10 September je blizu!
Do takrat pa, bye, bye, dragi moji.
Odločil sem se, da grem malo na morje. In sicer.
Grem v Piran, da ne bom zapravil keša za provizijo pri menjavi v tujo valuto.
Grem danes zvečer, ker pada dež in upam, da bom prišparal pri vstopnini za na plaže, sončnih kremah z visokimi faktorji, ter vlažilnih tonikih za kožo po sončenju.
Cene so tudi že posezonske, tudi kakšen “turist menu” pade iz 1100, na 1000 tolarjev. WC papir sem ukradel v službi, nekaj malic mi je zrihtal prijatelj, ki kuha v kasarni. Par vojaških kantic z đuvečem, pasuljem in bogračem, to nas bo veselje pogledat na plaži. Voda je v Sloveniji še pitna iz pipe, hvalabogu, plastični bazenčki, rokavčki in šlaufki, so sicer iz leta 72, a še vedno opravljajo svojo nalogo več kot zadovoljivo. Včasih se sicer kak izpusti, a ga vedno lepo pokrpamo z “flikami” za zračnice od koles.
Le ena lepotna napaka je.
Na naši Škodi, je namesto registracije Plzen, ali Mlada Boleslav, oznaka PO.
Uživajte tudi vi, ne preveč pisat, da bom lahko vse prebral, ko pridem nazaj.
AHOJ!
No ,potem pa se vidimo v Piranu.Iskala bom Škodo-upam,da ne olisičeno.Sončnica,kako bom pa tebe prepoznala?
Zdi se mi,da je že manj turistov,torej se boste imeli lepo.Jutri zvečer pa bo okoli 20.00 spet županov klicar na trgu,potem pa sledi še kakšna prireditev.Kaj so pripravili tokrat ne vem.Ponavadi so to nastopi orkestrov,pevcev ali pa naših Flipc.To so plesno-akrobatska skupina ki je že skoraj maskota našega mesta in na katero smo meščani zelo ponosni.
IMEJTE SE ZELO LEPO IN LEP POZDRAV.
irena g.
Irena!
Hvala za lepe namige, če me prepoznaš, me le pocukaj za rokav.
Sicer pa, samo dejstvo da grem v Piran, v meni zbudi nepopisne občutke.
Vonj svežega sadja in zelenjave na tržnici, pa kak preveč glasen pogovor dveh branjevk, v prekrasnem Šavrinskem narečju, da bi se kar usedel zraven in poslušal, samo, potem bi verjetno vlekel celotno njuno zalogo domov, pa ta vrvež, življenje, dišeča kavica iz lokalov, uf…..
komaj čakam 20 uro, da odkurim …..
No lepa reč.
Jaz sem ravnokar poslušal klicarja. (Mojo ženo) Naslov:
http://www.gremo-s-cliotom.com
Torej, lahko oprezaš za rdečim PO cliom, zadaj ima rumeno nalepko otrok v avtu, kjer je narisana ena lušna kraca, ki predstavlja otroke v avtu, narisal pa jo je moj sine. Ecola, da ne boš zatikala kakšnih listkov kateremu drugemu Sašotu, parkiram pa na unemu makadamu, pri pokopališču. (saj veš, spomini na ukrajino)