Najdi forum

2 spontana splava

Spoštovani !
Stara sem 27 let.
Lani sem po uspešni zanostivi splavila v 7 tednu. Ugotovili so, da imam pregrado na maternici, zato so mi le to tudi odstranili. Letos sem po zanositvi ponovno splavila v 7 tednu, kljub jemanju Dabroston-a, ki mi ga je ginekolog predpisal zaradi občasnih krčev. Kaj bi to bil po vašem mnenju vzrok? Kakšna je možnost uspešne donositve v mojem primeru? Naj povem še, da sem drugače zdrava, živim zdravo – aktivno življenje ( kolesarjenje ), tudi partner nima težav z zdravjem.

PS: nekje sem prebrala, da je se posebno za žensko, ki ima ponavljajoče splave dobro, če pije čaj iz plahtice in rmana ( mešanico )? Kaj vi menite o tem in ali se lahko pije čaj čez celo nosečnost?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Spoštovani,
res so spontani splavi mnogo bolj pogosti, kot si na splošno predstavljamo. Verjetnost uspešne donositve velika, če sta oba partnerja zdrava in zdravo živita, če nihče v širši družini ni imel ponavljajočih spontanih splavov ali mrtvorojenih otrok s prirojenimi napakami in če že ob zanositvi in do konca tretjega meseca nosečnosti uživate folno kislino.
Vzrok ponavljajočih spontanih splavov razmeroma težko ugotovimo. če bi se splav še enkrat ponovil bo smiselna tudi kromosomska analiza obeh partnerjev.
LP

New Report

Close