Heheheheh…. to pa tudi ja 🙂 …Tiste k mislijo, da bojo od fitnesa v enemu mescu vse zategnjene in nabildane, bi mogle malo s kakim bilderjem živet za kak mesec – videt kaj vse in koliko žre in kako trenira, da sploh ma rezultate – da ne govorim o vseh možnih trikih načina vadbe in prehrane, s katerimi je treba telo pretentat, da se rast ne ustavi… …pa že sama intenzivnost treninga =)….
Velik folka misli, da je bodybuilding le brezglavo dvigovanje uteži… …sej takoj si svoje pol misliš, ko omeniš proteine oni ti pa začnejo govorit o izpadanju las in impotenci :))))))
Tudi jaz poznam kar nekaj ljudi, ki so shujšali po tej dieti. In tisti ki mislijo da je ta dieta primerna samo za tiste ki imajo nekaj deset kg odveč se motijo. Sodelavka je imela pribl. 5 kg ki jih je želela izgubiti in jih je s to dieto tudi izgubila. Tako da vsi ki sedržite te diete KAR POGUMNO, USPEH JE ZAGOTOVLJEN. Za boljše počutje je pa vsekakor fino obleči kratke hlače ali trenirko in iti malo pomigati v naravo, dokler je se sonce!!!!!!!!!
… raznih diet in diete o kateri je ta tema. Zakaj nas ne pustite pri miru? Razumem, da veste veliko in da bi radi povedali veliko, ampak dan za dnem pa res ni treba ljudem vsiljevat nečesa, česar nočemo slišati. Odločene smo, da nam bo uspelo. Če je že mnogim, zakaj ne bi nam. Z vašimi nasprotujočimi izjavami nam bolj škodite kot koristite. Prodajajte svoje znanje tistim, ki to od vas hočejo, ostalim pa pustite da delamo po svoje. Prosim vas.
Za Pupo in ostale “trpinke”: sama ne štejem več, kateri dan diete je danes (mislim, da sem začela konec julija). Tudi tehtam se več ne. To pa iz preprostega razloga: opažam razliko in tehtnica ni več merilo za to. Poleg tega pa vedno komaj čakam, da sedem na kolo ali da odigram kakšno uro badmintona z možem. Srečno!
Nikakor ne mores rect, da ti sport in “zdrava prehrana” zagotavljata uspeh pri hujsanja. Nekateri so taksni srecnezi, nekateri se pa morajo posluzevat taksnih in drugacnih diet, dokler ne ugotovijo katera jim odgovarja.
Moja prijateljica pridno sportira ze celo zivljenje, od kolesarjenja teka, kolebnice, zoge, fitnessa in vse ostalo, pa s sportom in zdravo prehrano ni prisla nikamor. Hrano je treba pravilno kombinirat, samo ugotoviti moras kaj tebi osebno odgovarja, ne pa da tezis vsemu folku, naj zdravo zivijo, pa bo vse OK! Pojma nimas o resnicnih primerih, govoris pa itak samo neko teorijo, ki pri tebi velja. Zal si nismo vsi isti.
Pusti ljudi naj hujsajo kot zelijo, ne pa da jim solis pamet. Ce si suh, se ne pomeni da si pameten in da vse ves!!!!!!
V bistvu je problem v tem, ker ljudje mislijo ce 1x na teden prekolesarijo 5km in gredo 1x v fitnes in tam (kot vecina) gledajo utezi in delajo nekaj v tri dni. Pojem rekreacija je sirok pojem in dokler si to na tak nacin razlagas ti prav gotovo ne bo dovolj za hujsanje.
Bo pa 99% ljudi s pravilno prehrano in pravilnimi treningi shujsal. Res pa da je lazje brati tukaj ene pametne diete s cokoladnimi torticami in sladoledom.
Dragi kolesar!!!
Pozabila sem omeniti da se sodelavka, ki je shujšala 5 kg, diete ni držala 90 dni ampak 3 tedne. Ni nujno da se je držiš celih 90 dni. Res pa je da je ohranjanje teže odvisno predvsem od discipline.
Ker pa smo ljudje taksni, da ce ti bo kdo tekel:”Manj jej pa bos shujsal!”, je to relativno kaj je za nekoga manj!? Dieta ti pa predpise kaj, koliko in kdaj. In predvsem to je največji štos diet.
Sonja,
Mogoče imaš res prav. Ne bom se več vtikoval v vaše diete.
Moj zadnji komentar je ta:
Kaj je smisel diete.
Zmanjšati vnos kalorij in zagotoviti izbalansirano prehrano. Večina diet ne zadovolji drugega pogoja. Torej shujšaš, ker vnašaš manj kalorij.
Kako je potem mogoče, da ne shujšaš, če z fizično aktivnostjo porabiš vsaj 300-500 kcal/dan in malo paziš na to kar poješ?
Na to vprašanje si sami odgovorite. Jaz ne potrebujem odgovora.
Želim vam veliko uspeha pri hujšanju in iskanju nove dite za naslednje hujšanje.
LP
Potem je pojedla toliko, da je pokrila primanjkljaj, ki ga je ustvarila pri rekreaciji.
Formula za normalno zdravo osebo je enostavna: vnešene kcal/dan – porabljene kcal/dan = – ali + na vagi.
Izjeme, ki imajo višek teže iz zdravstvenih razlogov in ne zaradi prenajedanja in premale aktivnosti, morajo poiskati nasvet pri zdravniku in ne na forumu.
LP
P.S. to je moja zadnja replika na temo diete.
Tu smo zato da si izmenjujemo mnenja in drug drugemu dajemo motivacijo.
Še kako se strinjam s Kolesarjem, ker mi je prav on in njemu podobno misleči pomagal pri moji večni borbi z kilogrami. (33 let) Tudi moja zgodba je podobna, kot mnogo že napisanih na tem forumu. Praktično celo življenje že hujšam… Sprobala sem NEŠTETO diet. Seveda so uspešne, če se jih držiš in samo toliko časa, kot se jih držiš. Seveda sem shujšala, pa kaj ko sem se spet zredila nazaj, ko sem izgubila voljo… Tudi sama sem vedno govorila, da malo jem in da kar precej migam. Od kod pa potem špeh?? … Potem pa sem v začetku marca odkrila ta forum in se ob nasvetih Kolesarja, Grega, Gorana, Boštjana, Oliverja, Vijolice,… (še mnogo jih je) malo zamislila. Po njihovem nasvetu sem si kupila beležko in si vsak dan zapisovala vse kar sem pojedla in koliko sem porabila z miganjem. Ugotovila sem, kaj delam narobe in kaj moram popravit.. Začela sem pri 81 kg,
Ob upoštevanju nasvetov Kolesarja in njemu podobno mislečih sem danes na 61 kg (170 cm, 33 let) Brez napisane diete. Ne želim se hvalit, ne želim pametovat, vsak se po svoje odloča kako bo hujšal in po kakšni dieti. Jaz sem se 33 let. Danes se mi ni treba več, ker jem dobro, okusno, raznoliko – predvsem pa mi ni treba gledati na to, da danes ne smem krompirja, ker ga lahko šele v soboto.
Mogoče bom izgubila še kakšen kilogram, mogoče ne – zredila pa se nazaj sigurno ne bom več, ker danes čisto drugače razmišljam in ne mislim več ves čas na hrano, kot sem prej…
Lep pozdrav Irena.
P.S. Ta 90 dnevna dieta – verjamem, da je uspešna, vendar bi bila lahko veliko bolj
enostavna. (to zaporenje dnevov se mi zdi totalni nesmisel) Dobra stran te
diete je, da traja 90 dni, ker v tem času, moraš pa res izgubiti kar nekaj
kilogramov (če si seveda discipliniran) Verjamem, da boste shujšali in res
vam tudi privoščim – ne privoščim vam pa da se boste zredili nazaj, ker sama
dobro vem kako lahko je to in kako ponižujoče.
Pa še nekaj – berite ta forum, upoštevajte Kolesarjeve nasvete, ker imajo smisel, preglejte stran mojtrener.com – super je… in uspelo vam bo
Lahko bi napisal se tezo tvoje prijateljice, ker verjetno ne spada v skupino teh ljudi, ki zelijo shujsati za 20kg.
Shujsati iz 90kg na 70 ni ne vem kaksna umetnost, ker vecina ljudi uporablja neprimerne diete in dobijo pri 70kg telo brez misic in energije. Umetnost je iz 70 pridet na zeljeno obliko in tezo (tezava ravno zaradi neumnega hujsanja prej). Seveda govorim o zenskah, da ne bo kaksne pomote.
Žal mi je, da se tukaj dajete kaj je bolje in kaj ne, namesto da bi prisluhnili eden drugemu. Kot opažam sem oseba, ki se je znebila največ kg -50. Z 119 sem prišla na 69, tistih 5 zadnjih pa nikakor ne morem spravit dol. To se je vleklo že 3 mesece. Vedno ista kilaža. Vaga je bila moje merilo uspeha in pogoj za mojo dobro ali slabo voljo, v bistvu pa velika psihična obremenitev. Ko sem odkrila MojTrener in ta forum so se mi prižgale vse alarmne lučke in kaj sem naredila. Šla sem probat hlače, ki sem jih kupila pred dvema mesecima in glej ga šmenta, takrat preoske hlače so prav veselo plesale okoli mene. Tehtnica je pa pristala v omari, če ne dovolim nobenemu, da mi ukazuje, zakaj bi njej. Kaj kili, če dobro izgledam. Dokazano: mišice težje od špeha.
Po 20 letih razno-raznih diet je dobra še vedno le-ta
manj jest, predvsem pa več migat. Po navodilih tako Kolesarja, Grege, Boštjana, Vijolice sem razumela zakaj je potrebeno tudi delo z utežmi in vsi učinki so že vidni, zato lepa hvala. Lepo vas prosim, da poslušate take nasvete, niso dani zato, da bi vam zbili voljo, temveč zato, da če se že trudite in hočete, naredite to prav, tako da boste res zadovoljni.
Še nekaj podatkov. Stara 36 let, 2 otroka (14 in 2 leti), celo življenje debela in trenutno najbolj suha (glede na višino) v svojem življenju. In povem po pravici- zelo ponosna nase.
Vsak mora najti svojo pot do uspeha, a v informacijah je moč, zato jih lahko le zbiramo in uporabimo tiste, ki nam pomagajo, ne pa da jih kategorično zavračamo.
Veliko uspeha vsem.
kiki