Hvala!
Jaz pa od sobote jemljem kot dodatek k prehrani zuccarin – izvleček japonske murve. Uravnava sladkor v krvi, vzamem pol ure pred obrokom 1 tbl. Do zdajle (trkam) še nisem imela napada po čokoladi.
Aja: vsako jutro sem začela prakticirati 2 dcl sojinega mleka (zaradi povišanega vnosa beljakovin). LP
Jaz v ta namen jemljem Bio Kromi in tudi funkcionira. Sojinega mleka pa jaz ne maram. Zato si pomagam z drugimi sojinimi izdelki, ki jih mešam med meso. Tako še moje malo okrog prinesem. Po nasvetu ginekoliginje jemljem Menosoy, ki je tudi na osnovi soje, tako da mi kar nekako znese z beljakovinami. En dan bolj, drugi dan pa malo manj.
Lep dan
To kar si napisala je neumnost. Pri zdravem človeku, ki nima diabetesa ne pride sladkor na 10mmol, če poješ kruh. Kar zmeri si ga cca 1,5-2 uri po zaužitju hrane je najvišja vrednost. Normalna vrednost sladkorja na tešče je do 6,3 mmol (vendar bod, po vseh člankih – medicinskih, ki sem jih prebrala, mejo dvignili do 7,0 mmol ).
Če nisi sladkorni bolnik, torej, če ti trebušna slinavka normalno funkcionira ne moreš imat noramlno 10 mmol sladkorja po zaužitju kruha. Lahko ga imaš 5,9 ali 6 ne pa 10. V tem primeru pojdi do zdravnice na teneljit pregled.
Moj mopž je namreč diabetik tipa 1 in marsikaj mi je bolj jasno kot prej.
LP Silvia