14 let sem… O groza… POMAGAJTE!!!
pozdravljena lej prvo pohvale da si se tako odločila.če bereš in rabiš kaK NASVET SE MI JAVI KER SEM BILA SKOR NA ISTEM LE DA SEM BILA MAU STAREJŠA OD TEBE
Morem rečt, da se s tem ne strinjam in se mi velika večina komentarjev zdi popolnoma nedoraslih. Človek pri 14ih letih ni sposoben vzgajati otroka in zato ne more izkoristit staršev in babic le za najnujnejše stvari? ČE seveda komu dejansko kaj pomeni kvaliteten razvoj otrokove osebnosti. Zrasel bo tak al pa drugače, samo kakšen pa je rezultat, če je nekdo vzgojen od 14 – letnika, ki odkrito povedano nima in ne more met pojma kako se otroka vzgaja. Na njeno in otrokovo srečo upam, da so vsaj starši intelektualni ljudje in se bodo v največji meri odpovedali vsemu nepotrebnemu, da bodo lahko pomagali.
Kire bedne komentarje imate…Ni lahko, niti nebo lahko. Nikoli si nebo mogla ustvarit prihodnosti, ki bi si jo lahko drugače, ker bo odpovedovanja preveč. Zaposlit se bo morala v prvi priliki, v kolikor ju ali jih nebodo preskrbovali drugi.
Splav se lahko dela do 10ega tedna tak da ne vem kaj o tem sploh debatiramo če je že 3 mesce mimo. Mislim, da se realno gledano še ne zavedata v kaj se spuščata, če sploh sta ustrezen par in bo zveza dejansko zdržala pritisk, kar pa se mi pri njuni mladosti zdi skrajno neverjetno.
Ampak kdo sem jaz da bom sodil in napovedoval, vsak si sam kuje usodo….
LP[/quote][/quote]
Glej, če sklepaš po sebi, prav. Ne pa dajat vse ljudi v isti koš, ker smo si različni. Nekdo še pri 30 bluzi, žura in nima ne izobrazbe ne dneva delavne dobe!!! V zrelosti se pač ZELO razlikujemo. Po tvojem so otroci moje stare mame brez osebnosti, ker je, sicer leto starejša, zanosila?? Ne, niso!! Vsi so normalni!! Poznam pa tudi žensko, ki je imela otroka pri 13-ih in hčerka je, ne boste verjeli, zelo normalna in odgovorna oseba. Toliko o tem!!!
Kakšni 2 leti nazaj sem spremljala interviju naše bivše ministrice, ki je imela 1. otroka v 3. letniku, 2. otroka pa v 4. letniku dodiplomskega študija. Danes ima končan doktorat, habilitirala je že v redno profesorico. Ženske se včasih same sebe presenetimo.
pomarancnajagodka: SREČNO!!!
Po mojem mnenju je tale tema velika natega in sploh ni nič res, tudi jaz znam temo odpreti in nakladati v tri dni itak me noben ne pozna, drugače pa avtorica to sploh ni smešno, lp
Hvala, res… To mi pomaga da mi zaupaš. Prav, ne verjemi, meni itak to ne škodi pa tudi pomaga ne…
Ja res bi lahko nakladala, a zakaj? Ker mi je dolgčas? Ne, rajši bi igrala igrice…
Tako da turbinscek, hvala za podporo res :I No comment
Sama zagovarjam splav in menim, da je v določenih primerih najboljša ”rešitev” in ga ne jemljem kot umor. Te občudujem, da si se odločila obdržat otroka menim pa, da si premlada, da bi dojela kaj to sploh pomeni. Imaš 14 let in niti približno nisi pripravljena, da bi postala mama. Tako, da imej odprte možnosti. Ne vem če se zavedaš ampak si bila žrtev posilstva. Fanta bi na tvojem mestu prijavila policiji takoj po odnosu. Ampak glede na to, da je več kot očitno, da tega ne jemlješ tako, ga pusti v življenju na varni distanci, ki jo lahko nadzoruješ. Ker glede na to, da te je prisilil k spolnem odnosu in ga nisi mogla ustavit, te lahko prisili v marsikaj. Torej možnosti, ki jih imaš na razpolago so: splav, dati otroka v posvojitev in postati mama. Ker pa si se očitno že odločila ti želim vse najboljše in najlepše. Očitno je, da se ne zavedaš, da je tvojega otroštva konec. Postati moraš odrasla in prevzeti odgovornost za dejanje v katerem si bila žrtev.
Sedaj pa še malo spodbude. Punca ne daj se: pisali ti bodo vse možne bedarije. tvoje življenje bo zelo oteženo, ampak glede na to, da verjetno ne boš odšla v srednjo šolo to leto ali pa jo boš za kratek čas pustila se zavedaj, da v vsakem primeru nadaljuj šolanje, če ne zase za malega otročička. Vse kar veš se bo spremenilo ampak nikoli ne obupaj. S takim fantom, ki te prisili v odnos pa prosim ne imej več odnosa. Nej bo oče tvojega otroka, nikakor pa ne partner. Da je prijazen in te ne tebe – wtf? kakšen komentar je to? in drgač je čist ok… kaj to pomeni? če želiš z nekom družino mora biti tvoj partner prekleto več kot ok, ker te ne tepe. Čez čas boš spoznala nekoga, ki ga boš ljubila, ne zato ker je ok in te ne tepe, ampak ker te bo videl kaj si v resnici in te ne bo silil v stvari, ki jih nočeš počet. Vsi se posvečajo tvoji nosečnosti, ampak ne pusti, da ti to zamegli presojo. Tvojo temo bom spremljala in te spodbujla, vendar nikakor strinjala z vsako neumnostjo in tem, da bi s fantom ostala. Fantu pa prosim predaj to sporočilo: Proklet debil neumen, nedorasel kreten, ki očitno misli s kurcem in ne glavo. Poskrbi za sranje, ki si ga zakuhal in bodi odgovoren. Zapni si hlače in jo nosi po rokah, ker ti je naredila uslugo, da ni tvojo otročjo in sebično rit poslala za rešetke. Skrbi zanjo in jo razvajaj kot boginjo, bodi najboljši zase in za svojega otroka in bodi boljši kot OK!!!
Se strinjam z “odprte možnosti”..
Res premisli… Imam znanko,ki ima otroka (pa ni tako zelo mlada rodila) pa večino ljudi misli da je to njena sestra (in ne hči)ker je vsa skrb na plečih staršev…
Hvala za zelo navdihujoč okmentar… Zavedam se da je konec otroštva a vsekakor ne bom pustila šolanja… Rekli so mi da je za splav prepozno ker se ga lahko stori do 10 tednov, jaz sem pa več kot 3 mesece noseča. Em, poleg tega si želim otroka, sicer ga ne bi imela tako zgodaj, ampak če mene vprašate je bol normalno imeti otroka pri 25 kot pri 35… Vsaj jaz tako mislim. No, fant se mi ful opravičuje.
Če mal bl natančno povem.
Ni me fizično prisilil…
Nekak tako je bilo:
Pač dobla sva se enkrat doma pr njemu staršev ni blo doma, in mi je tko reku: A bi ti to nardila?
Pa tko… Jaz sem rekla da še ne, ampak je reku dej no sej bo, in me je mal začel objemat, ampak prijazno… Potlej se je zgodlo. Če bi jaz odločala se ne bi zgodilo ampak vsekakor ni SAMO on kriv, ampak tudi jaz ker se nisem odločno uprla… 🙁
Hvala Vam vsem za spodbudo
Ti nisi niti 15 😉
1. mislim, da je provokacija, ker skoraj ne verjamem, da se kdo pri 14 odloči za otroka
2. Kazenski zakonik (KZ-1-UPB2)
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let
173. člen
(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let, ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, ali na tak način doseže storitev dejanja z drugo osebo, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.
(5) Dejanje iz prvega odstavka tega člena ttPrikaži ni protipravno, če je bilo storjeno z osebo primerljive starosti in če ustreza stopnji njene duševne in telesne zrelosti.
Uradni list RS, št. 50/2012 z dne 29. 6. 2012: 173. člen KZ-1-UPB2
3 Mislim, da bi uradna oseba/zdravnik to moral prijaviti na policijo.
Točno to je bil moj prvotni namen citirati ampak sem v šoku, da boš otroka obdržala popolnoma pozabila. Obstaja tudi možnost, da daš otroka v posvojitev kar bo veliko bolje zate in za otroka. Premisli močno. Verjamem, da si premislila, ampak dojenčka si ne želiš. Sama sem tudi komaj čakala, da bi imela otroka in še vedno čakam pa sem šest let starejša. Ampak, ko sem bila stara 14 sem razmišljala kako je to vse kar si želim, kako mora biti to super, ampak! sama si še otrok in nimaš pojma kaj to pomeni, ne resnično. Sama si želim dojenčka jutri in je to moj smisel obstoja toda ne bom ga imela še par let zaradi preprostih razlogov. Prvič sem še nedorasla tako ogromni odgovornosti in nimam želje postati odgovorna ”mama” zaradi nosečnosti ampak želim postati zaradi realne želje po otroku, za to pa potrebujemo čas. In drugič: kaj mu lahko nudim? Nimam službe, študirala bom še nekaj let, partner se trudi najti zaposlitev. Torej nimava stalnega dohodka, skupnega prebivališča, torej mu ne moreva nuditi nič. Ti mu lahko nudiš še manj. In tretjič življenje je moje, kakon naj nudim najbolje svojemu otroku, če sama nisem dosegla kar sem si zadala v življenju ali vsaj poskušala. Veliko bolje bo zate in za otroka, da mu zagotoviš varen dom, ki mu lahko nudi vse kar si bo želel. In v Sloveniji je toliko ljudi, ki čaka tudi do 5 let. Je najtežja odločitev v življenju ampak ne bi rada najbolje za svojega otroka? Šolanje boš zagoovo postavila na stranski tir za leto ali še več. Nemogoče je študirati in biti mlada mama obenem. Dobro srednjo šolo se da uskladiti z materinstvom, več pa ne. Že sama, ki imam veliko odgovornosti z umetnostjo s katero se ukvarjam, težko usklajujem čas za študij in čas za ”hobi”. Otrok pa se ne more s tem niti primerjati, saj ti vzame, ne 10x manj prostega časa, kot si napisala ampak, ves prosti čas. Kar ne razumem je to, da ti starši niso predstavili te možnosti in te streznili. Kar pa jim očitam je to, da fanta niso prijavili policiji ali ga vsaj stresli s hlač, če je mladoleten. Ker kakor koli vzameš bo ob tebi, ampak njegovo življenje bo šlo naprej, tvoje bo obstalo. Poglej si kakšen dokumentarec o mladih mamicah in temeljito premisli z odraslo glavo, ki jo pri teh letih in v takšni situaciji že moraš imeti. Za trenutek pomisli na prihodnost in če je to kar si res želiš. Ker ni pomembno kakšen dar in sreča je otrok v tem trenutku, ampak, da si ti otrok, ki mora odrasti in narediti nekaj s sebe. Si pripravljena postaviti vse na stranski tir za 10let ali več in se popolnoma posvetiti otroku?
Če si potem ti lahko rečem, da ni konec sveta. Otrok pri 10-ih lahko počaka mamico, da se vrne iz šole in veliko je študentov, ki pri 24 šele začnejo. Toda, če se odločiš, da boš mama, potem glej, da boš dala use od sebe in boš najboljša kar si lahko.
Realist85: Ne nisem 15 stara, ampak 14…
Dokler je še Ok, bom kar jaz poskrbela za to, če se bo pa kaj zgodilo bom ukrepala, zato seprosim ne vmešavaj v moj lajf in mi ne “copy” in “paste” uradnega zakonika, OK, štekam, ampak zdaj je OK, tako da prosim če se ne vmešavaš v moj lajf…
Brez zamere,
LP
Spoštujem, da si se odločila da ne boš naredila splava.Vendar jaz bi na tvojem mestu premišljevala bolj v smeri posvojitev. Mislim da si še malo mlada za to, jaz bi se na tvojem mestu res temeljito pogovorila s starši,fantom o posvojitvi.
Z izobrazbo boš teško nadeljevala ko boš dobila otroka,posledično s tem tudi ne boš kmalu dobila dovolj dobre službe da bi z otrokom živela normalno življenje(ga preživljala).Seveda če so ti starši pripravljeni v tolikšni meri finančno pomagati je vredu.
Mislim pa da pri 14 letih še nisi pripravljena na materinstvo.
Seveda je čisto tvoja odločitev kaj boš storila.
Vsekakor želim ti srečno karkoli se boš odločila!
Če ne veš ne vela.
jebiga đuro, je kar je
Koliko krompirja ste letos pobrali med tvojo nosečnostjo?
pridte poslušt radijo na www/kdujelukic/com
drgač pa ffla psti binglvu wle tm kam rj pr 14
mlada mamica kako si.upam da si že prebrodila začetniško krizo.lej če mene uprašaš se ne oziraj na njih ampak poskrbi sedaj za sončka
Čista zajebancija od ene mule ali bog ve od koga.. Ma dj,,, lepo te prosim, prvo napišeš da se je zgodilo v hotelu (”Ampak me je prepričval da pridem en večer v hotal”) potem pa pri njem doma, pa še nakladaš da je uporabil kondom, pa itak si bila nedolžna, kajne itd.. itd.. Kakšne so možnsoti, da pri prvem odnosu z uporabo kondoma, zanosiš? Zelo zelo zelo zelo majhne oz. 0,00000001%.. , da pa to narediš istočasno kar na dveh lokacijah (hotel, pri njem doma), pa sodi že v sfero SF..
Ne! Ne ni res! Moj brat si je izmislil zgodbico! vDRL mi je v profil
to msi je on izmislil, ker mi je cdrl na profil pomarancnajagodka!
v resnic nisem noseča!!!
js se res opravičujem, moj brat je težak, nekako je pogruntal moje geslo – samo da se razumemo – to vse sploh ni res!!!!!!!!!!
oprostoite ful! meni se osebno zafarkavanje o tem ne zdi smešno moj brat miha pa je 16 in čist nedorasel :X ful sorry
Forum je zaprt za komentiranje.