Najdi forum

Pozdravljeni!

Na vas se obracam, da dobim se kaksen nasvet glede mojega malcka.
Situacija je sledeca:
ce mu kaj ni vsec (primer: ne dovolim, da se vtika prste v vticnico – imamo zavarovane z vstavkom ampak vseeno) zacne ali:
– metati igrace
– zamahne z roko proti obrazu, roki, nogi, karkoli doseze…

Do sedaj smo to kontrolirali tako, da (ce smo bili dovolj hitri) smo mu roko ustavili (prijeli) in odlocno rekli, da se to ne dela in da boli.
To konstantno ponavljamo ze skoraj 4 mesece vendar vidnega napredka ni. Ce zacne metati igrace, ga odstranim od igrac in mu povem, da igrac ne mecemo (kar tudi ponovi za mano in preneha).
Tepeza pa enostavno ne znamo zatreti.
Zanima me, ce poznate se kaksen ucinkovit nacin, ki bi to pomagal prepreciti. Smo se morda ze v startu tega lotili narobe?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Pozdravljena.

Ne pozabite, da je star komaj leto in pol. Seveda določenih stvari zaradi varnosti ne sme početi. To je jasno. Pomembno pa je, kakšna j vaša neverbalna govorica: ste ob tem prestrašeni, skočite, se jezite…? To je pri tako majhnih otrocih res pomembno. Ali mu lahko pristopite bolj šaljivo, se mu nasmejete, ste mirna, kaj obrnete na hec?
Potem je pa to samo potrebno ponavljati in bo počasi dojel. Ta trenutek pa morda še ne, ker je enostavno premajhne.
Predvsem veliko dobre volje in manj zgodb, ki si jih naredimo v glavo. Ne ustvarjajte zgodbe za vnaprej, kam to lahko pripelje itd. To nas potem samo plaši in smo še bolj v krču. Vse bo ok.
Opazujte se, kakšna je vaša telesna govorica.
Želim vam vse dobro.

Andreja Vukmir Brenčič, spec. ZDT [email protected] 031 582 404 www.pogled.si

Pozdravljeni!

Najprej hvala za vas odgovor, ste mi dali kar precej za misliti, ker dejansko nisem posvecala pozornosti temu, kaksna je moja custvena reakcija.
No naj se pojasnim da je otrok sedaj star 20 mesecev in ze precej razume, tudi ze kaksne krajse besedne zveze tvori. Morda pa res prevec pricakujem od njega in veckrat odreagiram jezno in na na bolj miren nacin, ki bi bil ustreznejsi.

Torej bomo vztrajali naprej, vsekakor pa bomo probali morda res obrniti vse skupaj na salo.

Lep vecer se naprej!

New Report

Close