Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje 33e5a439

33e5a439

Spoštovani,

noseča sem dvajset tednov in se dobrih pet let zdravim za hipotireozo.
Dva meseca po zanositvi je bil TSH 4,86 in FT4 17,53, odmerek Euthyroxa se mi je s 100 povišal na 125 mcg (pred tem kontrola spomladi, takrat stanje od lani nespremenjeno).
Slabe tri mesece pozneje – torej 20 tednov nosečnosti – imam TSH12,33 in FT4 16,77, odmerek se mi je zvišal na 150 mcg.
Lahko prosim za komentar, kaj rezultati pomenijo za mojega otroka – predvsem nov visok TSH (skrbi me, da je že dalj časa bil takšen).
Vljudno prosim za odgovor in vam želim prijeten dan.

TSH mame je pomemben prve tri mesece nosečnosti. Potem pa začne otrokova ščitnica delovati sama in ni več odvisen od maminih hormonov. Po moje ni nobenega problema glede otroka. Zdaj povišan TSH naj bi vplival samo na vaše počutje.

lp

Spoštovani!

Gre za blago zvišano vrednost TSH ob normalnih vrednostih pT4, ki je pomemben za normalen razvoj vašega otroka. V drugi tretjini nosečnosti ima plod tudi že lastno ščitnico, tako, da škode pri razvoju vašega otroka, zaradi zvišanega TSH, ni bilo. Vsekakor je potrebna ponovna kontrola TSH čez šest do osem tednov in nato dva meseca po porodu.

Lpš

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close