Glej, čisto nič se ne hecam. Tako mi je uspelo shujšati 10 kg že pred leti, in nato sem z zdravo prehrano leta in leta svojo težo lepo držala… A po porodu, dojenju, pomanjkanju časa…. se mi je vse začelo spet nabirati. In zdaj sem na dieti – če mene vprašaš, edini, ki vedno in zares deluje, pa še poceni je… Nato bom po ca. 2 tednih spet nadaljevala z zdravim načinom življenja…
Počutim se odlično, vsa odvečna navlaka okrog pasu, ki me je omejevala, se topi, ne muči me več zgaga, uredila se mi je prebava…
Lahko tako shujšaš recimo jaz bi rekla 10kg v 10 tednih je možno. Od začetka gredo kile običajno hitro dol, potem pa malo počasneje. Imej cirka 3-4 obroke dnevno, obvezen Zajtrk, toplo kosilo(po možnosti ga pripravi sama da boš vedela lažje kaj si dala notri). Pop malica in pa lahka večerja okoli 6-7 zvečer.
Vsaka sprememba je za telo šok in odreagira tako, da se spravi v “preživetveno” oz kar vojno stanje. Ob začetku intenzivne vadbe zadržuje vodo, ker se na tak način bori proti mogoči dehidraciji, ob drastičnem zmanjšanju vnosa hrane začne shranjevati vsak grižljaj, ki ga dobi, za “hude čase”. Veliko ljudi misli, da ne smejo v času hujšanja pojesti nič mesa, nič mleka, nič maščob, kar je velika zmota, ker telo stradamo s premajhnim vnosom beljakovin, ogljikovi hidrati se pa še kar nalagajo in kilogrami ne gredo nikamor… Tudi če komu uspe shujšati, telo po koncu ponovno nalaga zalogo za hude čase in to v še večjih količinah kot prej.
10 kg je mogoče shujšati ob vnosu cca 1300-1500 kalorij, dovolj vode in zelo intenzivnem treningu, recimo porabi 600+ kalorij na dan s telovadbo. Bolj realna izguba kilogramov je tam 6-8 v dveh mesecih.
Pa kaj ste šele ta trenutek opazile, da ste se zredile, da morate kar naenkrat za 10 kg shujšat?
Joj, ni to ok… Teorije gor ali dol, to je vseeno preveč. Mi je pa zadnjič kolegica rekla, da je ona pred leti izgubila 10 v enem mesecu, ker je bila debela v srednji šoli – kar je neverjetno, glede na to, da jo jaz poznam samo suho :)) Ampak to je, ko si najstnik in ni najbolj zdravo – veliko je telovadila. Zase vem, da bi mogla potem imet dva meseca dopusta, v službi ali šoli potem ne funkcioniraš.
Jaz zase vem, da mi je po dva kg mesečno čisto OK… So mi tiste mišice zelo pomembne in nočem dat tega stran. In tudi nikoli nisem imela celulita in nikjer ni nič viselo, ker res nikoli nisem stradala.
povem vam takole !!! seveda se da shujšati v dveh mesecih za deset kilogramov, bolj nerealno bi bilo da bi hotela v enem mesecu shujšati za toliko, tako pa vsak mesec 5 kilogramov in je čisto zdravo hujšanje. Vse tiste,ki pravite sem shujšala v petih dneh za pet kilogramov, ste se kdaj uprašale na račun česa ste lazje za pet kg??? tehtnica nam ni vedno realno merilo koliko smo shujšali. Ze če en dan ne jemo smo naslednje jutro lazje za kilogram ali še kak gram več, vendar samo na račun vvode in mišič, špeh ostane !!! ne moremo čez noč izgubiti kilogram maščobe, saj je za kilogram maščobe potrebno porabiti 7000kcal, kar pa ni mozno toliko izgubiti v enem dnevu !!! razen če nič ne jemo in telovadimo ko nori!!! Iz lastnih izkušen vam lahko povem, da sem v najstniških letih tudi sama hujšala na tak bedast način, da nisem nič jedla, res kilogrami na tehtnici so drastično padali toda na telesu se ni poznalo šele po dveh mescih stradanja sem nekoliko shujšala, da je bilo opazno tudi na oblačilih !!! Potem sem seveda use kilograme pridobila nazaj in še 5 plusa !! seveda na začetku ne takoj, ker sem se še vedno nekako pazila da nebi pridobila, vendar sem bila ves čas utrujena, tečna in zivcna, ker sem bila non stop lačna, seveda se mi ni dalo več in sem jedla normalno in se seveda zredila! Kar nekaj časa sem bila potem spet na tisti kilazi,ki me je spravljala v slabo voljo, potem pa sem na zdrav način začela hujšati in povem vam da sem jedla na vsake 3 ure, ker tako pospešimo metabolizem in telo mora vedno ne kaj početi in s tem posledično nima časa delati zaloge maščob seveda pa so bili obroki majhni priblizno 300kcal na obrok saj toliko priblizno tudi telo porabi, ko prebavlja in tako ne ostane nič kalorij da bi se kopičilo v maščobo !! shujšala sem 7 kilogramov in povem vam da me je bilo pri večjem številko kg manj skupaj kot pa takrat ko sem imela manj kg ko sem hujšala s stradanjem! seveda ker sem shujšala v maščobo in ne mišice!! nikoli v zivljenju nisem bila tako suha, še sama nisem mogla vrjeti, da ješ in hujšaš vendar deluje! Tako, da mislim da ste dovolj stare, da ne boste uničevale svoje telo z stradanjem, to počnejo najstnice, ki so v puberteti in se niti ne zavedajo kaj pomeni zdravo hujšanje pa taprava izguba kilogramov! mislim pa da je lazje jesti vsake tri ure po malo kot nič jesti, je res da s stradanjem prve dni teza drastično pada, potem se pa telo navadi in neha hujšat, ker vse kar pojemo daje v zalogo za hude čase, če pa jemo pogosto pospešimo metabolizem, mišice dobijo dovolj hrane da obstanejo maščoba pa se topi!!! mislim, da tiste, ki ste dovolj pametne boste hujšale na ta način, ostale pa kaj naj rečem veliko sreče pri izgubi kilogramov z vašim načinom stradanja lahko vam povem da boste mogle celo zivljenje hujšati, da boste lahko po vaše izgledale suhe in privlačne
Tablete za hujšanje – https://nplink.net/0GfheBrD Shujšala sem 12 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.