3 mesečnik gleda TV
Jp, nekje pri dveh mesecih in pol se je zaljubila v migetajočo sliko .o(
Mislim, da to počnejo vsi dojenčki. Nekaj minut na dan mislim, da ne bo škodilo. A pri nas je TV vedno ugasnjena, ko je mala v dnevni. Pač. Ena odvisnost manj ;o) Je pa pripravljena narediti vse, da bi gledala v ekran in prav nič je ne zamoti. Zoprno je kadar smo kje na obisku. Sicer pa se po prvotni začaranosti tudi kar hitro naveliča.
Ja, isto. Trimesečna punči čez dan Tv-ja niti ne opazi, zvečer, ko se bolj vidi pa prav tako gleda v ekran in ji ni nič všeč, če jo obrnem stran.
Se pa spomnim, da je to počel tudi starejši bratec pri tej starosti. Kaj smo naredili? Ugasneš TV ali pa se s palčkom premakneš v drug prostor.
Lp, Alenka
To je značilno za malčke in vsekakor ni dobro ne za oči ne za razvoj nasploh (namesto, da bi otrok opazoval okolico in tako spoznaval svet okoli sebe, bulji v tv, kar ga dela pasivnega, saj je prikrajšan številnih, nujnih dražljajev iz okolice). Če res morate imeti tv prižgano, potem se z otrokom ti preseli v drugo sobo ali pa preselite tv v drugo sobo. Mi smo se navadili, da imamo tv vedno ugasnjeno (zato pa veselo poslušamo radio Center), poročila ipd. oddaje pa samo poslušamo (vklopimo teletekst, ki hčerke ne zanima). Sicer pa je čas za tv, ko mala spi.
Naša enoletnica je tudi čisto nora na televizor. Dnevno sobo sicer že dobro pozna in s tem njej razvoj ni okrnjen (ne vem, kaj bi lahko tam spoznavala, saj vsak dan gleda ene in iste stvari), ampak mi vseeno ni všeč. Poišče si udoben položaj (najraje se dvigne na noge in nekam nasloni trebušček) in gleda, gleda. To se neha samo, če televizor ugasnem. Hvala bogu ga gledamo bolj zvečer, ko je tako utrujena, da se ji ne da več.
Naš ima tudi 3 mesece in ko ob 7 vklopimo za poročila zalepi oči na ekran, kot da bi bil v transu in kaj pokomentira. Saj tiste pol urice verjetno res ne bi škodilo, ampak mi ni všeč da je tako očaran nad tv. Kakšnih pet minutk mu pustim da gleda, potem ga večinoma odnesem v sosednjo sobo in poročila samo poslušam. Čez par let ko si bo že znal sam vklopit, bodo pa bitke :))
LP
ja,tud naš tri pa pol mesečnik rad to dela že kr nekej časa.glavo obrne čist nazaj, pa če ud sam s kotičkom očesa ujame migajočo sliko.kaj čmo.slej ko prej pride do tega , da se pač zaljubijo v Tv.temu se da ognt sam če nimaš televizorja.če po pravici povem ga jest včasih tko mal zanalašč postavim kje blizu, če hočem v miru popit kavo.to naredim mirne vesti, saj sem mu drgač cel dan na razpolago.
nia
Naša je pa nora na akvarij! Kar požira ribe z očmi :)))
Na TV skupaj z mano gleda le oddaje na Discovery-ju ali NG – hja, če hočem imeti par minut miru, da pogledam najljubše zadeve, tudi mala ne bo umrla od tega. Drugače jo je treba itak nonstop zabavati in nimam trenutka sprostitve.
Tudi starejša hčerka je v taki starosti rada gledala TV, zdaj pa ga še povoha več ne – razen, kadar ji je res dolgčas, si zaželi kakšno risanko.
čao
Ko je bil sin dojenček TV-ja skoraj ni gledal. Na začetku je bil seveda zanimiv, zato sem ga vklopila pred njim le takrat, ko sem mu nohte strigla. Takrat je bil čisto na miru. Zdaj ima 2,5 leti in njegova 7 mesečna sestrica seveda gleda več kot jo je on v njenih letih. Ker je zadnje čase veliko bolan, je TV zato več prižgan. Mislim, da če gleda 15 minut na dan (potem itak izgubi zanimanje ali pa jo drugače zamotim) ni hudega. So še hujše stvari na tem svetu.
No, meni je pa to čisto mimo. Resnično.
Ampak mi sploh nimamo televizije in teh težav nimamo, če pa kam pridemo in je TV prižgan za brez veze ga ugasnem. Ob sedmih gre pa itak spat in nima možnosti gledat poročil (TV imata starša v spodnjem nadstropju, kamor greva z možem, ko mala zaspi (3 mesece)).
Meni se zdi pri tri mesece starem otročku tudi 15 min TV-ja čisto preveč. Zakaj hudiča bi ga sploh moral gledat??? To so dražljaji, ki jih sploh ne razume in ga potem morijo ponoči.
lp
ja, verjamem da bi. Ampak zakaj hudiča mora biti TV prižgan, če ga noben ne gleda???
Ja, pa jih bom strašila, ker je TV največja groza malčkov in ga nikakor ne bi smeli gledati. PIKA. To je moje mnenje. Otroci tega ne razumejo, slike se spreminjajo zanje prehitro in to jih straši. Ne mi govort, da je Tom in jerry luštna risanka. toliko nasilja nima nobena grozljivka. pa da se noben otrok ne boji Gargamela. Halo. To je črni mož, ki te odnese in zapre v kletko. Otroci vse te dražljaje zelo intenzivno doživljajo, veliko bolj kot si mi sami mislimo.
Tudi če zdajle malo pretiravam, nič hudega. TV ubija duha in za tem stojim!!!!
Pa TV med boleznijo. Haloo??? Zaradi televizije bo le še bolj bolan. Toliko kot TV utruja oči in obenem telo, nobena druga reč. Med boleznijo pa sploh.
Kar raztrgajte me.
lp
ko sem še intenzivno prebirala tale forum, je ena od mamic lepo odgovorila na podobno temo:
otročka dajte pred pralni stroj, vanj nabašite pisano perilo in ga zalaufajte!
Zanimivo bo ravno toliko kot tv, ne bo škodilo ne njegovim očkam ne razvoju njegovih možganov (celo vzpodbujalo ga bo!), ve pa boste ravno tako lahko v miru popile kavo, prebrale časopis…
in ja, raziskave nevrologov so DOKAZALE, da gledanje TV pri otrocih povzroča motnje spanja, zbranosti, posledično slabši uspeh v šoli…
Tudi jaz sem zrastla pri tv-ju gor, pa jih imam čez 30. TV ni hudobna stvar, dokler ne postaneš z njo obseden in buljiš vanjo cele dneve ter postaneš izoliran, nedružaben.
Mojemu otroku želim med boleznijo izpolnit vse kar se da, da se bo počutil udobno. In če hoče gledat risanko, mu to tudi izpolnim. Ne visi pred tv-jem cel dan, da se razumemo. Ampak tistih 20 minut, da pogleda 2 risanki, ga pomiri.
Ko si bo tvoj otrok zaželel gledat doma kakšno risanko mu ne boš izpolnila želje? Nekje jo bo sigurno videl (pri prijateljih, pri starih starših, v vrtcu?). In ko bo pri dveh letih otrok bolan in si bo zaželel risanke?
Glede pralnega stroja (Ana Liza): mi imamo takega z gornjim odpiranjem in zamenjava pralnega stroja z tv-jem odpade :))).