3 meseci
Pozdravljeni,
po 3 letih vsakodnevnega prepričevanja in nabijanja slabe vesti, mi je končno uspelo zavrniti cigareto. Z novim letom sem jih ukinila, nisem se še niti z enim dimom pregrešila in upam, da bo pri tem tudi ostalo (glede na 10 težkih noči po prenehanju – kot da bi totalnega odvisnika gledal!!) Kadila sem skoraj 20 let, zanima pa me sledeče. V zadnjih dneh se mi pojavlja bolečina v prsih – desna polovica pljuč. Ostali, ki so nehali kaditi, pravijo, da so dolgo časa ven dajali kot smog, jaz do tega tedna nisem, pa me zanima a je možno, da se čiščenje telesa kaže kot ta bolečina? Verjetno je trapasto vprašanje, ampak občutek je dejansko kot da bi prejšnji večer bila na žuru, kjer sem pokadila dve škatli in se ti zdi, kot bi imel premogovnik v pljučih. Nisem zasledila, da bi drugi poročali o tem?
Hvala in lep dan želim
mandy
mandy lee napisal:
> Pozdravljeni,
> po 3 letih vsakodnevnega prepričevanja in nabijanja slabe
> vesti, mi je končno uspelo zavrniti cigareto. Z novim letom sem
> jih ukinila, nisem se še niti z enim dimom pregrešila in upam,
> da bo pri tem tudi ostalo (glede na 10 težkih noči po
> prenehanju – kot da bi totalnega odvisnika gledal!!) Kadila sem
> skoraj 20 let, zanima pa me sledeče. V zadnjih dneh se mi
> pojavlja bolečina v prsih – desna polovica pljuč. Ostali, ki so
> nehali kaditi, pravijo, da so dolgo časa ven dajali kot smog,
> jaz do tega tedna nisem, pa me zanima a je možno, da se
> čiščenje telesa kaže kot ta bolečina? Verjetno je trapasto
> vprašanje, ampak občutek je dejansko kot da bi prejšnji večer
> bila na žuru, kjer sem pokadila dve škatli in se ti zdi, kot bi
> imel premogovnik v pljučih. Nisem zasledila, da bi drugi
> poročali o tem?
>
> Hvala in lep dan želim
> mandy
Spoštovana!
Najprej iskrene čestitke za uspeh! Veselim se z vami, da vam je uspelo. Če ste zdržali do sedaj, boste tudi naprej. Svetujem vam, da ne poskusite niti enega dima več.
Bolečine v prsih se lahko pojavijo in nekateri bivši kadilci poročajo o tem. Ne glede na to, pa vam vseeno svetujem pregled pri svojem zdravniku, da nekoliko bolje opredelita to bolečino in opravita morebitne potrebne preiskave. Odvisno je kdaj se pojavlja bolečina in točno opredelitev le te, to pa lahko stori le zdravnik pri svojem pregledu.
Vsekakor vam želim lep dan brez tobačnega dima še naprej.