Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa 1000 kalorij dnevno in teža nikamor

1000 kalorij dnevno in teža nikamor

No pozdravljeni,

sama imam očitno en problem, ki ga nikakor ne znam rešiti.
Sem povpračno aktivna, dejansko med tednom presedim po 8-9 ur. Vendar pa se vsaj popoldne/zvečer potrudim in sem aktivna (1urna hitra hoja, včasih tek po gozdu). Tudi jem ne po 19h, če pa že pa kvečjemu kak enemon (vrečka) ali pa solata (navadna oz paprika+paradižnik).
Med vikendi sem precej aktivna s športanjem oziroma pohodi itd.

Kje je problem? Imam 167cm, 94!! kg in stara sem 30. Celo življenje sem precej mišičasta, saj sem trenirala športe, ki poudarjajo nožne in ročne mišice. Noben ne verjame, da imam toliko kil a tehtnica ne laže.
Ker mi ta teža dela težave jasno (pri teku so me začeli boleti gležnji), sem se vseeno odločila kar je preveč je preveč.

A zdaj sem že več kot 2 tedna na dieti, pri kateri je vnos kalorij manjši od 1000, OH imam uglavnem za zajtrk (kosmiči), potem pa čez kako sadje oziroma za kosilo solata (različne kombinacije). vseskozi pazi, da poskušam tudi ločevati OH in beljakovine (pred 5 leti sem tako v 3 mesecih shujšala 15kg a jasno vse nazaj dobila).

In vseeno se mi teža NE premakne iz 95. Niha seveda od tega koliko tekočine spijem, drugače pa ne.

Počasi postajam obupana, ker enostavno ne vidim načina da bi še bolj zmanjšala zdajšnji vnos hrane, ki je zame minimalen že – nisem pripravljena biti nonstop lačna (zdaj pride do tega da sem), da bi izgubila in nato obdržala težo.

Kak nasvet, ideja? Ker ne vem več kako naprej…

Hvala.

Oi,

malce le stisni zobe, kajti v 14 dnevih le ne moreš pričakovati čudežev. Predvsem pa ne obupaj v tako kratkem času, ker ni smiselno.

Poješ zelo malo kalorij, mogoče bo to problem. Za normalno preživet dan – kot si omenila, da sediš 8 ur – porabiš nekje 1400 kcal. Dodam še tisto uro telovadbe na dan in jih je okrog 2000 kcal.
Zdaj pa lahko pridemo do problema. Kaj če se telo “špara” in noče dati od sebe zaloge?

Ker veliko “športaš”, ti priporočam športni način prehranjevanje. Zjutraj obilnejše OH, ki se čez dan zmanjšujejo, zvečer pa le beljakovine, za regeneracijo mišic. Črtaj vse sladkorje,ter vnašaj “zdrave” maščobe.

Lp

Glede na kalorije, bi ti svetovala, da skušaš izračunati svoj dnevni bazalni metabolizem, tako veš koliko potrebuješ, da se ne shiraš, pa uživaj vse kar je zdravo in potrebno za telo(vse hranljive snovi).
Jej 5x na dan in zvećer ne uživaj OH, raje kaj beljakovinskega.Pij pa tudi veliko vode(minimalno 2 l)

Ciao, Andreja

Delaš zelo pogosto napako!

Pomembno je, da si izračunaš svojo dnevno energetsko porabo kamor spada tudi tvoj bazalni metabolizem. Vnos minimalne hrane v nobenem primeru ne bi smel biti manjši od tvojega bazalnega metabolizma kar pa 1000 kcal vsekakor je premalo, zato se je tvoje telo prilagodilo in varčuje z energijo in tvoje dejanska dnevna poraba se je močno zmanjšala kot, če bi imela normalno rednih 5 obrokov z več kalorijami.

Izračune, ki jih potrebuješ lahko brezplačno narediš s programom AktivnaDieta, ki ga dobiš na spletni strani http://www.aktivnadieta.si

Ja to sem tudi sama pomislila že, da enostavno moje telo “štrajka” in se ne odziva kot bi se pričakovalo.

Torej kako si pa lahko izračunam bazalni metabolizem? Vem samo to, da imam izredno počasno presnovo…

Sassy!
S prijateljem imava teden brezlacnih meritev in kontrole zdravstvenega stanja kar poklici na 040 214 300 pa se dogovorimo.

Ciao, Andreja

pozdravljena

kaj boš rekla na sledeče – 2x na teden po uro telovadbe – pilates in fitnes, vsak dan aktivna – fizično 3-4 ure,ob večerih ali zjutraj še dodatno minimalno 15 minut tae boo. dnevno aktivna že dobri 2 leti, ostala vadba od oktobra lani. kar se tiče prehranjevanja- malce res popazim, vendar ne stradam.Ločujem hrano-pri kosilu recimo solato in krompir, ali solato in meso…., kar pojem pokurim. kilogrami pa – katastrofa-odkar hodim na telovadbo sem se zredila za 7 kg!!!!! namen je bil zmanjšanje kg. salo se mi nabira v okolici trebuha in na nogah. Ne uspem zmanjšati teže!!Glede na vse aktivnosti, ki jih imam se mi je očitno nekaj v telesu porušilo-naročila sem se na pregled ščitnice-ščitnični hormoni. ko dobim rezultate se javim.

Citat sassy2003:
Torej kako si pa lahko izračunam bazalni metabolizem? Vem samo to, da imam izredno počasno presnovo…

Na spletni strani http://www.aktivnadieta.si si prenesi demo verzijo programa s katero si boš izračunala svoj bazalni metabolizem in celodnevno porabo energije. Prav tako si zelo enostavno izračunaš tudi vnos z sestavo jedilnikov in obrokov.

Zivjo,

naj se jaz povem svoja opazanja,osebno imam 172 cm in 56kg, vendar to se zdalec ni moja idalna teza, oziroma zgoraj me ni skoraj nic, noge pa imam skoraj debele,oz misicaste obup

Spoznala sem da v fitnesu dobis zelo misicasto postavo, ni sluha o tem da bi shujsal,bolje je potem kak pilates, joga ali tek.

Jem za priblizno 1200-1500 kalorij na dan po 18 uri pa ze nekaj let ne vec, redko redko se pregresim, res je, da cez dan ne pazim kaj jem, vendar pa obvezno jem velik zajtrk,OH ,malica in kosilo, mislim da shujsas sele po kakem mesecu, ker telo ko vidi da ne dobiva dovolj hrane kopici,tako da na zalost se ti ne bo poznalo hitro, samo vztrajaj, ceprav se mi zdi 1000 kalorij odlocno premalo, to je stradanje, nevem kako zdrzis, a ti zelodec nic ne kruli.

aja pa tudi se mi zdi da ce clovek prevec sporta ima tudi vec misic, tko da pretiravat ni treba
drzim pesti, ti samo vztrajaj,je pa res, da ko bos prisla do idealne teze bos morala vedno paziti, na zalost

Jaz pa ti svetujem da od tvojega bazalnega metabolizma (http://www.osebnitrener.com/online/poraba.htm) odšteješ 500kcal za vsak dan, in se potem tega držiš… kolikor pač želiš shujšati.
500kcal pa zato da boš v enem tednu izgubila 3500 kcal torej pol kilograma. svetujem ti tudi, da ne pretiravaj s telovadbo, ker so mišice težje od maščobe in zato se tehtnica ne bo nikamor premaknila.
raje kot tehtanje si meri obseg stegen, pasu, trebuha, bokov in opazuj spremembe. kaj ješ kdaj pa ni zelo pomembno, bolj je pomembno to, da zbiraš čim bolj nasitne jedi in ne prekoračiš meje,kolikor pač lahko poješ kcal na dan.

srečno

Tvoja matematika je slaba. Če od potrebe bazalnega metabolizma odštejemo 500 kcal smo na dobri poti, da končamo v bolnišnici, če po vrhu še “telovadimo”.
Pravi recept je, potrebam bazalnega metabolizma PRIŠTEJ kalorije, ki so potrebne za “telovadbo” in odštej 200-300 kcal.

Kolesar, ne pretiravaj. Ljudje zdrzijo po 40 dni posta in ne umrejo. Sama sem se postila po tri tedne, bila vse tri tedne aktivna in nisem koncala v bolnisnici. Seveda pa mora clovek poslusati svoje telo, svoje pocutje. Ce bi se jaz trudila shujsati s 1500 kalorijami na dan, ne bi nikoli shujsali. Ali pa pet kil v enem letu. Hvala, ampak ne hvala. 1000 kalorij na dan in dve uri teka na dan, pa bo v enem tednu sla dol ena kila. Jaz sem poskusila z nekaterimi dietami, ki sem jih nasla na internetu in so kakor bile zdrave, pa sem se na koncu zredila.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Zogica, Zogica,

V dveh ur teka porabiš vsaj 1000 kcal. Če poješ samo 1000 kcal si po vadbi na energetski ničli (0). Torej bi po tvoje moral živeti od zraka?
Saj pravim, da ti matematika ne gre.

Ej, kalorije in matematiko sem doktorirala. Ko sem se resila grozljive teze, zdaj samo malo niham gor in dol (to malo je relativno). Ampak … Takrat ko sem pa res imela veliko za shujsati …

90 dni sem tekla dve uri na dan in pojedla 500 kalorij. Shujsala sem okoli 35 kil.

In zdaj matematika.

Vsak dan sem se spravila v minus 2500. Krat 90 je 225.000. Deljeno s 7000. Je 32 kil.

Preprosto.

In ne, nisem zivela od zraka, ampak od tistih 35 kil viska. In mimogrede, nikoli bv zivljenju se nisem pocutila tako dobro in tako mocno kot tedaj.

Na tak nacin mi je uspelo. Da ti ne bi kakor v tistih fejk reklamah postirala fotografij prej in pozneje.

Zdaj pa ko reguliram tezo … In se grem 1000 (ki verjetno hitro postane 1500 kalorij na dan) in tek, pa izgubim kilo na teden. Ampak ne razumes bistva tistega, kar sem napisala. Hotela sem pokazati, da … Da stejejo edino kalorije. In naj ljudje ne nasedajo tistemu, da bodo blazno shujsali, ce bodo vrgli iz prehrane kruh. Na primer. Ali pa ce ne bodo jedli po cetrti. Ce si ti do cetrte pojedel ze prevec kalorij, ti nic ne pomaga, ce po cetrti ne jes.

Vse je matematika. In vse je v kalorijah. V noben easy way out ne verjamem. Zdaj pa grem tect.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Čeprav prav razmišljaš si še vedno slaba v matematiki ali si določene stvari narobe razlagaš.
Noben ne more delati 90 dni zaporedoma 2500 kcal dnevnega primanjkljaja!

Tvoja izgubljena teža ni bila samo maščoba, da bi bila matematika tako enostavna. Telo pod obremenitvijo ne more delati 100% na energijo iz maščobnih virov. To celo telo maratonskih tekačev ne zmore kje še le telo netreniranega predebelega človeka, ki ima lactatni prag pod 75% MSU.

Čeprav ti je verjetno uspelo spraviti težo za 32 kg, bodi sigurna, da je bila maščoba kvečjemu 50% ostalo je bila v največji meri tekočina, ki jo je ta maščoba vezala na sebe in del mišic, ki si jih porabila zaradi pomanjkanja prepotrebne energije za vadbo.

Še enkrat maščoba ni najboljši vir energije za mišice, čeprav bi mi to želeli. Maščobe lahko izgorevajo samo pod določenimi pogoji v večjem deležu kot za mišice prepotrebni OH.

Karkoli je ze bilo, jaz sem imela 35 kil manj. In nisem ostala kost in koza, po0stala sem kost in misica. Pravim postala, ker verjetno prav dosti misic prej pod mascobo nisem imela, ker dejansko nekaj let prej nisem za svoje telo naredila nic.

“Noben ne more delati 90 dni zaporedoma 2500 kcal dnevnega primanjkljaja!”

Ja, pa lahko. Jaz sem takrat imela fanaticno voljo, da uspem in resim sebe iz stanja, ki je bilo zame povsem nedopustno. Od 5.2 od 5.5 (leta ne bom napisala) sem izgubila 35 kil. In, kakor vidis, prezivela. Tekla sem po snegu, dezju, nalivih, pa niti enkrat nisem zakasljala. Kar pomeni, da mi imunski sistem takrat ni oslabel. Menstruacija mi ni zamudila niti za en dan, kar pomeni, da je bilo tudi hormonsko vse v redu. Nisem postala slabokrvna. Edino, kar se je medicinskega zgodilo, je bil pritisk. Ki mi je z 150/95 padel na 110/70. Kar pa sploh ni bilo slabo.

Jaz ne pravim, da to priporocam drugim. Sploh ne, ker mogoce tisti drugi niso tako zdravi, kot sem bila jaz, ko sem to pocela. Vem pa, da sem si takrat resila zivljenje. Ker ce takrat ne bi rekla konec, bi verjetno tako nadaljevala in me danes sploh vec ne bi bilo. Ali pa cez vrata ne bi mogla.

Tako da … Midva lahko tukaj popiseva vec strani teorije, sploh ni tezava. Ampak jaz sem to naredila v praksi, zato me nihce ne bo preprical, da ni mogoce. Potrebna je samo mocna volja. In clovek zmore vse. Trenutno nimam tako mocne volje, da pa ji je tudi 5 kil tezko shujsati. Ker tudi s tega nekaj viska zelo lepo zivim. Takrat pa nisem. Takrat sem po garazah hodila v trgovino, da me ne bi kdo videl. Jaz sem se takrat borila za svoje zivljenje, da bi lahko zivela kot normalni ljudje. In ko se clovek bori za svoje zivljenje, naenkrat dobi neverjetno moc.

“Noben ne more delati 90 dni zaporedoma 2500 kcal dnevnega primanjkljaja!”
Ja, pa lahko.

Ni res. Vse kaj si ti naredila je to, da si pridno trenirala in na račun treninga preoblikovala in okrepila telo. To je zelo pohvalno. Bravo. Jaz to počnem od kdaj vem za sebe.
Podatki o dnevnem primanjkljaju pa sigurno ne držijo. Malo verjetno je, da si vsaki dan na račun treninga porabila 2500 kcal. To komaj porabijo aktivni tekači, ki tečejo vsaj 3 ure/dan.

Nisem na racun treninga porabila 2500 kalorij. Tega nisem napisala. Napisala sem, da sem naredila toliko dnevnega primankljaja. Pri tisti tezi je bila moja dnevna poraba kalorij 2000, pa cetudi se ne bi premaknila. Bi ves dan sedela in spala. Skratka, potrebovala sem jih 2000. Vnesla sem jih 500. 1500 sem bila v minusu. Potem pa se dve uri teka plus nekaj telovadbe, 1000 kalorij. 1500 plus 1000 je 2500. Jaz nisem telesa samo preoblikovala, jaz sem s sebe spravila 35 kil teze.

no koliko kdor zmore, jst osebno ce ne jem dosti sem brez energije cist pa glava me boli pa se zelodec se mi napihne, da bi sla pa se potem tect ja pa da me kap. Tako da kot ste vsi rekli, poslusat je treba svoje telo, jst se niti slucajno ne obremenjujem z nekim sestevaanjem al pa da vrzem kako hrano vn iz jedilnika, ve se da redijo slascice in pa zelo mastne jedi, vse ostalo..100 kalorij na dan, fak, to se mi zdi pa ze malo obsedeno no,
mislm nevem kaj delate da se dobr pocutite vem pa da sm jst skp padla na busu ko sem malo jedla, tko da ocitno bom zmer ostala pr 56 kilah;(

Zogica saj ti verjamem, da je res možno to, da zdržiš ob tako malo kcal in ob tako peklenskem tempu, kot si ti…pa vendarle mi vse skupaj meji mal na bolezen. Oprosti, če temu ni tako vendar tale forum prebira tudi veliko mladih, zelo mladih, ki v upanju na hitro in učinkovito pot tako zelo zniža kalorije, da na koncu pristane na 500 in še manj, potem pa…
Nikar v take ekstreme!

New Report

Close