno doživeli polni orgazem.[/quote]
Hvala bogu, oba udelezenca v odnosu sta odgovorna za dober odnos!
So pa tehnične seksualne spretnosti pomemben vidik, ko hodimo po poti do cilja, ki opisujem, prav tako ni zelo verjetno, da bomo v praksi vedno doživeli polni orgazem.[/quote]
Hvala bogu, oba udelezenca v odnosu sta odgovorna za dober odnos![/quote]
Rabiš dva za tango
To je res ja, moram povedati da mi je res edini spolni odnos kateri mi je ostal v spomint trajal max 1,5 min in vem da je tudi njej bilo noro ker sem drugi dan dal ven zadnjo klop iz avta in jo sušil.
Ampak mora pa reči da sem prevzel celo odgovornost za njen čutni orgazem in vsa ta igra pred spolnim odnosom je res trajala več ur. To je tisti občutek ko pogledaš na uro ine je 21:30 potem pogledaš čez 15minut pa je ura 3:30…
Verjetno boste rekli da sem neumen ampak meni osebno je to res pomembno, pač res hočem da je ženska v moji družbi čustveno sproščena pa naj bo to samo eno nočni spolni odnos ali pa z žensko a katero imam namen dlje časa ostati.
Ker recimo če sem bil za kakšno punco, katera ni bila samozavestna glede kakšnega svojega dela telesa (mislim da me bojo ženske tukaj bolje zastopile) sem se nekako potrudil da bo zares telesno sproščena.
In da ji recimo ni problem biti neoblečena zraven mene. Verjtno ste bili kdaj z kakšno žensko katera recimo ni hotela dati majčko čist dol, ker je recimo imela strije po trebuščku al pa kakšna druga malenkost, sicer za nas ne toliko pomembna ampak za njih res big dil…
Pač nevem vsak ima en svoj pristop do tega, moj pristop je pač takšen da uživam v ženskem telesu in hočem da se ona zaveda svoje ženskosti in čutnosti…
MGTOW – https://en.m.wikipedia.org/wiki/Men_Going_Their_Own_Way
Nič zamešal. Če se mora moški v patriarhalnem svetu, “osamosvajati” pred ženskami.. potem je to lahko le znamenje “maminih sinčkov”, ki sta jih omenjena terapevta in kolumnista omenjala.
Še za odtenek bednejši so, ker jih že zgolj misel na žensko tako močno splaši, da se morajo povezovati v čredo, da si sploh kaj upajo. In potem znotraj krinke MGTOW gibanja razkazujejo drug drugemu svojo “heteroseksualnost”, “moško moč” ipd.
Kar je seveda paradoksalno. Vsak gej se lahko upre ženski.. kar jih poleg strahu pred veliko mamico – aka žensko, dela tudi vsaj deloma homoseksualne. Raje se družijo med seboj, kot so se Špartanci, kot z ženskami.
Polovice prebivalstva se bojijo.
Moški in ženska se ne bojjita drug drugega. Ne potrebujeta MGTOW, feminizma ali družbenih odobritev ipd. Sta tam za podporo in razumevanje drug drugega.. ali kot sem že velikokrat citiral Simone de Beauvoir: “Avtentična ljubezen je recipročno prepoznavanje dveh svobod.”
Pri MGTOW pa ne gre za nobeno recipročnost, niti avtentično ljubezen. Gre za privid ljubezni do samega sebe, moškega – torej Narcisa. Tudi svobode ni nobene, saj se moški namesto pod krila mamice, skriva v čredi enako narcistično praznih “moških”.
In kaj sploh počno takšni prazni moški?
Praznijo se.
Točno tako, kot sta to zapisala Dr. Janez Rugelj in Dr. Marijan Košiček.
ŽENSKI ORGAZEM?
Tule višje je zapisanih kar nekaj mitov in pol resnic, ki so vsi po vrsti veliko bolj nevarni, kot se to običajno pripisuje pornografiji.
Odmislimo viktorijansko obdobje (o katerem sem nekajkrat že), kjer se ženskam sploh ni pripisovalo “zanimanje za seksualnost”, kot seveda tudi obstoj ženskega orgazma.
Danes smo zašli v drugo skrajnost: kar naenkrat se ga deli različne dele , kot so: vaginalni, klitorisni, G-spot, A-spot, U-spot, squirting, mentalni orgazem, prsni, oralni itd.[/url]
Mediji seveda tekmujejo med seboj, kdo bo našel kakšnega “novega”.. medtem pa se že pojavljajo samooklicani strokovnjaki, ki lovijo tisto in ono točko.. super-duper-novega-ženskega orgazma.
Ženske pa seveda takoj padejo pod samokritiko, se začnejo sekirati, zakaj še tega ne znajo.. in si za blažitev dušne bolečine hiro kupijo nekaj, kar oglašuje medij na drugi strani članka vesoljnega orgazma. Klinc, če ne bo astronavtka super-duper-orgazma.. bo imela vsaj ta novo čudežno kremico, čevlje, šal.. sminko.. ker se jih pač da kupiti. In kaj ji gre med tem po glavi? Takole razmišlja: “1001 orgazem? Fak, kdo bo sedaj vse to iskal? Moj mož še štunfov ne najde zjutraj!”
Nič od tega seveda ni res. Nobena znanstvena raziskava tega ni potrdila. Kjer znanstveno pomeni to, da bo neodvisna skupina znanstvenikov ponovi test prve skupine in dobila primerljiv razultat.
Dejansko tako še zloglasno “točko G” vneto lovijo. Podobno tudi “squirting” ter ostalo.
Ve se, da je klitoris najbolj gosto posejan del telesa z živčnimi končiči. Moško telo nima nič primerljivega. Njegova izredna občutljivost pa je seveda tisto, kar mede znanost, da ne more točno določiti “izvora” ženskega orgazma.
Penetracija pomeni tudi stimulacija za ščegetavček, posredno ali neposredno. Odvisno od same “napeljave” vsake ženske posebej, kot seveda psiho-fizičnega stanja v tistem trenutku pa je potem odvisno kater poze, katero dražanje in stimulacija bo spodbudila orgazem. In to se ne da razsekati kot živino za zakol na razne točke in predele.. celoten del ženskega telesa je evolviral tako, da kreira orgazme.
Ljudje radi predalčkamo, zato smo ženske iz neorgazmirajočih bitij, kmalu razdelili v deset plus različnih orgazmov. Dejansko je en sam.
Ljudje smo samo različni, to je vse.
So tudi ženske, ki orgazem doživljajo po nekaj 10x na dan, ker jih že najmanjše vibracije pripravijo do tega. In pri tem ni čisto nič “sproščenega”, ravno obratno: izredno naporno je.
In po drugi strani tiste, ki znajo orgazem spodbuditi zgolj z mislimi, bres zunanje stimulacije – opravljeni testi in meritve pod MRI scanerjem in potrebnih delih telesa. Dejstvo.
Večina žensk tudi trdi, da niso vzburjene, čeprav so.. o tem sem že tu: Tabletka za monogamijo? (Coolidgeov efekt in to..)
So tudi firgidne.
Skratka velik razpon. Tako gledano iz fizičnega smisla in konstrukcije telesa, “napeljave”, kot psihične.. npr.: so ljudje, ki orgazmirajo ob dotiku žameta.
Velja pa seveda osnovno pravilo: “Kar ustreza obema, v seksualnosti in sicer, je prav.”
In tako bolj, ko sta lahko ob drug drugem sproščena, odkrita.. bolj zadovoljujoča in polna bo seskualnost.
No, je še druga stran.. ekstoverti, ki pa jih močno zadene že adrenalin novega – Coolidgeov efekt.. in so na splošno prej vzburjeni, stimulirani.. in so lahko zadovoljni že z manj.
Kar pa je iz evolucijske perspektive čisto normalno.. več, ko je motivatorjev k človeški seksualnosit, večja bo uspešnost te vrste.. in človek, tako kot vsi primati je visko frekventno fukajoče bitje.
Eni gredo v globlje, tantrične smeri, drugi v hitre menjave.. in seveda tudi manjši procent aseksualnih. Dejansko aseksualnih. Ker med čredo zeber aseksualcev, se skriva kar nekaj črnih in belih konj seksualnih ljudi, ki pa se seksa samo bojijo.. in je njihova aseksualnost prisilna. Psihično pogojena.
Orgazem pa je pojem. In ne neka “magične točke” nekje na telesu, ki se jih moraš zapomniti, kot na pol čarovnik in navigator, da boš potem na žensko-robota pritiskal v pravilnem zaporedju, da bo doživela tisti astralni orgasem.
(Glej “Friends”, ko je Monica dala svojemu bratu basebalsko navodilo, katero zaporedje erogenih con je “pravo”. Ameriška in druga zabavna indusrija ni izobraževalna industrija.. gre za vic, ne za dejstvo.)