2 letni pes ne opravlja potrebe zunaj
Ti vstopiš v bazen, javno kopališče? Tam je polno klora.
Klor ima to lastnost, da hitro izhlapi. Zadeva se razredči z vodo, premeša, lahko se tudi speni, poliješ/prebrišeš tla in se vsa umazanija “speni” oz odstopi, hkrati se nevtralizirajo vonjave, sploh te organskega izvora.
Res ni treba otrok v tem kopat… in natakni si rokavice
[/quote]
Klor je drugače tudi uporabljen bil kot bojni strup.
Mimogrede, a slovenski ‘Šepetalec psom’ še deluje? https://revijazarja.si/clanek/ljudje/55ed5a33ad216/mark-savnik-sepetalec-psom
Klor je drugače tudi uporabljen bil kot bojni strup.
Mimogrede, a slovenski ‘Šepetalec psom’ še deluje? https://revijazarja.si/clanek/ljudje/55ed5a33ad216/mark-savnik-sepetalec-psom
[/quote]
What a load of bullshit ajooooj
Zmaga pa zadnji stavek ajooooj
Ne vem če je pes glih maček da bo potrebo opravljal v kr eni kišti, ne vem kje je ta veleum to pobral, to ni tipično za pse. Psi so ponavadi precej izbirčni kje se podelati, zato toliko vohanja in krogov, pa ponavadi je to vsakič drugo mesto. Saj nekatere se da tudi na mačji wc priučiti, ampak bojim se da ste si v vaši situaciji zadali previsok cilj.
Smo združeni, se borimo oz. pomagamo ljudem, ki so se nadrajsali in delimo informacije ter ozaveščamo, kaj je odgovorno lastništvo in kake metode dela s psi spadajo mednje.
Mi (jaz in moji somišljeniki, sodelavci, prijatelji) nismo uradni organ, ki bi lahko dosegel karkoli neverjetnega. Toliko kot vi tukaj, lahko dosežem jaz in ostali državljani. Lahko se nam pridružite in pomagete.
Delegitimizirati? Kaj, kako, s čim? Najprej bo potrebno doseči, da bodo zakoni bolj urejenih glede posedovanja živali. Potem se lahko pogovarjamo naprej o členih pravilnikov in zakonov z živalskega področja, kaj je mučenje in kaj spada pod to. Potem pa lahko zaostrujemo pravila. In ko bodo pravila obstajala oz. zakoni, pa lahko zahtevamo legitimizacijo inštitucij, ki bodo imele dovoljenja za delo s psi. Šele takrat boste lahko od nas in vas samih zahtevali, da bomo odstopanja in kršitve prijavljali organom in dosegli sodno prepoved izvajanja neprimernih metod na živalih v vzgoji, učenju, in vzreji za tiste, ki nimajo dovoljenja oz. kršijo svoja pooblastila in mučijo živali.
Eni imate pa res čudne ideje, kaj bi moral kdo narediti. Pa ste sami pripravljeni kaj narediti, da dosežemo spremembe v zakonih? V tem primeru bo potrebno tudi kaj podpisati in stati za tem s svojim imenom.
[/quote]
Slovenija je preplavljena s tem cesarjem milanom, kamor se obrneš ven leze, in nekdo se bo enkrat moral izpostavit in soočit javno. To pa pač ne more kdorkoli, pač pa nekdo ki je dobro podkovan.
Samo do lastnikov, sedanjih in bodočih nekako ne pride. Saj ne kritiziram, samo razmišljam katere platforme bi še lahko izkoristili.
[/quote]
Pride. Sicer jaz in še marsikdo ne bi imel zabitega prostega (in še kakega drugega) časa s prostovoljnim delom. Večinoma delamo od člvoeka do človeka, torej smo v stiku z lastniki. Večinoma pa pomagamo in ozvaeščamo, in ne samo napadamo, ker se tako več naredi. Letos je prišel ven predlog glede spremembe zakona o živalih, pa smo se takoj zbunili, da so nekatere novosti samo mučenje in ne reševanje težav.