Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa 1000 kalorij dnevno in teža nikamor

1000 kalorij dnevno in teža nikamor

Bog se usmili, da bi jaz propagirala anoreksijo ali kaj podobnega. Jaz sem to naredila enkrat, ker sem bila res predebela, ker se mi je v dveh letih teza povecala za 30%. In sem hotela nazaj svojo normalno tezo. Sicer pa bi sama mladenkam, ki tukaj pisejo, da imajjo 178 in 58 kil, ter hocejo shujsati, prej napisala, naj se zredijo, kot pa shujsajo. Cel kup deklet z 20 kilogramov pod visino tukaj sprasuje za diete, pa jim redko kdo napise, da ne potrebujejo nobene diete.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

POpolnoma se strinjam s kolesarjem!!!! Drastično zmanjševanje kalorij se dolgoročno ne obnese, temveč je tudi izredno nezdravo. Glavna je predvsem ZDRAVA prehrana, torej veliko sadja, zelenjave, torej dobrih ogljikovih hidratov in v takšnem primeru kalorij praktično ni potrebno šteti. Ter seveda primerna vadba glede na sposobnosti. Vse v mejah normale …to je edina prava pot!

1000 kcal na dan je premalo! Ker je tvoje telo zaradi premalo kalorij preklopilo na fazo varčevanja, si nekaj od teh pičlih 1000 kcal na dan ‘spravlja’ na stran- beri v tvojo maščobno zalogo.
Imaš mnogo strani na netu, kjer si lahko izračunaš bazalni metabolizem, tvoj je glede na kg, ki si jih navedla, čeprov višine ne vem, vsaj tam okoli 1600/1700 kcal. Se pravi v stanju mirovanja. Priporoča se znižanje dnevnega vnosa za 500 kcal in VSAJ! 30 minut kardio vadbe na dan. S tem ne mislim lahnega sprehodka s kužkom, ampak hitro hojo, pri kateri se zadihaš, srčni utrip pa se poviša.
S takim preprostim sistemom smo shujšali jaz, moj fant, moja starša in nekaj kolegov. Si pa nismo delali utvar, da bomo že po mesecu dni drastično spremenili svoj izgled.
Dolgo se nabira maščobna zaloga, torej je logično, da ne shujšaš čez noč. Verjemi pa, da se z vztrajnostjo pride slej ko prej do cilja.
Lp.

Hi!

Vsi, ki imate težave z izgubo telesne teže in verjetno tudi kako obdržati vam idealno “kilažo” + dobro počutje, vam svetujem, da greste najprej na zdravstveni pregled in če je stanje OK, potem glede na vaš life-style in preference uskladite prehrano z različnimi telesnimi aktivnostmi (probajte v največji meri izvajati aktivnosti na svežem zraku ter piti poleg vodo po potrebi). Seveda je priporočljivo in tudi najbolj zanesljivo to vse začeti z izračunavanjem glikemičnega indeksa, preveriti za posameznika strokovne in javno objavljene priporočene dnevne vnose hranljivih snovi (Energija, Organske snovi, V maščobi ter vodi topnih vitaminih, voda, Makro ter Mikroelementi) glede na starost, spol, poklic, prosti čas (hobi – aktiven položaj, delno aktiven ali sedeč/ležeč).

Ko boste imeli te podatke, ste že skoraj na konju, ker boste zares podrobno spoznali svoje psiho-fizično stanje – tudi psihični del vam lahko dela težave, ker se nepravilno prehranjujete za vaše dnevne/mesečne potrebe, ker tudi ne veste, kaj telo zahteva od vas. Vsak posameznik/ca je drugačen in prosim, če hočete sebi delati dobro, se ozrite bolj v svoje telo in možgančke ter life-style in ne posnemajte soseda, četudi ima podobne težave. Dva telesa in dogajanje v njima nista enaka, zato prosim ne posnemajte.

Lep sončni pozdrav!

New Report

Close