Najdi forum

3 mesečnik gleda TV

Ni slo za 2 letnika (tudi moja pikica pri 2 letih vcasih pogleda kaksno risanko – Heidi, Kekec, Pika Nogavička) … vprašanje je bilo za 3 mesečnega dojenčka. In za 3 mesečnega dojenčka je tudi minuta TV-ja preveč (ne samo na dan, ampak tudi na teden, mesec, in leto).

Ajča se je “obesila” na mojo izjavo, ko sem napisala, da sin, ko je bolan, rad gleda tv.

No, meni se pač zdi, da že zdrav človek ‘zboli’ pred tevejem, kaj šele bolan. Saj sem jaz tudi med boleznijo preživela nekaj časa pred tevejem 8ne kot otrok, kot najstnica) in pač vem, da to nikakor ni pozitivno vplivalo na moje piočutje. Žal. Seveda sem se med samim gledanjem bolje počutila, ker sem pozabila na vse tegobe, ampak, ko sem tv ugasnila je prišlo pa vse nazaj s ta hitrim vlakom, ki je imel še kakšen dodaten vagon z glavobolom, motnimi očmi in blazno bednim občutkom.

se pa strinjam, da glavni problem rata, ko postane človek odvisen, ampak, odvisneža vzgajamo / vzgojimo starši. Če se ne zna drugače pomiriti kot pred tvjem, to že ni v redu. (pa ne rečem, da se tvoj ne zna.)

in seveda bo moj otrok gledal risanke. sicer čim manj, ne bom pa čarovnica glede tega.

Tudi pri nas doma bi, če bi bilo po pikičino, riskane gledali večkrat kot enkrat na teden eno. Ampak ji pač rečemo, da Kekec spi, Heidi je v šoli, PikaNogavička pa na sprehodu… in da če hoče, lahko preberemo v knjigici, kaj se jim dogaja zdaj. Če ji tudi za knjigo ni, pač barvamo, rišemo, telovadimo, plešemo, pojemo, ustvarjamo s papirjem volno, storži, kostanji, gremo na sprehod, igrišče, potepanje s kolesom, uprizorimo lutkovno gledališče… samo pred TV NE sedimo. Tudi ko je bolna ne! Pri nas pač pred tv ne sedimo samo zato, da mine dan.

In kot sem že napisala više, gledanje tv DOKAZANO slabo vpliva na razvoj otrok.

Otrok do 2.leta ne sme gledati tv-ja!

Najina 3 mesečna hčerka tudi obrača glavo proti televiziji. Za par minut. Vem, da ni to dobro za otroka, ampak prav preveč pa tudi ne škodi. Današnje televizije nimajo utripajočih katodnih cevi, slika je mirna, če izbereš primeren program. Malo zanimajo predvsem barve in glasba. Mislim, da se problem pojavi kasneje, ob drugačnih risankah, samo kaj, ko bomo to tezko preprečili.

New Report

Close