Najdi forum

14 DNI – 9 KG

Naj vam povem mojo skrivnost hujšanja?

Preden sem shujšala, sem jedla samo 1-2x obroka. Vmes pa veliko čokolade in piškotov. Kaj je boljše kot domači piškoti obliti s čokolado?

Seveda sem sprobala precej diet, pri katerih sem se vzdržala sladkega, a mi ni uspevalo dolgo. 90-dnevno dieto sem pripeljala do polovice ( tako kot piše v knjigi – brez goljufanja ) in izgubila cela 2 kg. Kaj se je vredno toliko mučit, za pičlo dvojko?

In sem prišla pred zdravnika, ki mi je ugotovil, da mi sladkor preveč niha. Od 3 do 8. Zato sladki napadi niso šli mimo mene. Pa sem dobila tablete Aglurab 500. prvi teden ni bilo nobenih sprememb, le sladkarija mi ni več najbolj dišala. Drugi in tretji teden pa so kile kar letele. Izgubila sem 9 kg.

Zjutraj sem največkrat jedla jogurt in sadne muslije, čez 3-4 ure sem jedla kaj od sadja ali ržene kruhke ali pa sem si kaj na kruh namazala ( marmelado, pašteto, med…). Kosilo je bilo običajno, brez ločevanja krompirja in mesa. Po kosilu en domač piškot ali tablico 70% čokolade, za večerjo pa če je ostalo kaj od kosila ali pa sem zmiksala različno sadje.

Koliko bi šlo dol, če bi obroke še ločevala? Me ne zanima. Zdaj imam par dni Aglurab 850 in kg padajo in padajo.

Pojdite k svojih zdravnikom in naj vam ga predpišejo in videle boste.

P.S.: Poleg Agluraba jejte še vitamine, ki jih kupite v lekarni. Jaz imam ABC+ ( 100 tabl. stane cca. 4000 sit )

VELOKO USPEHA!!!

Živio. Kako pa so ti ugotovili, da ti sladkor niha. Pri mojih pregledih še nikoli niso ugotovili povečanega sladkorja. AG, ko te berem, verjetno niso samo tabletke tiste, ki so pripomogle k izgubi tvojih kg. Začela si zdravo jesti, več obrokov in se skoraj odpovedala sladkarij. To ti je to. Koliko pa tehtaš, če ni skrivnost. Želim ti še naprej veliko uspeha pri hujšanju!

Joj, AG, ti si diabetik tip 2, ne moremo mi zdaj hujšat s tabletami, ki jih uporabljajo diabetiki….to je pa ja splošno znano, da diabetiki po teh tabletah ful shujšajo, eni zaradi diabetesa kljub obilici hrane nenormalno hujšajo, in to je razlog, da sploh grejo k zdravniku in jim diagnosticirajo bolezen.

Kdo bo naslednji z nasvetom…punce, wow, jaz hodim na kemoterapijo in mam že 19 kil manj! To morate probat, videle bote kako kile odletijo dol!

Napadov sladkega se ubraniš predvsem tako, da se začneš bolj zdravo prehranjevati. S tem se ti spremeni delovanje slinavke in okus za hrano. Jaz sem bila prej grozno zasvojena s sladkim, odkar pa jem približno po Montignacu, me sploh ne gane več. Ni vse v tabletah, veš.

sour_cream malo strpnosti prosim , sej AG ni mislila nič hudega , pac ni vedela , tut jaz nisem vedel, tisti zadnj ostavek je cisto odveč , a se ti ne zdi :))
Imejmo se radi

Lep vikend vam zelim

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Če je kdo moj post vzel kot znamenje nestrpnosti se opravičujem, sploh ni bil mišljen tako. Sem čisto dobronamerno razpoložena, samo malo bolj grobo se izražam včasih;)

Hotela sem samo povedati, plastično in nazorno pokazati, da izguba kilogramov človeka s kakršnikoli motnjami ne more biti merilo in vodilo za zdravega človeka, ki želi shujšati.
Upam, da se sedaj lepše sliši. :))

Krasen dan!
sc

popravek>> s kakršnikoli = s kakršnimi koli
sem polpismena zaradi hitrosto zadnje čase =)

To, da jemlješ tablete, za katere pravzaprav ne veš, kaj točno so (sicer bi vedela, da jih ne predpisujejo kar tako, kot kak lekadol ali podobno), se mi zdi skrajno neodgovorno.

ampak mene vseeno zanima kako so ugotovili, da ti cuker niha.

hvala in LP!

sour_cream ok , sej nipanike , sej ni blo tok narobe , samo jaz sem tako občutil :)) sej se razumemo , zradi tega se ne bomo grdo gledali 🙂

Lep vikend zelim

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Mislim, da je punca enega zdravnika okrog prstov ovila, da ji je napisal recept za te tablete. LP

Ne komentiram sem iz stroke in vem kaj je aglurab.Verjetno so ti rekli da jih boš dooooooooooolllllllllggggggggggooooooo časa jemala , kajne?

suzyb

Glede na to, da imamo vsi tule internet, ni težko ugotoviti, za kaj gre. AG, nič ti ne zavidam tvoje bolezni, čeprav si zaradi nje shujšala 9 kg v 14 -tih dneh. Povsem jasno je, da to ni normalno, žal nezdravo.

Ne zdi pa se mi prav, da na temle forumu reklamiraš tablete, ki so pravzaprav zdravila. Človek shujša zaradi najrazličnejših bolezni, a žal to nikakor ni primerno priporočanje vsem ljudem s preveliko težo.

K sreči hujšam po pol kile na teden in sem zdrava.

Pa brez zamere!

LP!

Jaz sem svojo zdravnico vprašala glede teh tablet, je rekla, da le-teh se pa ne piše kar tako na rp, je potrebno prej na temeljite preiskave, ker lahko pustijo zelo hude stranske učinke. Sladkorna bolezen je zelo huda bolezen, kar lahko potrdijo vsi tisti, ki jo imajo in, da jemljejo zdavila le po temeljitem preudarku zdravnika.
Zato, če se imate kaj rade …, sicer je pa odločitev vaša. LP

Kolk meni kaže zdrava pamet v 14 dneh ne moreš izgubiti 9 kg,vsaj maščobe ne…

Sigurna sem, da imaš ti zdravo pamet, a vseeno: izgubila je na bazi vode, ne maščobe. LP

Sej to sem mislila… 😉

AG, kot sem te razumela sploh ne veš kaj te tablete so-nimajo čisto noč s hujšanjem, predpisujejo jih, da nam uravnavajo sladkor v krvi-se pravi, da jih jemljejo sladkorni bolniki.
Res ne vem na podlagi česa si jih dobila, saj sladkor niha pri vseh in če jemo kruh ga imamo 10 ne samo 8, mogoče je tebi nihal samo na tešče. Tudi, če si imela samo 8 še ni potrebno jemati zdravil, moj oče je imel 14 pa je vse uredil s dieto- pravilno prehrano. Normalna vrednost sladkorja v krvi je od 3,5 do 6,2.
Da še malo razložim to delovanje, tako po domače: ko pojemo nekaj sladkega se nam sladkor v krvi zelo zviša, potem trebušna slinavka sprosti encim inzulin, ki ta sladkor ˝pospravi˝, običajno ga skladiščimo v jetrih, če ga je pa preveč ga spremeni v maščobne celice in evo tukaj se pa redimo. Če je sladkorja v krvi premalo se spet oglasi trebušna slinavka in sprosti glukagon ta maščobne celice iz jeter spremeni v sladkor in pošlje v kri.
Če je inzulina premalo (trebušna slinavka deluje slabro ) imamo vedno preveč sladkorja v krvi, zato smo žejni. V tem primeru moramo na dieto, ali dobimo zdravila(aglurab, glukobaj, glukatrol-tablete. actrapid,mixtard-inzulinske injekcije).
Najbolj nevarno je, če cel dan nič ne jemo in potem se pa nabašemo za vse nazaj, v tem primeru nam sladkor miruje in takrat ko se nažremo se močno dvigne- s tem obremenjuje treb. slinavko.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Punce, preberite tole spodja. Upam, da ne bo katera delala neumnosti. Če ima AG tablete in jih potrebuje zaradi urejanja sladkorne bolezni, ok. Sicer pa pamet v roke in ne delajte neumnosti.

1/5
Pred uporabo natančno preberite to navodilo!
Shranite navodilo. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
Če imate dodatna vprašanja, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
To zdravilo je bilo predpisano za vas osebno in ga ne smete dajati drugim.
Drugim lahko to zdravilo celo škoduje, tudi če imajo znake bolezni, ki so podobni vašim.
Aglurab 500 mg
Aglurab 850 mg
Metforminum
Zdravilna učinkovina
1 filmsko obložena tableta Aglurab 500 mg vsebuje 500 mg metforminijevega klorida.
1 filmsko obložena tableta Aglurab 850 mg vsebuje 850 mg metforminijevega klorida.
Pomožne snovi
Mikrokristalna celuloza, povidon, natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), koloidni brezvodni
silikagel, magnezijev stearat, etilceluloza, metilhidroksipropilceluloza, propilenglikol, titanov
dioksid (E 171).
Farmacevtska oblika s sestavo pakiranja
Filmsko obložena tableta.
Aglurab 500 mg: 100 filmsko obloženih 500 mg tablet v polietilenskem vsebniku, v
zloženki
60 filmsko obloženih 500 mg tablet v steklenički, v zloženki.
Aglurab 850 mg: 36 filmsko obloženih 850 mg tablet v steklenički, v zloženki.
Farmakoterapevtska skupina
Metformin, A10BA02.
Ime in naslov imetnika dovoljenja za promet
Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, Ljubljana, Slovenija.
Ime in naslov izdelovalca
Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, Ljubljana, Slovenija in A/S Gea Farmaceutisk Fabrik, Holger
Danskes Vej 89, Frederiksberg, Danska.
Ime in naslov proizvajalca
Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, Ljubljana, Slovenija.
2/5
1. Kaj je Aglurab in za kaj se uporablja
Lastnosti in delovanje
Aglurab vsebuje učinkovino metformin, ki je bigvanidni peroralni antidiabetik. Deluje tako,
da spodbuja porabo glukoze v mišicah in maščevju, zavira glukoneogenezo v jetrih in s tem
priliv glukoze v kri. Ne spodbuja izločanja insulina, temveč ga nasprotno še zmanjšuje. Zato
praviloma ne povzroča hipoglikemije pri sladkornih bolnikih, ki se zdravijo samo s tem
zdravilom. Ne znižuje sladkorja v krvi pri osebah, ki nimajo sladkorne bolezni.
Aglurab zniža vrednosti serumskih trigliceridov in holesterola, pogosto se zmanjša tudi
telesna masa. Vsi navedeni učinki so zlasti izraženi pri bolnikih s prekomerno telesno maso.
Terapevtske indikacije
Aglurab se uporablja za zdravljenje:
– sladkorne bolezni tipa 2, ko zdravljenje s prilagojeno prehrano ni več uspešno, zlasti pri
bolnikih s prekomerno telesno maso.
Lahko se uporablja samostojno ali skupaj z ostalimi peroralnimi antidiabetiki
(sulfonilsečninami, akarbozo) in/ali insulinom.
– sladkorne bolezni tipa 1, seveda skupaj z insulinom (pri slabo urejeni sladkorni bolezni).
2. Kaj morate vedeti, preden uporabite Aglurab
Agluraba ne uporabljajte, če:
– ste preobčutljivi za metformin in katerokoli sestavino zdravila
– imate ledvično odpoved
– imate hudo jetrno bolezen
– imate tkivno hipoksijo (srčno popuščanje, kronično respiratorno odpoved, šok, hipotenzijo,
hujšo anemijo, srčni infarkt in hujše poškodbe)
– imate hujše okužbe
– imate stanja povezana z laktacidozo
– pride do nenadnega poslabšanja sladkorne bolezni: diabetične ketoacidoze,
hiperosmolarnega sindroma in drugih nenadnih poslabšanj sladkorne bolezni
– ste bili operirani (prav tako ne pred in po operacijah)
– ste alkoholik
Bodite posebno pozorni pri uporabi Agluraba, če imate hujšo periferno angiopatijo.
Prosimo posvetujte se z zdravnikom, tudi če se je gornja navedba nanašala na vas kadarkoli v
preteklosti.
Previdnostni ukrepi
Metformin se izloča skozi ledvica, zato morate redno spremljati njihovo delovanje.
Priporočamo občasno kontrolo laktata in piruvata v venski krvi.
Če ste huje poškodovani in imate stanja, ki povzročajo dehidracijo, se o uporabi Agluraba
posvetujte s svojim zdravnikom.
Če se dalj časa neprekinjeno zdravite z Aglurabom, se lahko zmanjša absorpcija vitamina B12
in folne kisline, zato enkrat na leto preverite njune plazemske koncentracije.
3/5
Če se sočasno zdravite z Aglurabom in sulfonilsečninami, redno kontrolirajte sladkor v krvi,
zaradi nevarnosti hipoglikemije. Previdnost je potrebna tudi pri sočasnem jemanju sorodnega
bigvanida (fentermin).
Zdravljenje z Aglurabom prekinite dva do tri dni pred operacijo in preiskavami, kot sta npr.
intravenska urografija in angiografija. Zdravljenje lahko nadaljujete, ko so posegi končani in
je delovanje ledvic normalno.
Aglurab se ne sme uporabljati pri otrocih.
Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Agluraba ne smete uporabljati med nosečnostjo in dojenjem.
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi Aglurab na splošno vplival na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.
Sočasno zdravljenje z nekaterimi drugimi zdravili, še zlasti s sulfonilsečninami in insulinom,
lahko povzroči hipoglikemijo in vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.
Na kaj morate biti pozorni, če jemljete druga zdravila
Prosimo, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali
druga zdravila, tudi če ste jih dobili brez recepta.
Pri sočasnem zdravljenju z Aglurabom in cimetidinom se lahko zmanjša izločanje metformina
skozi ledvica, zato odmerek Agluraba ustrezno zmanjšajte.
Zaradi medsebojnega delovanja Agluraba in antikoagulacijskih zdravil ustrezno prilagodite
odmerek slednjih.
Hipoglikemične učinke Agluraba zvečajo nesteroidni antirevmatiki, zaviralci adrenergičnih
receptorjev beta, zaviralci angiotenzinske konvertaze, levodopa, izoniazid, peroralna
antikoagulacijska zdravila, cimetidin, akarboza, sulfonilsečnina in alkohol.
Hipoglikemične učinke Agluraba zmanjšajo barbiturati, fenotiazini, furosemid, kortikosteroidi
in peroralni kontraceptivi.
Nevarnost laktacidoze zveča sočasno jemanje tetraciklinov, cimetidina in diuretikov.
3. Kako uporabljati Aglurab
Natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Odmerkov ne smete spreminjati ali zdravljenja
prekinjati, ne da bi se prej posvetovali z zdravnikom.
Upoštevajte naslednja navodila za odmerjanje:
Zdravljenje začnite z eno tableto Aglurab 500 mg (500 mg metformina) dvakrat na dan, to
pomeni največ 2 tableti Aglurab 500 mg (1000 mg metformina) dnevno ali z eno tableto
Aglurab 850 mg (850 mg metformina) na dan. Tablete zaužijte med jedjo ali po njej. Dobro
urejenost sladkorne bolezni lahko dosežete že v nekaj dneh, neredko pa šele po dveh tednih
zdravljenja.
4/5
V primeru nezadovoljivo urejene presnove dnevni odmerek postopno povečujte do največ 3 g
metformina na dan oz. 3 tablete Agluraba 850 mg na dan. Ko dosežete dobro urejenost
sladkorne bolezni, lahko dnevne odmerke zmanjšate.
Način uporabe
Ravnajte se po naslednjih navodilih, razen če vam ni zdravnik predpisal drugače:
Nikoli ne vzemite večjega ali manjšega odmerka zdravila, kot vam je predpisal vaš zdravnik.
Tablete zaužijte med jedjo ali po njej, saj boste na ta način zmanjšali možnost slabosti, driske
in drugih prebavnih motenj, ki se ponavadi pojavljajo v prvih nekaj tednih po uvedbi
Agluraba.
Najboljši učinek boste dosegli, če boste jemali tableto vsak dan ob istem času. Jemanje ob
enakem času vam bo tudi pomagalo, da ne boste pozabili vzeti zdravila.
Če ste uporabili večji odmerek Agluraba kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek Agluraba, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali
farmacevtom!
Tudi večje količine zaužitih tablet Agluraba ne povzročijo hipoglikemije.
Če zaužijete večjo količino tablet, priporočamo izpiranje želodca, adsorpcijo na aktivno oglje
in posvet z zdravnikom.
Pri uporabi zelo velikih odmerkov lahko nastane laktacidoza, zlasti če obstajajo še drugi
vzroki za kopičenje metformina v telesu (bolezni ledvic).
Bolnik z motnjo zavesti sodi v bolnišnico, ker potrebuje intravensko infuzijo glukozne
raztopine dalj časa.
Skrbno spremljajte raven sladkorja v krvi ter v primeru klinične metabolne acidoze (slabost,
bruhanje, driska, acidotično dihanje) tudi plinsko analizo arterijske krvi. Zdravljenje je
simptomatično. V redkih primerih je potrebna tudi hemodializa.
Za peroralno zdravljenje acidoze uporabljajte natrijev hidrogenkarbonat v začetnem odmerku
3-krat 1 g dnevno. Pri parenteralnem dajanju natrijevega hidrogenkarbonata uporabljajte
raztopino s koncentracijo 1 mmol hidrogenkarbonata v 1 ml raztopine.
Če ste pozabili uporabiti Aglurab
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek!
V primeru, da ste pozabili vzeti en odmerek zdravila, ga vzemite takoj, ko se spomnite. Če je
že skoraj čas za naslednji odmerek pozabljenega preskočite in nadaljujte zdravljenje po shemi
naprej.
4. Možni neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima lahko tudi Aglurab neželene učinke.
5/5
Če se vam zgodi karkoli od spodaj navedenega, takoj prenehajte jemati Aglurab in o tem
nemudoma obvestite svojega zdravnika ali nemudoma pokličite najbližjo bolnišnico:
– metabolična acidoza brez znakov ketoacidoze (ketonurija in ketonemija) z nevarnostjo
nastanka laktacidoze
– nenormalno delovanje jeter
To so neželeni učinki, ki so zelo redki.
Znani so posamezni primeri laktacidoze ob zdravljenju z metforminom, ki pa je praviloma
nastala zaradi neupoštevanja kontraindikacij ali previdnostnih ukrepov ter opozoril.
Takoj obvestite svojega zdravnika, če opazite naslednje:
– omotičnost
– glavobol
– agitiranost
– pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline
To so neželeni učinki, ki so redki.
Če opazite karkoli od spodaj navedenega, obvestite svojega zdravnika:
– prebavne motnje (slabost, bruhanje, tiščanje v žlički, napenjanje, zaprtje ali blaga driska).
Vse to so blagi in prehodni neželeni učinki ter zaradi njih ni potrebno prekiniti zdravljenja.
Izognete se jim, če zdravilo zaužijete med jedjo ali po jedi.
Če opazite katerikoli neželen učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega
zdravnika ali farmacevta.
5. Shranjevanje in rok uporabnosti
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Rok uporabnosti
Datum izteka roka uporabnosti je označen na zloženki.
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na zloženki.
Način izdajanja zdravila
Zdravilo se izdaja le na recept.
Datum zadnje revizije navodila
12.12.2002

Julija

Julya, sem prebrala. Kaj pomeni “agitiranost”?

A veš, da imava obe enakega mačka? Ma moj je glih tak cortek:-))))

New Report

Close