Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika 14 dnevne leče

14 dnevne leče

Včeraj sem bila na pregledu v Mestni optiki. Odločila sem se za 14 dnevne leče, ker dnevnih niso imeli. Gospa, ki me je učila vstavljati leče mi je rekla da moram lečo zavreči 14 dni po tistem, ko sem jo odprla, gospa v prodajalni pa je rekla da jih lahko nosim 14 krat. Se pravi dva dni, en teden nič, pa potem, spet dva dni,… to nanese 4 dni v dveh tednih. Bi človek mislil, da bodo tam vedeli kako in kaj in ker mi je vsak tolmačila po svoje teh 14 dni, se sedaj obračam na vas? To me zanim zato, ker imam sicer še vedno namen nosit očala, leče pa le občasno (ob sončnem vremenu, zato da bom lahko imela navadna sončna očala).

Zanima me tudi, če imaš dnevne leče ali jih daš lahko noter in nato ven (npr. med plavanjem) in potem te iste spet v oči, ali jih moraš zavreči po enkratni uporabi.

Najlepša hvala za vaš odgovor!

M

Uradno tolmačenje proizvajalcev kontaktnih leč je, da rok uporabe velja od dneva, ko lečo odprete in vzamete iz njene embalaže!

Pri dnevni bi načeloma lahko tako naredili, vendar ni predvidena za to.

Če boste potrebovali štirinajstdnevne ali dnevne leče, jih lahko naročite po internetu (pri dnevnih v opombe vpišite “dnevne leče”):

Lp.

New Report

Close