Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje 14 dni brez cigarete

14 dni brez cigarete

Pzdravljeni,

po 15 letih, škatlici in pol marlboro rdečih 100s na dan, sem se čez noč odločila, da poskusim prenehati kaditi. Zakaj? Ne vem, en ”klenk” v glavi pač.

Super občutek, ampak potem … polna usta aft (ki pečejo, bolijo, …), težka, pekoče boleča pljuča in pekoče grlo, želodec boli do nevzdržnosti.

Nimam občutka, da bi bila zaradi tega depresivna, spim zelo lepo (če me ne zbudi bolečina v plučih in želodcu), da imam abstinenčno krizo mislim, da ne ali pač samo ne poznam simptomov.

Preden grem k zdravniku, vas sprašujem, ali so moje ”težave” abstinenčna kriza in če, … koliko časa traja.

Se pa aktivno ukvarjam s športom in tudi v času kajenja sem se, brez dihalnih težav, samo s to razliko, da sedaj pridem prej iz rekreacije domov :).

Spoštovana!

Vesel sem, da ste prenehali s kajenjem! Težave, ki jih navajate so del abstinenčne krize. Ta se pri različnih ljudeh različno manifestira. Pri vas so prve rekacije takšne, kot ste jih opisali. Zaradi takšnih težav veliko ljudi prične ponovno kaditi. Vendar se ne pustite. Težave lahko sicer trajajo od nekaj dni do nekaj tednov, odvisno od človeka, v vsakem primeru pa prenehajo. Zelo dobro je, da ste telesno aktivni in kar nadaljujte s tem.
Pregled pri zdravniku je ne glede na to, kar sem zapisal, smiseln. Posebej, če se bodo nadaljevale težave z želodcem.

Držim pesti za vas

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close