36let brez jajcnikov
Spostovani,
En jajcnik so mi ze odstranili diagnoza disgerminom, sedaj sleek naslednji teden operacija odstranitev se enga. Zelo me je strah ker nevem kaj pripelje s tem, kaksen tezave…. Rada bi po vsem naravno pridobivala hormone.
Prosila bi vas, za zacetek kaj mi svetujete, da bi jemala, je zadosti s hrano vse dobiti.
Kaj pa naravna progesteronska krema?
Ali samo spolni hormoni ne delujejo, ali tudi drugi, scitnica….
Cisto sem zobnega a, ne bi rada, da bi mi v bolnici dali kmetija.
Sedaj je premalo casa, da bi se oglasila v vasi ordinaciji, po operaciji pa se vsekakor narocim za posvet.
Najlepsa hvala za vase odgovore.
Lepe pozdrave.
Pozdravljeni!
Če ste stari 36 let in vam z operacijo odstranijo oba jajčnika, sem prepričana, da vam bodo v bolnici dali vse potrebne napotke za nadomeščanje hormonov. Nikakor vam ne svetujem jemanja na svojo roko ali po nasvetu “prijateljic”.
kako vam deluje ščitnica ne vem, je pa to lahko ugotoviti z laboratorijsko preiskavo.
Skoraj vse hormone, razen tistih, ki jih proizvaja jajčnik, bo vaše telo še naprej proizvajalo.
Lp., Sabina Senčar.
Spostovani,
Najlepse se vam zahvaljujem za odgovor.
Glede na to, da bom morala jemati hormone caa. 8let, bi res rada nekaj kar se da najbolj naravnega, da ne bi bilo toliko stranskih ucinkov.
Kar mi bodo v bolnici dali bo sigurno sama kemija, sej verjetno bi jih lahko zamenjala? Kaj pa BH?
Kaj je res, da dolgorocno jemanje, lahko povzroci vecje tveganje za raka na dojkah, maternici…..?
Ta teden imam operacijo, pa me zanima koliksna je cakalana doba pri vas, da bi se oglasila za posvet?
Najlepsa hvala ter lepe pozdrave.
Pozdravljeni!
Najprej se posvetite naslednjemu koraku, operaciji in okrevanju. Vse kar sledi, bodo naslednji koraki, za katere imate še čas. Želim vam vso srečo na operaciji in čimprejšnje okrevanje.
Če boste še potrebovali mojo pomoč, vam bomo z veseljem pomagali v najkrajšem možnem času.
LP., Sabina Senčar.