Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 24.teden: pupa 0,45kg in 18 cm zdaj stara 3 leta

24.teden: pupa 0,45kg in 18 cm zdaj stara 3 leta

Samo za zanimivost vam pošiljam spodnji link:

Ta punčka se je rodila v 24. tednu, težka… paziiii 0,45 kg in ne 18 cm dolga… zdaj je stara 3 leta in ima okoli 10 kg in je ok. Kje sem jo našla?? Na ebayu…. sem vprašala kako velika je ena zadeva za oblečt in je napisala, da je to njena mala nosila pri 2 letih in 6 mes… in to oblačilo ki je od 18-24 mes… pa je beseda dala besedo in mi je povedala, da je bila njena mala takooooo mala…..

Mislim, res kapo dol zdravnikom. (ta punčka je iz Anglije – ampak vseeno – tudi pri nas delajo čudeže)

Ja res, tudi pri nas zdravniki “delajo” čudeže.

Eden takih je moja princeska Lea, ki se je tudi rodila v 24 tednu in imela samo 520 gramov.

Pred enim tednom je pihnila svojo prvo svečko in vse kar je ostalo kot posledica te ekstremne nedonošenosti je podpovprečna telesna teža in dolžina (pri enem letu – korigirano 8,5 meseca – ima 5300 gr in 64cm). To pa bo prej ali slej nadoknadila. Važno, da je drugače popolnoma zdrava in motorično lepo napreduje.

Bravo za naše male čudeže.

Živjo!

Zdaj vem, zakaj so se zdravniki tako zelo čudili, ko sem na svet spravila svojega angelčka.
Rojena v 24. tednu, težka 750g in velika 33 cm, obseg glavice 22,5.

lp

Čestitam!

New Report

Close