32.teden, boleč trebuh?
Sem točno 32 tednov noseča.
Ko si pretipam trebuh, me včasih na enem mestu (ki pa je vedno isto – desno na sredini) močno boli – in tam čutim tudi, da se otrok pritiska, saj takoj brcne, ko jaz s prsti pritisnem. Ni mi jasno, zakaj boli mene? Gre za topo bolečino, kot da kaka bula od znotraj pritiska, ne znam bolje opisat. Čez čas to povsem izgine, kot da bi se premaknil.
Poleg tega me popoldan začne na tem mestu (ali pa nekjev bližini, nisem zihr) boleti brez dotikanja – posebej če sem pretiravala z raznimi opravili…
Ima katera podobne izkušnje? Za kaj sploh gre?
Amanda!
Tudi mene je takrat bolel trebuh kot, da bi se preveč pretegnila sedaj pa me je to minilo.
Jaz sem noseča 33.tednov pa imam v spodnjem delu malo drugačne bolečine, ki si jih tudi ne znam razložiti. Mogoče mi bo katera napisala, da ima ona tudi podobne težave!?
V bistvu me bolijo meča se pravi mednogami. Danes pa sem ko sem na hitro vstala pa me je zabolelo tudi nekje okoli sramne kosti.
Ali so te bolečine normalne? Če sedim je vse v redu nič ne boli razen ko vstanem in hodim ali če malo drugače stopim.
Ali je to raztegovanje materničnega vratu?
Lp, Bianca 33t 1/7.
Mislim, da gre pri tebi za raztezanje medeničnih vezi ter pritiskanje ploda na sramno kost (to se je tudi meni že dogajalo, pa ne velikokrat). Tudi te bolečine so najbrž prehodne, sploh pa niti nimava več veliko do konca?
Maternični vrat pa se, kolikor mi je znano, skrajša, ne raztegne, pa tudi čutimo tega po mojem ne. To vidi pač zdravnik.
Hvala za tvojo izkušnjo in lep preostanek nosečnosti ter čim lažji porod!
Hojla!
Jaz imam enak problem, s tem, da sem v 26 tednu. Malo me je strah, ker načeloma G zagovarjajo stališče, da je v primeru stalnih bolečin priporočljiv pregled. Po drugi strani pa mi je ena kolegica rekla, da jo je celo nosečnost bolel trebuh, pa je bilo vse OK. Jaz bi na tvojem mestu poklicala G in ga vprašala za mnenje.
lp
S.
Zivjo!
Amanda, mene boli na zlo podobnem mestu kot tebe in bi tud lohka bolecino opisala s tvojimi besedami..Jaz sem se ze pokazala zdravnici zarad tega in pri meni je slo za to, da mi je pocla ena vena (verjetno od vsega raztezanja, obremenitve) in ker nosim otrocka bolj na tisti strani in tud brca oz. naslanja se najvec na tisto tocko…od tod bolecina se posebej kadar je otrocek gor naslonjen ali pa ko sama tm okrog znarim al pa se napenjam.
Bianca, tud jaz mam obcasno take bolecine…samo mene bolj tako zaseka v predelu sramne kosti in kolkov…to je baje od razmikanja teh medenicnih kosti in rahlanja vezi…priprave na porod pac…Sej je vendar se samo par tednov.
Lep pozdravcek in cim lepsi preostanek nosecnosti!
Dulsi, 33t 1d
No, še ena s takimi bolečinami. Sicer je čez dan vse OK, ponoči, ko moram na WC ali pa se samo obrnem (kar ni več mačji kašelj), me pa sramne kosti tako bolijo, da mislim, da mi jih bo narazen potegnilo. Sicer je po koraku ali dveh vse spet v redu, ampak točno tako kot ti opisuješ – ob vstajanju. V bistvu ne gre samo za to, da je bolečina kar močna, meni je izredno neprijetna. Moram reči, da sem imela kakšne tri tedne mir pred tem, zdaj pa me spet grabi. Vsako noč in vsako jutro. Ampak ni vrag, da ne bi potrpela še teh nekaj tednov.
Sicer pa je še bolj zoprno to, ker me večkrat boli spodnji del trebuha. Sploh, če hodim (pa niti ni treba dolgo). In poleg tega dobim ob tem še krč v trebuhu, ki postane trd kot kamen. Glede na to, da se mi ti krči pojavljajo že od 16. tedna in, da so bili takrat še bolj pogosti (na pregledu mi je G zagotovila, da ni razloga za skrb, ker se ne odpiram), sem se jih že kar nekako navadila. Pa saj bo to tudi kmalu minilo, kaj?!
No, pa sem še sama malo pojamrala. Mi je takoj lažje. Pobožajte trebuščke in čim manj takih in drugačnih nevšečnosti!
LP
Tucka (32t, 4/7)
Ves tiste zile, ki se ob tem ko nam trebuscek zraste tolk bolj vidijo po trebuhu…ena tistih vecjih na desni strani od popka se mi je ocitno sprva vnela (takrat me je zacelo bolet)-nisem pa takrat nic cudnega opazla, ravno takrat ko sem bla pa pri zdravniku pa je bla ze pocena…tist me je pol se bolj peklo, bolelo….-tist se je pa pol ze vidlo..kot nekaksna rdecica in kasnej modrica..zdaj me se vedno boli…ker je pac ta del bolj izpostavljen pa napet pa se jaz se skoz praskam tam okol ker me koza po trebuhu srbi:(. Nevarno pa ni. Mam pac bolj boge zile:(.