15. teden in kilogramčki?
Kako vam kaj kaže tehtnica? Jaz sem se preveč zredila :-((( Ful preveč! Se mi zdi, da bom poslušala pridigo pri naslednjem pregledu. Pa se sploh ne prenajedam, jem ogromno sadja in zelenjave, ne jem sladkarij, nimam vmesnih obrokov…Jem petkrat na dan, od tega resnično večinoma zdravo in doma pripravljeno hrano z veliko kuhane in surove zelenjave, nemastnim mesom, manjše obroke…Priznam, da tudi “grešim”, ampak spet ne tako! Sem prav zaskrbljena. In sram me je povedat koliko sem pridelala!
Oh te kile. Ko sem prvič zanosila, sem imela 7 kg preveč od moje običajne normalne teže. Med nosečnostjo zredila za 30 kg. Bila kot slon. Ko sem nehala dojit, sem prišla še na manjšo težo od moje običajne. Zaklela sem se, da, ko bom drugič zanosila, bom s tako težo, ker potem tudi če se zredim za 30 kg ni tako grozne krize,čeprav je, ker nikoli nisem bila suhica.
No, potem sem se lepo redila nazaj in v drugo zanosila še z večjo težo, kot v prvo (še 8 kg več), ker jih nisem uspela dol spravit.Zarečenega kruha se največ poje. Zdaj sem v 14. tednu in od prvega vaganja sem se zredila že 4 kg. Katastrofa. Pa sem šele na začetku.Bom kot nilski konj. Se malo sekiram, še posebno, ker me sekirajo vsi domači, pa ne jej tega, pa onega itd…
Zavedam se, da bo zdaj hudo, prenašat vso to težo, potem pa huje, ko se bom trudila zgubiti. Bomo že nekako, glavno, da bo dete zdravo, potem pa v akcijo kile dol.
Moj trebušček je že kar tak, da ni več moč spregledat, pred dvema tednoma naprimer bi človek lahko rekel, da sem se zredila, zdaj pa ni več dvoma, da je to nosečniški trebušček…
Kot pravi 2000, tudi meni nekateri solijo pamet in mi gredo kar pošteno na živce, posebej ker mi solijo pamet take, ki niso bile nikoli noseče in ki pridno nabirajo kile pri taščah na raznih kosilcih s kremšnitami in palačinkami…pa meni težijo, ki sem kljub nosečnosti še vedno 10 kil pod njihovo težo! Pri 167 cm imam 59 kg, kar spet ni tragedija, če meni možgani prav delujejo!
Eh 2000, sem tam nekje kot ti, kar se kil in tednov tiče, presežek sem imela že ob zanositvi. Ker pa sem imela prvič ob tem času približno še enkrat toliko prirastka, se ne sekiram. S tem, da sem tudi jaz tokrat štartala z višjo težo. Glavno mi je, da ne pridem spet na 90 kil, ker sem bila pri svoji velikosti (beri majhnosti) že podobna žogi 😉
Ja, Ksenija, sem. Sem obsedena in pred nekaj leti sem šla skozi obdobje, ki je bilo še bolj obsedeno, če lahko tako rečem. Spopadala sem se z motnjami prehranjevanja in na srečo izplavala brez hujših posledic. Ena blažjih pač je ta, da se sekiram glede teže. To je tudi najtežja soočitev pri nosečnosti. Mogoče me pa zato vse tako moti, še bolj pa me motijo vsiljeni nasveti glede prehrane raznih tet, nonic, sodelavk in tašče, ter novodobne težnje, da ženske ne smemo biti debele – niti med nosečnostjo ni dobro, da se zredimo več kot toliko. Mislim tudi, da do ene meje je vse to res, ampak ravno stereotipi in pogosta teženja vodijo dekleta (in žene) v take motnje, kot sem jih jaz poznala. In vse skupaj vpliva name do te mere, da se sekiram, pa nisem podvojila porcij, le to je, da sem prej jedla polovične.
Veš kaj ti povem. Ne se toliko žreti zaradi kg. Morda je pri tebi res malo drugače glede na to, da si imela manjše težave v preteklosti. Poglej mene npr. V prvi nosečnosti sem pridelala 20 kg in celo nosečnost tulila, da ne jem veliko. Kar je bilo res. Ostale sem poslušala kako jedo vse po vrsti in kolikor jim paše, jaz pa sem jedla normalo, lahko bi rekla, da sem celo pazila kaj jem, kdaj in koliko. No, v dobrem letu sem vse izgubila. Sedaj sem v drugo noseča. Trenutno sem v začetku 19 tedna in sem zopet pridelala 10 kg kljub komaj dvoletniku doma, večinoma sva sama, hodim v službo, obiskujem višješolski študij, zvečer ne jem…. Tako pač je. Sicer jih vsakič poslušam pri ginekologu ampak kaj čem… Hujšati pa ne mislim v času nosečnosti. No way! Jem veliko sadja, pregrehe so bile edino v času praznovanj konec decembra. Aja, sem pri majhnih. Pri 160 cm imam že 76 kg. Trebuh pa tak, da večinoma mislijo, da sem dober mesec pred porodom. Bomo že.
Drži se, uživaj v rastočem trebuščku in slabe občutke na stran.
Srečno,
c
Do zdej sem pridelala 1 kg, s tem da jem kar mi paše..sladkariije in podobno mi itak ne gre dol, tko da ni panike..Imam nenadne želje ob tistem trenutku nedosegljivih jedi, vendar mi moj če se le da ustreže 🙂 ampak večinoma sta potem to dve žlici in gotovo..kar pa se tiče trebuha, je pri meni že zelo viden 🙂 Men se zdi,da je imela moja frendica takšnga v 8. mesecu..ampak se nič ne sekiram, bomo že kasnej delal na tem, da dol spravmo..
vsem lep pozdravček
¸ja, tuki se pa moram pridružit ( k je tko lepo slišat še kakšno tako )!
Sem tretjič noseča, vsakič sem se zredila po 20kg, prvič sem shujšala brez problema, drugič zelo težko, pa sta otroka narazen manj kot 2 leti. Zdaj pa imam v 30t. že dodatnih 16kg, pri 2 malih otrocih; sin nima še 3,5 in pupa še ne 1,5 leta. In kaj naj? Ja, nič ne!
Sem pa drugače športnik, vendar vedno preneham za prve 3 – 4 mesece z aktivnostmi ( sem mal “cvike”, he-he-he) in mislim, da se mi to tolk pozna. Ne vem, vendar tko je in res se ni potrebno sekirat!!!! Če boš res hotela, boš že hujšala pol enkrat, ne!? Če boš dojila, je to že več kot pol.
Mejte se lepo, mamice. Srečno! Se beremo
A.
Pri 14 tednih sem tehtala 64,5 kg pri 175 cm visine. Zacetna kilaza je bila nekje 61 kg, vendar nisem prepricana, ker se prej nisem tehtala.
Tudi sedaj me stehtajo samo na pregledih, ker doma nimam tehtnice.
Meni se zdi, da sem se prevec zredila, eni pa pravijo, da se bolj suhe zenske zredijo vec.
Zdaj sem noseca 16 tednov in ze nosim nosecniske hlace, ki so mi se nekoliko velike, vendar se v njih bolje pocutim, saj me nic ne tisci. Obsega trebuha si nisem merila.
Tudi jaz mocno upam, da se ne bom zredila prevec!