3.10.ob 12h, VAL 202, oddaja Vroči mikrofon o PET/CT aparaturi
3.10. ob 12h bo na Valu 202 oddaja Vroči mikrofon, ki bo tokrat namenjena predstavitvi vloge pozitronske tomografske emisije sočasno z računalniško tomografijo (PET/CT) pri diagnosticiranju in zdravljenju različnih oblik raka.
V oddaji bo vlogo PET/CT bolj podrobno predstavil doc. dr. Hotimir Lešničar, dr. med., strokovni direktor Onkološkega inštituta. Kot predstavnica bolnikov bom v oddaji sodelovala tudi jaz, Kristina Modic. Poskušala bom predstaviti, kaj PET/CT pomeni za bolnika.
Oddajo bo vodila novinarka Vala 202 Jana Vidic.
Vabljeni k poslušanju.
Kristina, a se mi , lepo prosim, lahko oglasiš na mail
[email protected]?
Salam!! Sem vas poslušal z velikim ušesom, in kot je bilo slišati, je obljuba, da bo naprava “severno al južno” od Zaloške v uporabo bolnikom v roku nekaj mesecev. Resnično upam, da bo tako, čeprav bi jo sam potreboval kak mesec prej. Sicer pa je po odpovedi Celovca trenutno dogovor z Gradcem, kjer naj bi prevzeli “močno selekcionirane” slovenske bolnike. Sicer mi ni jasno, kako ta selekcije poteka, mi je pa zelo jasno, da si tudi sam ne želim obsevanja, če le to ni potrebno. Kristina, tebi pa en velik THANKS za vso voljo, pozitivno energijo in trud, ki ga vlagaš v to, da se zadeve premaknejo v prid nam bolnikom, ki smo potrbeni in željni vseh “ta nobl tehnologij in zdravil” !!!! Pozdravček, Marko
Oj, danes bo še prispevek pri poročilih ob 19h (TV SLO1), jutri pa tudi v časopisu Dnevnik in verjetno še kje. Bomo lahko fino komentirali….
Sicer se pa zvečer javim z mojimi občutki. Zdajle letim po fasngo v štacuno… Bo trajalo…. je vsega zmanjkalo, hahahah.
Čau,
Marko, super si na kratko povzel dogajanje “v Vročem mikrofonu” . 🙂
Kako poteka določanje najnujnejših primerov ne bi vedela. Vsekakor vprašaj dr. Jezeršekovo, kakšne so možnosti, da bi šel na preiskavo PET/CT. Za moje pojme je zelo pomembno, da ne prejemaš po nepotrebnem dodatnih obsevanj.