2-3 mesece v ZDA
Pozdravljeni!
Imam željo, da bi šla za 2-3 mesece v Ameriko, najraje na Florido, v Miami. ( ni pa nujno ).
Rada bi delala, čeprav vem, da za tako obdobje so verjetno le dela na črno. Lahko bi tudi živela pri kaki družini in jim nudila pomoč v gospodinjstvu in varstvu otrok, v zameno za bivanje tam.
Zanima me, če mogoče kdo pozna kako spletno stran, kjer bi lahko najdla kakšne kontakte, info., … oziroma ali kdo pozna koga, ki bi mi lahko pri tem pomagal?
Najlepša hvala za odgovore,
Aris
Ja, kar se mene tice si lahko 2-3 meseca tudi pri meni.
Mal skuhas, pa spucas… en jogi ti bomo pa ze nasli.
Ce pa s kaksnim sosedom uspes dogovoriti, da se njim, pa bo se kaj $$$.
Sej to se bo slisal mal hecno, ampak res, zakaj pa ne… 🙂
Res? Kdo pa si/ste?
Se mi lahko prosim oglasite na privat mail: [email protected]?
Z veseljem se pozanimam kaj več o tem! Kje v USA živite?
Pozdravček!
Neža
V resnici ziviom v severni Primorski. Bila je samo sala.
zivimo sem mislila
a deeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :(((( sem bila že vesela…. :/
zakaj ste tako privoščljivi in me zezate 🙂
Eris, ,
ja eni so malo favš ker sami nimajo jajc, raje se potem znašajo okrog.//
Nisi povedala koliko si stara. Če si mlajša od 26 let, greš lahko za eno leto kot varuška gor. Če si študentka do 30 greš lahko gor za do 4 mesece na J1 vizo ali pa v Kanado za do 1 leto, pobrskaj na:
http://www.sta-lj.com/
Ali pa preko kakšne ‘volantier’ varjante za začetek, malo pogooglaj…
Do 90 dni si lahko na Visa Waiver programu, ce hoces podaljsati gres za kak dan ven in potem ponovis. V tretje bodo pa ze sprasevali.
Ojla! Hvala za odgovore, res!
americans: stara sem 28, ampak sem ravnokar izgubila status študenta. Prijavila se bom na zavod, dokler ne zrihtam službe. Je v tem primeru tudi kakšna varijanta? Recimo da bi šla delat v USA. Tude če samo 3 mesece oz s pavzo vmes…
AMC: Visa Waver? Že googlam… :))
V ZDA lahko gres do 90 dni brez vize, kot turist. Za (legalno) delo v ZDA pa potrebujes vizo, poglej na:
http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1275.html
katera bi bilo najlazje pridobiti. In ce bos v ZDA vec kot 180 dni, bos tam placala davke.
Za varuško si prestara se mi zdi (vprašaj na agencijah če so kaj spremenili ali če vejo za kakšno slo družino).
Za programe ki sem jih priporočila rabiš status. Lahko se na blef, zarad statusa kar nekam vpišeš, vseeno kam. Dodiplomc, podiplomc, vseeno katera smer. Drugače pa nebi vedela. Lahko si začneš rihtat stalno vizo za Kanado, če seveda izpolnjuješ pogoje, sam bo trajalo kakšno leto, dve. Če bi res rada šla le za kratek čas, je opcija tudi Irska, UK (če iščeš angleško področje) Ali pa kot je AMC predlagal, greš gor kot turist in si “ogleduješ” delodajalce namesto muzejev 😉 Sam ta bo težka, razen če si zelo iskan kader….
Drugače pa ne vem…
…aja mogoče še kakšna delovna praksa, to pa se pozanimaj na tvojem faksu ali na Kersnikovi
Forum je zaprt za komentiranje.