Najdi forum

13 let razlike v letih

??? kompatibilna zeloooo, skupaj dobrega pol leta …… moram priznat da me je mal strah – ker razlika v letih ni mala…. kaj si lahko obetava? Imate mogoče kakšne info/izkušnje “iz prve roke” ali podobno?

Hvala!

Ko boš ti stara 40 jih bo on 53. Ti boš želela vsak dan on bo zmogel 1x na teden. Ko jih boš imela 50, jih bo on imel 63. Ti boš želela vsak tretji dan, on bo zmogel 2x na mesec.


hahahahaha si me nasmejala pa še prav imaš (govorim iz lastnih izkušenj)

Moj fant je toliko mlajši in to me zelo moti. To je skoraj generacija razlike, ni isto, kot če se pogovarjam z vrstniki oz. plus minus pet let. Je pa drugače najboljša dušica, kar si jih moreš misliti, samo ne verjamem, da bo trajalo. Oziroma sem prepričana, da ne bo (skupaj sva pa dve leti).

Jooj, kolk nakladate. Jaz sem stara 40, moj mož 56, razlike 16 let, poročena 17 let, nobene, ampak res nobene težave ne v postelji ne kje drugje. Po drugi strani pa vem, da imata dve moji prijateljici-vrstnici po letih, in prav tako njuna moža- probleme v postelji. NO, njuna moža imata probleme…

Ne razmišljaj preveč, če je pravi, ni toliko pomembno, koliko je star. Sploh pa se ne pogovarjamo o nekaj desetletjih (to bi verjetno že bil problem, ki pa ga kaki zvezdniki prav tako zmorejo :-))) ampak o borih 13 letih.

Moja starša sta 12 let narazen – skupaj sta že 45 let:)

13 let pa ni nic takega,midva sva bila narazen vec kot 20- koliko vec ni vazno,pa je bil sex vedno super

Ni pravila, ni recepta za srečno ljubezen. Sploh pa se ne omejuj s takimi “podrobnostmi”. Če drugo štima, če se imata rada, to ni problem, drugače pa je problem tudi 5 let ali pa eno. Poznam par, kjer se je ženi zdelo, da je mož prestar zanjo – 7 let starejši in par, kjer se ženi zdi, da je premlad zanjo – 5 let mlajši. Nobena ni bila ravno srečna v zakonu, vendar se mi je vedno zdelo, da so bila leta še najmanjši problem.

Se bojim, da bo TEBI to večni problem, da ga nikoli ne boš sposobna izničiti. Sicer se ne bi na samem začetku zveze ubadala s tem.

13 let ni taka grozna razlika. Še najmanj problemov naj bi bilo pri seksu( imam prijateljico s to razliko v letih). So pa druge stvari…No, te druge stvari so tudi pri manjših razlikah. Tako da ??
Poznam pa par z 23 letno razliko. Kako je pri seksu, ne vem, sicer pa izgledata kot deda in …hči?? Tudi otroci v vrtcu vedno rečejo: xxxx , prišel je dedi. Bolj problem je, da bodo ti otroci še zelo mladi, ko bo očka že zelo star.

Dokler ni res neka razlika (30let) nimajo pri odnosu, v katerem vse štima, leta nobene veljave.
Moja mami in ali sta razlike 19 let. Pa se v vseh 35 letih kar sta skupaj nista skregala tolikokrat kot nekdo drug v 1 tednu.

Nikoli se ne spomnim, da se ne bi kak dan pogovarjala ali se kregala pred nami. Kot otroci seveda vsega tudi ne vemo, verjamem, da so bile tudi razlike.
Bolj se mi zdi, da se je včasih mami bolj prilagajala, zdaj pa je bolj obratno ;).
Skupaj hodita na vse izlete, ki jih organizirajo društva kamor sta včlanjena. Videti in čutiti sta zadovoljna in srečna.

Nikar se ne boj tega razmerja, če je drugače vse ok. Poznam veliko parov, ki so v “idealnih” razlik v letih, pa se vsak dan kregajo za prazen nič.

Pomembno je, da se strinjata v ključnih stvareh, ki obetajo srečen zakon. To je spoštovanje, zaupanje, ljubezen, zvestoba, razumevanje, zavedanje, da lahko marsikaj pričakujemo, vendar z razumom zrele osebe sproti rešujemo vse težave….

Tako, to je “moja” izkušnja iz prve roke…

Lepo se imej

med nama je toliko razlike in lahko rečem samo to, da mi je super in da ne bi mogla biti več s kakim vrstnikom. prav tako je že marsikdo kaj rekel, ampak jaz sama vem, kako in kaj je pri nama. zaenkrat super funkcionira. če bo kdaj kako drugače, ne vem, ampak ne vem, zakaj bi bila za to pomembna starost.

če ga imaš rada, ne vem, zakaj bi te to motilo.

Mislim, da 13 let ni tako grozno. Je pa res, da tele moje prijateljice, ki so imele starajše može, tam do 12 let, so že vse ločene. Sedaj nobena noče niti slišati za kaj starejšega, imajo v glavnem svoj letnik, enim se celo fuzla in je situacija obratna, so v vezah z mlajšimi, tudi do 10 let.
Smo pa že starejša generacija, pa nas morda zato to bolj moti, ko si mlajši, se to ne pozna tako (npr. 25-38).
Pač, zase vem, da bi se mi pri mojih letih zdel 13 let starejši res veliko prestar zame, pa tudi če bi bil ohranjen v nulo, enim pa ravno to paše. Torej, odvisno od človeka, karakterja, ohranjenosti, živahnosti, temperamenta itd..

Se strinjam..počasi lezem proti 50-temu, starejši so me včasih zanimali..še lani en..a se na kolenih zahvaljujem bogu da sem ugotovila da je zaptr vase, čustven invalid pač. Starejši moški, ki išče mlado partnerko, se ob mladih počuti kompetentnega, ob sovrstnicah pa le enakega, največkrat pa manjvrednega. Delaj na sebi, boš marsikaj ugotovila, če te zanimajo starejši…npr. če si daješ nike martica, vesnica ipd…potem še nisi odrasla in rabiš očetovsko figuro ob sebi in ne enakovrednega partnerja…malo pobrskaj po sebi no in ne pozabi tako kot je ena zadnjič napisala…ko bo on 60 ga boš okol zdravnikov vozila namesto da bi doma seksala s kakšnim mlajšim.:-) saj je lepo, dok traja kemija, a zdaj se mi njegovo telo nekako upira…kaj vem…mogoče bi pomagalo če bi imel debelo denarnico, priznam, da dvomim v sebe, v ljubezen…da sploh ne vem, zakaj sem se odljubila in še krivim se, ker bi razlog res lahko bil v denarju, saj sem se pred leti zaljubila v petičnega izobraženega na položaju tolko starega in tam je bil on tisti, ki je prekinil oz ni želel zveze..jah…nikoli ne veš, kaj je vzrok temu, da nekaterim rata zveza nekaterim pa ne..

Odslej bom samo še mlajše…verjetno..nisem ziher

Joj, pred časom sem spoznala enega gospoda (na sprehodu s psom), rečeva par besed, jaz ga strogo vikam, zdel se mi je tko nekje kot moj fotr (ki jih ima 70). Nakar me tip pobara za telefonsko, če bi se še kdaj videla. Meni se je kar zaletelo. Star je bil pa 55, jaz jih ima 43. Zgledal je kot star fotr, resnično. Je pa moj brat star 54, torej leto dni mlajši, pa bi recimo takole na prvi pogled rekli, da bi lahko bil sin od tega 55-letnega sina.

Očitno imate punce s 60-letniki velikoooo srečo.

Sem poročena že 27 let z možem, ki je 9 let stareši od mene. Jaz sem stara 44 let, mož pa 53.
Glede seksa nimam nobenih pripomb. Seksava 3 krat na teden. Oba sva bolj zapečkarja in sva najraje doma. Imava skupne prijatelje in se redno družimo. Občasno gremo tudi na skupno večerjo in ples. Družinsko hodimo poleti na dopust. Rada greva sama kam peš, za 3-4 ure, a nič napornega. Uglavnem, hočem povedati, da imava enake interese in se imava še vedno zelo rada. Nikoli me ni motila razlika v letih.

Jaz pa sem poročena z veliko mlajšim (10+) in se imava zelo rada, imava skupne interese, veliko se pogovarjava, in sva zadovoljna, da sva se našla. Včasih slišim kak komentar češ, da je videti, da se imava res rada.
V vsakem zakonu, odnosu je potrebno delo. Nič ne pride samo in če se človek poleni, tudi odnosi začno it pot navzdol, ali so leta idealna al pa ne.
Skupaj sva 10 let. Tudi mene ni razlika nikoli motila, njega pa tudi ne.


hahahahaha si me nasmejala pa še prav imaš (govorim iz lastnih izkušenj)[/quote]
Žal sta naleteli slabo, pa zato posplošujeta!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Moja babica in deda sta 10 let razlike in ko je sestra začela hodit z 10 let starejšim se je babica zjokala. Verjamem, da ji je hudo ona 74 on 84 in že cca. 20 let kar bolan, tako da preprosto ne gre nikamor in je le doma ter skrbi da ima deda pravočasno kosilo, večerjo, da mu slučajno ponoči ne pade sladkor itd. Kar mi je povedala je rekla, da je problem bil potem z ljubosumnostjo, ko se je on bal da bi si našla mlajšega, pa potem ko je šel v penzijo, problem v spolnosti itd. Je rekla, da če bi se še enkrat odločala bi se drugače odločila.

Moja starša sta 13 let narazen in sta skupaj že več kot 45 let.Mama je mlajša se razume.Štima vse tisto za kar je na oko,kako pa postelja pa ne vem.Tudi ni nujno,da bi morala vedeti.
Kakor si kdo upa in je korajžen.

New Report

Close