Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina 16 letni pes ima tumor

16 letni pes ima tumor

Oprosti, “Ne glupiraj se”; jaz pa popolnoma razumem prejšnjo uporabnico in njen post! In se podpišem pod njega!
Jaz imam psico staro 15 let. V zadnjih mesecih je zelo opešala! Ok, to da je slepa, gluha, opešana in dementna že nekaj časa – ni panike. Sem (oz. smo se) se navadila….
Sedaj se je pridružila inkontinenca. Pa ni panike. Brišem lužice in pospravljam občasne kakce.
Nagradno vprašanje: Kaj narediti, ko/če bo šlo na slabše??? In to bo šlo; je le vprašanje časa…. Jo podvreči vsem možnim preiskavam??? S predpostavko, da je psica dementna in se povsod, razen doma, počuti ne-varno (hiperventiliranje, živčnost…). Že tako ali tako ni nikdar oboževala vet ambulant in so jo takšni prostori ziiritirali.

Odločila sem se tako (in tako tudi čutim): dokler bo tako kot je sedaj, je nekako zadovoljivo…. Res ji posvečam maximalno časa. Da se cartava oz. da čuti, da sem zraven. Se prilagajam njenim potrebam. Ji poskušam olajšati dnevne/tedne, kot najbolje vem in znam.
A ko bom začutila, da v njej ni več iskrice življenja; ali da jo nekaj boli – lej, takrat ne bom razmišljala! Kakšne preiskave??!?! Ne, takrat bo sledila skupna pot v vet. ambulanto. In stala ji bom ob strani, ko se bo/va poslavljala/li….
[/quote]

Probaj še z alternativo in z veterinarjem. Torej probaj s CBD smolo, da si njeno telo malo opomore. Kar nekaj starostnih težav bi se dalo s tem izboljšati.

Oprosti, “Ne glupiraj se”; jaz pa popolnoma razumem prejšnjo uporabnico in njen post! In se podpišem pod njega!
Jaz imam psico staro 15 let. V zadnjih mesecih je zelo opešala! Ok, to da je slepa, gluha, opešana in dementna že nekaj časa – ni panike. Sem (oz. smo se) se navadila….
Sedaj se je pridružila inkontinenca. Pa ni panike. Brišem lužice in pospravljam občasne kakce.
Nagradno vprašanje: Kaj narediti, ko/če bo šlo na slabše??? In to bo šlo; je le vprašanje časa…. Jo podvreči vsem možnim preiskavam??? S predpostavko, da je psica dementna in se povsod, razen doma, počuti ne-varno (hiperventiliranje, živčnost…). Že tako ali tako ni nikdar oboževala vet ambulant in so jo takšni prostori ziiritirali.

Odločila sem se tako (in tako tudi čutim): dokler bo tako kot je sedaj, je nekako zadovoljivo…. Res ji posvečam maximalno časa. Da se cartava oz. da čuti, da sem zraven. Se prilagajam njenim potrebam. Ji poskušam olajšati dnevne/tedne, kot najbolje vem in znam.
A ko bom začutila, da v njej ni več iskrice življenja; ali da jo nekaj boli – lej, takrat ne bom razmišljala! Kakšne preiskave??!?! Ne, takrat bo sledila skupna pot v vet. ambulanto. In stala ji bom ob strani, ko se bo/va poslavljala/li….
[/quote]

Tudi ti se glupiraš.
Avtorica, ki je odprla temo, govori o psu, ki sicer ima diagnozo, a je še zelo ŽIV IN VITALEN, ljudje ji pa svetujejo evtanazijo! Zakaj ti svojega psa ne uspavaš, ko dejansko ni več vitalen?
Moj odgovor je pa tudi šel avtorici, ki bi psa uspavala ob diagnozi, čeprav bi bil pes še živahen in vitalen!

O tvojem primeru si mislim pa tako, da jaz bi šla do veterinarja in prosila za napotke, zdravila in kar se pač še da, da psu čim bolj olajšam življenje. Če ima tvoja psička strah pred neznanim, torej tudi veterinarjem, mogoče razmisli o evtanaziji doma, vama zna biti obema bolj udobno.

Naš starček je sicer omejil oz. skrajšal sprehode, a ga naša 11.letna zdrava psička komajda dohaja. Do 13.leta sta z možem najmanj 2x tedensko osvajala Šmarno goro, pa Sv. Primoža, večkrat Veliko planino in podobno. Ostale dni pa 3x dnevno sprehodi, vsakokrat najmanj uro. Poleg tega je tekal tudi po našem ograjenem vrtu in dvorišču,spal pa seveda z nami v hiši. Očitno mu je kondicija pomagala, da je kljub težavam še vedno tako čil.
Predno odidemo na sprehod se tako veseli, da se igra z žogicami, kot se je, ko je bil še mladiček. Kot, da se je na stara leta pootročil hehe. Res lepo ga je gledati tako zadovoljnega in otročjega.
Sem se pa že dogovorila glede posveta o CBD-ju.

Res srčna hvala vsem dobronamernim za vaša mnenje in izkušnje.
Rada vas imam.

Zakaj je ne uspavam? Razloga sta predvsem 2: še vedno je izjemno ješča, kar je znak (upam!), da nima kakih hujših bolečin. In še vedno me je vesela, ko se vrnem npr. iz službe. Repek še miga….
Ne vem pa, zakaj točno bi šla k vetu…. brez temeljitih pregledov; torej na pamet, se ne da postaviti nobene diagnoze. Že pregledi (UZ ipd) vem da bi bili grozno stresni zanjo. Pa četudi mi postavi diagnozo, se za neko zelo invazivno zdravljenje ne bi odločila.
Torej… s stanjem, kot je sedaj, nekako shajamo. Razvajam jo, kolikor jo lahko. In dokler bo tako, bomo skupaj. Ko bom ugotovila, da ima kakršne koli bolečine, se bom pa nedvomno odločila za dostojen (če že ne dostojanstven) odhod!
OT: Imate podatke, kateri veti pridejo na dom opraviti evtanazijo? Sem pa iz Lj….
Hvala in vsem veliko lepih in srečnih trenutkov z vašimi veterančki!!!!!

Obrni se na dr. Mojco Cerovšek, Vitalizem. Ima veliko izkušenj z alternativo za živali.

Zakaj je ne uspavam? Razloga sta predvsem 2: še vedno je izjemno ješča, kar je znak (upam!), da nima kakih hujših bolečin. In še vedno me je vesela, ko se vrnem npr. iz službe. Repek še miga….
Ne vem pa, zakaj točno bi šla k vetu…. brez temeljitih pregledov; torej na pamet, se ne da postaviti nobene diagnoze. Že pregledi (UZ ipd) vem da bi bili grozno stresni zanjo. Pa četudi mi postavi diagnozo, se za neko zelo invazivno zdravljenje ne bi odločila.
Torej… s stanjem, kot je sedaj, nekako shajamo. Razvajam jo, kolikor jo lahko. In dokler bo tako, bomo skupaj. Ko bom ugotovila, da ima kakršne koli bolečine, se bom pa nedvomno odločila za dostojen (če že ne dostojanstven) odhod!
OT: Imate podatke, kateri veti pridejo na dom opraviti evtanazijo? Sem pa iz Lj….
[/quote]

Mi smo se doma poslovili od naše psičke, prišla pa je Ambulanta za male živali na Vodnikovi cesti. Nato smo jo dali kremirati pri Večno zavetišče, gospa Tatjana. Kljub veliki žalosti, lepa izkušnja.

[/quote]

Glej, jaz te razumem, zakaj ne uspavaš psiče, ampak ne moreš potem zagovarjati uspavanje drugih psov, ki so vitalni, ješči in aktivni,kljub temu, da imajo kako hudo diagnozo!

K veterinarju pa pejt vsaj na posvet, pa ne za kakšno invazivno zdravljenje, ampak za omejevanje, zaviranje bolezenskega stanja in lajšanje le tega. Tudi glede CBD ti bodo svetovali, zna ta zadeva kar precej olajšat marsikatero težavo.
Ob tem obisku se tudi pogovoriš glede evtanazije na domu, to danes izvaja večina veterinarskih klinik, je malce dražje, a če bo tvoja psička še zavestna in če ima res tak problem s stresom, je potem to pametna odločitev.

Pitra in “Ne glupiraj se” – obema najlepša hvala!!!
In “Ne glupiraj se” – morda sem se nerodno izrazila v prejšnjih postih. Absolutno ne zagovarjam evtanazije starega (a vitalnega in relativno zdravega) psa!
Še enkrat hvala in uživajte s svojimi štirinožci!!!

Objava čaka odobritev

New Report

Close